12 fantastiske verktøy for å finpusse og tilpasse Windows 10 ◁

Langtids PC-brukere som oppgraderte til Windows 7 kort tid etter utgivelsen husker sannsynligvis at det var ikke mindre enn femti tredjepartsverktøy tilgjengelig for å finpusse og tilpasse operativsystemet på tidspunktet for utgivelsen. Det var verktøy for å tilpasse hver krok og hjørne av operativsystemet fra oppstartsskjermen til å kopiere/lime inn animasjoner.

I dag ser vi nesten aldri utviklere komme opp med nye applikasjoner for å finpusse og tilpasse Windows-operativsystemet. Det kan være på grunn av smarttelefoner, men de fleste brukere foretrekker å beholde Windows OS som det er uten noen tilpasning.

Når det er sagt, er det ingen mangel på tweaking- og tilpasningsverktøy for Windows 10. Bare to måneder etter utgivelsen av Windows 10 er det allerede mange kvalitetsverktøy for å finpusse og tilpasse den nyeste versjonen av Windows.

Tilpass og modifiser Windows 10 med disse gratisverktøyene

I ingen spesiell rekkefølge er følgende noen av de beste gratisverktøyene der ute for å finjustere og tilpasse Windows 10.

Index
 1. Aero Glass for Windows 8.1+
 2. WinAero Tweaker
 3. TileCreator
 4. Ultimate Windows Tweaker
 5. Windows 10 påloggingsskjermbakgrunnsveksler
 6. klassisk skall
 7. 7+ oppgavelinjejustering
 8. Windows 10 Fargekontroll
 9. mappebokmerke
 10. NTLite
 11. HackBGRT
 12. Windows OEM Information Editor

Aero Glass for Windows 8.1+

På samme måte som i Windows 8/8.1, er Aero glass-gjennomsiktighetsfunksjonen heller ikke tilgjengelig i Windows 10. Hvis du liker Aero-glass-transparens og ønsker å få den i Windows 10, last ned og installer Aero Glass for Windows 8.1+. Det gratisverktøyet hjelper deg å bringe Aero-glass tilbake til kantene av vinduer med en uskarphet effekt. Programmet lar deg også endre hudens gjennomsiktighetsnivå og vinduskanter uten å installere en ny visuell stil.

Last ned Aero Glass for Windows 8.1+

WinAero Tweaker

WinAero Tweaker er sannsynligvis et av de beste gratis tweaking-verktøyene for Windows 10. Med dette gratisverktøyet kan du endre forskjellige standardjusteringer og også tilpasse Windows 10 som du vil. Tweaker oppdateres jevnlig for å inkludere nye justeringer og tilpasninger.

Last ned WinAero Tweaker

TileCreator

Windows 10 støtter å feste favorittappene, koblingene og programmene dine til Start-menyen. Men hvis du vil lage en ny Start-meny-flis for raskt å få tilgang til en fil eller kjørbar fil, inkludert et tilpasset ikon og bakgrunnsfarge for fliser, er TileCreator den ideelle programvaren for jobben.

I motsetning til andre lignende applikasjoner tilgjengelig i butikken, er dette programmet helt gratis.

Last ned Tile Creator

Ultimate Windows Tweaker

Sannsynligvis det komplette tilpasningsverktøyet som er tilgjengelig for Windows 10. Ultimate Windows Tweaker for Windows 10 inkluderer over 200 innstillinger for å finpusse nesten alle hovedområder av Windows 10. Programmet er enkelt å navigere og enda viktigere, det er bærbart. Bare last ned og kjør programmet for å begynne å bruke det.

Last ned Ultimate Windows Tweaker

Windows 10 påloggingsskjermbakgrunnsveksler

Som standard bruker Windows 10 standard skrivebordsbakgrunn som påloggingsskjermbakgrunn. Men hvis du vil angi et tilpasset bilde som bakgrunn for påloggingsskjermen, kan du bruke den gratis Windows 10 Login Screen Background Changer-appen.

Påloggingsskjermbakgrunnsveksleren lar deg også erstatte standard påloggingsskjermbakgrunnsbilde med en solid farge, akkurat som i Windows 8/8.1.

Last ned påloggingsskjermbakgrunnsveksler

klassisk skall

Start-menyen i Windows 10, selv om den ikke er perfekt, er bedre enn Start-skjermen på mange måter. Hvis du oppgraderte fra Windows 7 til Windows 10 ved å bruke det gratis oppgraderingstilbudet og nå mangler den klassiske Windows 7 Start-menyen, fortsett og installer Classic Shell for å få Windows 7-stil Start-menyen i Windows 10.

Og selv om du ikke er interessert i Windows 7 Start-menyen, er det mange innstillinger for å finpusse og tilpasse Windows 10. For eksempel er det en innstilling for å gjøre oppgavelinjen helt gjennomsiktig.

Last ned Classic Shell

7+ oppgavelinjejustering

Hvis du vil endre standardinnstillingene for Windows 10-oppgavelinje, trenger du ikke se lenger enn til 7+ Taskbar Adjuster. Programmet har nylig blitt oppdatert for å støtte Windows 10 og tilbyr omtrent 30 innstillinger for å endre standardoppførselen til oppgavelinjen.

Du kan for eksempel bruke den til å skjule Start-knappen på oppgavelinjen. Og hvis du vil tilpasse oppgavelinjen, sjekk ut vår guide til 13 måter å tilpasse Windows 10-oppgavelinjen.

7+ oppgavelinjejustering

Windows 10 Fargekontroll

Windows Color Control er et lite program fra utvikleren av 7+ Taskbar Tweaker. Programmet lar deg angi forskjellige farger for oppgavelinjen så vel som vinduskantene, noe som ikke er mulig som standard.

Last ned Windows Color Control

mappebokmerke

Folder Marker er gratis programvare utviklet for å endre standardfargen på mapper i Windows. Gratisversjonen av Folder Marker tilbyr mange alternativer for å tilpasse standardutseendet til mapper. Med gratisversjonen kan du tilordne et ikon til en mappe med EXE-, BMP-, DLL- eller ICO-filer, endre ikonet for én mappe om gangen, eller bruke det samme ikonet til alle Windows 10-mapper samtidig.

Last ned bokmerke for mappen

NTLite

Selv om NTLite ikke vil hjelpe deg med å tilpasse Windows 10 direkte, kan verktøyet brukes til å tilpasse og finjustere installasjonen av Windows 10. Ved hjelp av NTLite kan du lage en uovervåket Windows 10 ISO og integrere drivere og annen viktig programvare.

Programvaren kan også brukes til å integrere nye temaer, bakgrunnsbilder og skjermsparere i din Windows 10 ISO eller DVD.

Last ned NTLite

HackBGRT

HackBGRT er et gratis verktøy utviklet for å tillate deg å endre UEFI-oppstartslogoen på PC-er med Windows 10. Bruk denne programvaren hvis du får PC-produsentens logo under oppstart.

Last ned HackBGRT

Windows OEM Information Editor

Med Windows OEM Information Editor kan du endre Windows 10 OEM-logoen, modellnavnet og kontaktinformasjonen som vises i systemvinduet (systemegenskaper).

Den nyeste versjonen av programvaren er fullt kompatibel med Windows 10.

Last ned Windows OEM Info Editor

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up