10 grunner til å kjøpe en Chromebook PC

Fordi Chromebook er en perfekt, enda billigere, datamaskin for de fleste brukere

Da Google lanserte Chromebooks, var det få som ville ha satset på suksessen, gitt at enhver Windows- eller MacBook-notebook var i stand til å gjøre de samme tingene og hadde alle de tradisjonelle programmene som en bruker ville forvente av en bærbar PC beregnet på jobb eller studier.

Nå i stedet Chromebook har skåret ut en viktig del av markedet for seg selv fordi de alltid har vist seg å være raske, immune mot problemene som rammer Windows og macOS, og takket være innovasjonene som er introdusert de siste årene, kan de konkurrere i applikasjoner med hvilken som helst tradisjonell datamaskin.

I denne guiden vil vi prøve å vise deg grunner til at det er verdt å kjøpe en Chromebook PC i dag, for å spare mye penger på kjøp av den nye bærbare datamaskinen og få en maskin som alltid er effektiv, alltid rask og alltid koblet til Internett.

LES OGSÅ: Bruk en Chromebook til det fulle: triks og veiledning for å jobbe online og offline

1) Fordeler med en Chromebook

Alle som nærmer seg en Chromebook for første gang kan ha inntrykk av å stå foran et virkelig begrenset system: en datamaskin som kun tjener til å surfe på internett, som tradisjonelle programmer ikke kan installeres på og som nesten ikke fungerer med mindre den er tilkoblet til Internett.

Virkeligheten er imidlertid veldig annerledes, og vi vil vise deg i de følgende kapitlene fordi Chromebook er en god del og en perfekt datamaskin for de fleste brukerebåde for hjemmebruk og for profesjonell eller forretningsbruk.

Økonomisk pris

Ved å kjøpe en billig Windows-laptop vil vi i de fleste tilfeller stå overfor en dårlig, treg og utdatert bærbar. Chromebook er billig og de tilbyr beste forhold mellom kvalitet og pris som finnes på markedet i dag, gitt at de alle kjører raske, åpne apper og nettsider som ingen andre operativsystemer og starter opp på bare 2 sekunder.

Derfor, hvis vi ser etter en økonomisk, men kraftig bærbar datamaskin, er Chromebook praktisk talt et obligatorisk valg hvis vi ikke bruker bærbar for å spille eller vi trenger en Siste generasjon MacBook.

Rask operativsystem

Som lett kan forstås fra forrige punkt, tilbyr ingen annen enhet slik hastighet til en så lav pris. Chrome OS er et operativsystem som ikke lider av byrden av tjenester eller prosesser som kjører under, og er helt basert på Google Chrome-gjengivelsesmotoren. En Chromebook med en firekjerners prosessor og 4 GB RAM kjører på samme ytelse som en tradisjonell bærbar PC med 8 GB RAM og en åttekjerners prosessor.

Oppstartstid er mindre enn 5 sekunder i hvert scenario: Chromebooken er derfor veldig rask, og utfører alle operasjonene den er designet for like raskt og effektivt som en MacBook for 2000 Euro ville gjort, og bruker mindre enn halvparten.

Enkelhet og effektivitet

I sin natur gir Chromebook en effektiv og enkel opplevelse, innen rekkevidde for enhver bruker (uavhengig av tidligere erfaring). Når du arbeider med en Chromebook, er det ingen distraksjoner som på en vanlig PC, og du kan bare jobbe og surfe på internett.

Chromebooken krever ingen konfigurasjon, krever ikke vedlikehold, krever ikke teknisk intervensjon fra en ekspert og er immun mot virus (selv om hver PC som kobles til internett kan bli målrettet av hackere). Du jobber i fullskjerm mesteparten av tiden og læringskurven er veldig minimal (akkurat nok tid til å forstå hvordan du kobler den til nettverket).

Chromebook-grensesnittet er også kjent for allemed en "Start-lignende" meny for programmer og utvidelser og de klassiske knappene for å lukke og minimere vinduer slik Windows gjør.

Pålitelighet

Chrome OS er basert på Linux og har et uovertruffent nivå av pålitelighet. Som nevnt, siden tradisjonelle programmer ikke kan installeres i EXE- eller MSI-format, kan ikke Chromebook være offer for virus og skadelig programvare. Dette betyr ekstra kostnadsbesparelser for bedrifter og mindre bortkastet tid på å måtte håndtere mulige infeksjoner.

Vi kan også la uerfarne eller nybegynnere bruke Chromebook uten å være redd for at det kan få virus eller ødelegge systemet.

Nettleser i midten av systemet

Hovedproblemet til de fleste brukere er ikke å kunne bruke PC-programmer. Heldigvis det meste Moderne applikasjoner har en webapp, kan startes via nettleser. Siden Chrome har blitt utstyrt med applikasjoner, tillegg og utvidelser, er alle programmene jeg måtte trenge der, tilgjengelig i nettleseren, og fungerer selv uten internettforbindelse, offline.

På Chromebook kan vi derfor åpne ethvert dokument, hvilken som helst multimediefil og hvilket som helst bilde uten problemer, bare installer bare appen som anbefales av systemet eller bruk en av de integrerte Google-appene (som også fungerer offline).

Applikasjoner og utvidelser (med Android-støtte)

Alle som tror Chromebook ikke er noe mer enn en «gigantisk» nettleser, bør tro om igjen. Bare se inn Google Chrome Store å oppdage, i tillegg til de mange utvidelsene, Chrome skrivebordsapplikasjoner og applikasjoner som også fungerer offline.

Blant appene er det Google Docs-apper for skriving som i Word, Regneark-apper som Excel, bilderedigeringsprogrammer som ligner på Photoshop, Gmail, videoredigerere, apper for å lytte til musikk, se videoer og filmer og mye mer.

I tillegg til appene designet for Google Chrome kan vi også dra nytte av Android-appergitt full kompatibilitet med Google Play Store og appene som normalt kan lastes ned på Android-telefoner og -nettbrett (inkludert mange bedriftsapper som også er nyttige på Chromebooks).

For å lære mer kan vi lese vår guide til de beste app for kontor, arbeid og studier, gratis på Android.
.

Integrert skyrom

Chromebooken er veldig rask også fordi den er utstyrt med internt flashminne, optimalisert for å kjøre med operativsystemet og appene. Imidlertid kan filene bedre lagres på skyplass som tilbys av Google Disksom kan økes med et av de praktiske tilbudene fra Google One.

I Chrome kan filer som er lagret i Google Disk også åpnes offline uten internett (begrenset til de mest brukte); åpenbart kan du også bruke andre skylagringstjenester som Dropbox.

Talekommandoer og Google-transkripsjoner

Med Chromebook vil vi også ha tilgang til alle taleteknologier tilgjengelig med Google-tjenester, i mange år et referansepunkt for de som ønsker å bruke stemmen sin til å starte apper og hovedkommandoer (med Google Assistant) eller til å transkribere stemmen sin til tekst (via stemmediktering). I begge tilfeller åpner du bare Innstillinger-menyen og tar oss til seksjonene tilgjengelighet Og Forskning og assistentog for å aktivere talekommandoer og taletranskripsjon.

For å lære mer kan vi lese guidene våre Skriv til PC-en ved å diktere med stemmen på italiensk Og Android-talekommandoer for å ringe, lese SMS og varsler med stemmen.

Støtte for barnekontoer

Gjennom Google Family Link du kan legge til våre barns Google-kontoer og umiddelbart få effektiv foreldrekontroll, slik at mindreårige kan bruke Chromebook trygt (for eksempel ved å deaktivere inkognitomodus på Chrome og bare starte appene vi bestemmer oss for å aktivere).

For å lære mer om bruken av denne effektive foreldrekontrollen, inviterer vi deg til å lese artiklene våre om foreldrekontroll på barnas mobiltelefoner med Google Family Link og lignende apper Og Hvordan opprette en Google-konto for barn og barn.

2) ASUS Chromebook CX1

Den billigste Chromebooken vi kan kjøpe for øyeblikket erASUS Chromebook CX1utstyrt med en 15,6" antirefleksskjerm, Intel Celeron N4500-prosessor, 8 GB RAM, 64 GB eMMC internminne, integrert Intel UHD Graphics 600-grafikkort, Wi-Fi-tilkobling, webkamera, Bluetooth-tilkobling og operativsystem ChromeOS.

3) Acer Chromebook Spin 314

En annen gyldig Chromebook som vi kan kjøpe erAcer Chromebook Spin 314utstyrt med en 14" FHD IPS Multitouch-skjerm, Intel Celeron N4500-prosessor, 4 GB DDR4 RAM, 64 GB internminne, Intel UHD-grafikkkort, Wi-Fi-tilkobling, Bluetooth-tilkobling og ChromeOS-operativsystem.

4) ASUS Chromebook Vibe Flip

Innen konvertible Chromebooks (2 i 1 nettbrett) kan vi også seASUS Chromebook Vibe Flipsom kan skilte med en 14" glanset skjerm, Intel Core i3-1215U-prosessor, 8 GB RAM, 256 GB PCIE SSD internminne, Intel UHD Graphics 600 grafikkort, Wi-Fi-tilkobling, berøringspenn inkludert og ChromeOS-operativsystem.

5) Lenovo IdeaPad Flex 5

Den beste Chromebooken vi kan kjøpe for øyeblikket er Lenovo IdeaPad Flex 5en ekte konsentrasjon av teknologi takket være 14-tommers 16:10 FHD Touch-skjerm, Intel Core i3-1215U-prosessor, Intel integrert grafikkort, 8 GB RAM, 256 GB SSD internminne, WiFi 6-tilkobling, Bluetooth-tilkobling og ChromeOS-systemdrift system.

Konklusjoner

Avslutningsvis kan vi si det Chromebook er en veldig god avtale hvis vi leter etter en rask bærbar datamaskinkraftig, men økonomisk, derfor egnet for bruk for skolestudier, for videokonferanser på Zoom og for å jobbe i smart arbeid uten alltid å måtte stole på PC-er eller bærbare datamaskiner med et Windows-operativsystem (som det er nødvendig å bruke minst 1000 euro på) å ha veldig raske og raske enheter).

Hvis vi er overbevist om kjøpet, inviterer vi deg til å lese guiden vår umiddelbart Beste Chromebook å kjøpe, superraske Google bærbare datamaskiner.

Hvis vi i stedet ønsker å sammenligne Chromebooks med andre typer bærbare datamaskiner, kan vi lære mer ved å lese vår Veiledning til kjøp av en bærbar datamaskin slik at du ikke gjør feil.

Index
 1. 1) Fordeler med en Chromebook
  1. Økonomisk pris
  2. Rask operativsystem
  3. Enkelhet og effektivitet
  4. Pålitelighet
  5. Nettleser i midten av systemet
  6. Applikasjoner og utvidelser (med Android-støtte)
  7. Integrert skyrom
  8. Talekommandoer og Google-transkripsjoner
  9. Støtte for barnekontoer
 2. 2) ASUS Chromebook CX1
 3. 3) Acer Chromebook Spin 314
 4. 4) ASUS Chromebook Vibe Flip
 5. 5) Lenovo IdeaPad Flex 5
  1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up