12 favoritt AutoHotKey-skript som gjør livet ditt enklere

AutoHotKey er en av de beste Windows-automatiseringsprogramvarene som kan gjøre alt fra de enkleste handlingene til de vanskeligste oppgavene. AutoHotKey er et gratis og åpen kildekode-program som bruker sitt eget programmeringsspråk for å automatisere alle dine daglige Windows-oppgaver. Selv om "manusspråket" høres skremmende ut, er det veldig enkelt å bruke, og du kan gjøre alle mulige kule ting.

La meg dele mine favoritt- og mest brukte AutoHotKey-skript som gjør mine daglige oppgaver litt enklere, og som kan hjelpe deg.

Før du begynner, antas det at du allerede vet hvordan du installerer og konfigurerer AutoHotKey. Vær også oppmerksom på at linjer som begynner med ; de er kommentarer.

1. Snarvei til Google Søk

Google hadde den rette ideen da den gjorde om den uønskede og underbrukte caps lock-nøkkelen til en dedikert søkeknapp som søker både på datamaskinen din og Google.

Følgende skript vil automatisk søke på Google når du markerer tekst og trykker Ctrl + Shift + C:

; Google Search highlighted text
^+c::
{
 Send, ^c
 Sleep 50
 Run, http://www.google.com/search?q=%clipboard%
 Return
}

2. Autokorrektur

I den tiden som Windows har eksistert, har smarttelefoner utviklet seg uendelig til det punktet hvor de nå har berøringsskjermer og autokorrektur innebygd. Så hvorfor ikke ha autokorrektur i Windows 10?

I Autohotkey-skriptlageret kan du finne et autokorrekturskript, som inneholder tusenvis av vanlige stavefeil som de fleste enkelt kan gjøre, og deretter automatisk retter dem etter hvert som du skriver/lager dem.

Her er lenke for å laste ned skriptet. bare trykk Ctrl + A for å velge alt i skriptet, kopier det til en Notisblokk-fil som du deretter må lagre som "AutoCorrect.ahk".

3. Bruk disse funksjonstastene på nytt

De fleste av oss bruker nesten aldri funksjonstastene på tastaturet bortsett fra til F2 (gi nytt navn), F5 (oppdatering) og F11 (fullskjerm i nettleser). Ved å bruke AutoHotKey kan du gjenbruke de ubrukte funksjonene til å gjøre en rekke ting som å starte nettsider, starte programmer osv. For eksempel bruker jeg funksjonstastene til å starte de mest brukte programmene som Snagit, Sublime Text, Photoshop, Calculator, Thunderbird, etc.

For å starte et program, bruk bare følgende skript. Ikke glem å erstatte programbanen med ditt favorittprogram.

;Launch Sublime Text
F7::Run "C:\Program Files\Sublime Text 2\sublime_text.exe"
return

4. Åpne nettsider raskt

Akkurat som å starte favorittprogrammene dine, kan du lage dine egne tilpassede snarveier for å starte favorittnettstedene dine. For eksempel bruker jeg Ctrl + Shift + T for å starte. Bruk følgende skript for å starte din favorittwebside. Ikke glem å erstatte nettadressen med din favorittside.

; Launch TekniskeTriks
^+t::Run "https://teknisketriks.com/" ; use ctrl+Shift+t
return

Som den forrige kan du lage dine egne snarveier ved å bruke en kombinasjon av taster ctrl(^), Skifte(+), Alt(!) Y Vinne(#).

5. Åpne favorittmapper

I tillegg til å åpne nettsider og programmer, kan du også åpne dine mest brukte mapper med en enkel snarvei. For eksempel har de fleste av oss tilgang til nedlastingsmappen ofte, og for å gjøre det enklere kan vi bruke et enkelt skript som det nedenfor. Du kan tilpasse skriptet for å endre snarveien og mappebanen i henhold til dine behov.

; Open Downloads folder
^+d::Run "C:\Users\Vamsi\Downloads" ; ctrl+shift+d
return

6. Flytt opp en mappe i Filutforsker

Når du er i en mappe, må du ofte flytte opp en mappe. I tidligere versjoner av Windows har tilbaketasten gjort jobben, men nå tar tilbaketasten deg tilbake i historien. Dette er nyttig for mange, men jeg hater fortsatt å klikke på det lille ikonet for å laste opp en mappe, så jeg bruker følgende skript for å laste opp en mappe ved å klikke på den midtre museknappen.

; Press middle mouse button to move up a folder in Explorer
#IfWinActive, ahk_class CabinetWClass
~MButton::Send !{Up} 
#IfWinActive
return

Hvis du vil, kan du også rekonfigurere den ubrukelige tilde-tasten (~) på tastaturet til å gjøre det samme.

; Press ~ to move up a folder in Explorer
#IfWinActive, ahk_class CabinetWClass
`::Send !{Up} 
#IfWinActive
return

7. Volumjustering

Selv om den ikke har mediataster, elsker jeg tastaturet mitt, men mangelen på volumkontrollknapper er litt vanskelig for meg. Så jeg bruker følgende skript for å kontrollere systemvolumet mitt.

{Volume_Up} ;shift + numerisk pluss
+Undertekster av aRGENTeaM {Volume_Down} ;shift + numpad minus
gå i stykker ::Sende {Volum_Mute} ; Bryt nøkkeldemping
komme tilbake

>

8. Angi standardtilstanden til låstastene

Ved å bruke AutoHotKey kan du enkelt angi standard eller permanent tilstand for tastaturlåstastene våre, for eksempel sette Caps Lock til å være av, Num Lock til å være på og Scroll Lock til å være av. Dette enkle skriptet er veldig nyttig, og selv om du ved et uhell trykker på det, vil ikke låsestatusen endres.

; Custom volume buttons
+NumpadAdd:: Send {Volume_Up} ;shift + numpad plus
+NumpadSub:: Send {Volume_Down} ;shift + numpad minus
break::Send {Volume_Mute} ; Break key mutes
return

9. Tilbakestill Caps Lock

Etter at du har deaktivert Caps Lock, kan det være lurt å rekonfigurere den til å fungere som nøkkelen. Store bokstaver. For å rekonfigurere Caps Lock-tasten, bruk følgende skript.

; Caps Lock acts as Shift
Capslock::Shift
return

10. Tøm papirkurven

Du kan bruke følgende skript for raskt å tømme papirkurven. Dette enkle skriptet sparer meg fra å måtte bruke musen til å gjøre den samme oppgaven.

; Empty trash
#Del::FileRecycleEmpty ; win + del
return

11. Alltid på toppvinduet

Noen ganger vil du bare at ett vindu alltid skal være øverst, uansett hvilket vindu du jobber i eller fokuserer på. Når du for eksempel jobber med et regneark, kan du få tilgang til kalkulatorappen ofte, og det er veldig nyttig å ha den øverst i regnearket. Ved å bruke AutoHotKey kan du enkelt gjøre dette med en enkelt kodelinje.

; Always on Top
^SPACE:: Winset, Alwaysontop,, A ; ctrl + space
Return

Manuset ble opprinnelig utgitt av labnol.

12. Deaktiver AutoHotKey midlertidig

Snarveier opprettet med AutoHotKey kan noen ganger forstyrre noen programmer. I slike tilfeller kan du midlertidig deaktivere AutoHotKey ved å bruke følgende skript. Selvfølgelig, hvis du ikke vil bruke en snarvei, høyreklikker du bare på AutoHotKey-ikonet på oppgavelinjen og velger alternativet "Suspend Shortcut Keys".

; Suspend AutoHotKey
#ScrollLock::Suspend ; Win + scrollLock
return

Som du kan se, er alle skriptene som er delt ovenfor grunnleggende, men gjør ting enklere. I tillegg til de enkle tingene, kan du gjøre alle slags kompliserte ting som å sende e-post automatisk, administrere programmer, automatisere visse Windows-oppgaver, automatisk korrigere stavemåter, etc.

Håper skriptene ovenfor hjelper deg. Hvis du bruker AutoHotKey, vennligst del favorittskriptene dine i kommentarskjemaet nedenfor.

Index
 1. 1. Snarvei til Google Søk
 2. 2. Autokorrektur
 3. 3. Bruk disse funksjonstastene på nytt
 4. 4. Åpne nettsider raskt
 5. 5. Åpne favorittmapper
 6. 6. Flytt opp en mappe i Filutforsker
 7. 7. Volumjustering
 8. 8. Angi standardtilstanden til låstastene
 9. 9. Tilbakestill Caps Lock
 10. 10. Tøm papirkurven
 11. 11. Alltid på toppvinduet
 12. 12. Deaktiver AutoHotKey midlertidig

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up