2 måter å batch endre navn på filer i OS X

Enten det er å endre bildefilnavn fra "IMG_XXXX.jpg" til å organisere MP3-ene dine, kan batch-filen endre navn på deg sparer tid og reduserer frustrasjon. Her er to gratis og enkle måter å gi nytt navn til store grupper av filer i OS X.

automator

Det er veldig enkelt å endre navn på batch i Automator, selv om du aldri har brukt det før.

1. Åpne Automator, velg "Egendefinert" når skjermen ber deg velge et startpunkt.
2. Dra Automator » Hent spesifiserte Finder-elementer » til høyre rute i vinduet.
3. Dra handlingen Automator » Gi nytt navn til Finder-elementer » til høyre rute i vinduet.

Merk: Du vil bli bedt om å legge til en "Kopier Finder-elementer"-handling. Hvis du vil være sikker, kan du legge til dette også, men det gjør jeg vanligvis ikke.

Med Automator kan du gi nytt navn til filen på følgende måter:

 • Dato time

 • Tekst

 • endre sak

 • gjøre sekvensiell

 • erstatte tekst

 • Enkeltelementnavn

Alternativene er selvforklarende, men det er noen begrensninger.

Dato time – du kan bare legge til en dato eller et tidsstempel, men ikke begge deler. Stempelet kan bare legges til i begynnelsen eller slutten av filnavnet.

Tekst : Du kan bare legge til tekst i begynnelsen eller slutten av filnavnet.

endre sak – Du kan bare endre hele filnavnet eller filtypen på en gang. Du kan for eksempel ikke endre moscow.jpg til Moscow.jpg.

Lag sekvensiell – Du kan bare legge til en sekvens i begynnelsen eller slutten av et filnavn.

erstatte tekst – Det er her jeg tror Automator kommer til kort. Du kan bare erstatte en bestemt streng, noe som betyr at filnavnet må inneholde det du vil erstatte for at Automator skal gjøre noe. Hva om jeg ville fjerne de siste 3 tegnene i et filnavn og erstatte det med "xyz"? Ikke i Automator.

Navn på enkelt vare – Jeg vet ikke hvorfor den ikke ville gi nytt navn til filen i Finder uten å starte Automator, men for fullstendighetens skyld er funksjonen inkludert. Du kan endre basisnavnet (filnavn uten utvidelse), det fulle navnet (filnavn med utvidelse), eller bare utvidelsen.

– Velg handlingen du ønsker, og juster parametrene for handlingen for å passe dine behov.

– Dra Finder-elementene som skal gis nytt navn til det aktuelle vinduet.
(Merk: Med "Hent spesifiserte Finder-elementer", vil ikke Automator skille mellom kataloger og filer når du kjører. Hvis du vil dra en mappe inn i Automator og få den til å fungere med mappeinnholdet, bruk "Hent mappeinnhold...")

– Trykk «Kjør».

Automator er inkludert i OS X og er som standard plassert i Applications-katalogen.

Mens Automator har en rekke andre handlinger som du kan finne nyttige, gjør Name Mangler én ting og den gjør det bra.

For å gi nytt navn til filer, dra dem til venstre vindusrute. listen over filer vises, og du kan velge filtre (mapper, mappeinnhold, filer) for å diktere navneendringen. Dette betyr også at du kan dra en mappe inn i NM for å gi nytt navn til innholdet.

NM tilbyr følgende alternativer som standard:

 • Søk etter og erstatt – inkluderer matching av regulære uttrykk og et alternativ for å bevare utvidelser og ignorere store og små bokstaver.
 • nummer sekvensielt – Lar deg nummerere i andre trinn enn ett, angi et prefiks og suffiks, beholde eller slette det opprinnelige navnet og utvidelsen. I motsetning til Automator lar NM deg definere et prefiks eller suffiks for sekvensen.
 • endre sak – Tillater store, store eller små bokstaver. Den tillater bevaring eller lignende endring av utvidelser.
 • Angi utvidelse – ganske selvforklarende.
 • Legg til prefiks/suffiks – igjen, selvforklarende.
 • Fjern/Sett inn tegn – Det er her NM virkelig har et forsprang på Automator. Du kan fjerne et hvilket som helst antall tegn fra et filnavn og spesifisere en indeks til å begynne med. Så, for eksempel, hvis du hadde en serie filer kalt Lyrics_ACT01_Maria.txt

  Lyrics_ACT01_Tonight.txt

  Lyrics_ACT02_TheRumble.txt

  Lyrics_ACT02_Somewhere.txt

  Du kan fjerne "ACTXX"-tegn veldig enkelt ved å definere antall tegn du vil fjerne (5) og indeksen du vil begynne å fjerne fra (8- det åttende tegnet fra begynnelsen, som starter med 1). Du kan også erstatte de samme tegnene ved å sette inn tekst ved en bestemt indeks. I stedet for "ACTXX" vil du kanskje ha "WestSideStory". For å gjøre ting enda mer tilpassbare, kan du spesifisere om indeksen skal telle fra begynnelsen eller fra slutten av filnavnet.

Men kanskje den kraftigste funksjonen som er inkludert i Name Mangler, er muligheten til å tråde flere funksjoner i "Avansert"-vinduet. Dets navnekonverteringsbeskrivelsesspråk lar deg skrive pseudo-skript for å tilpasse filnavnene dine til hva du vil. Det kan virke litt skremmende, men det er faktisk veldig enkelt for en nybegynner uten programmeringskunnskap å lære det grunnleggende etter å ha lest dokumentasjonen.

Til slutt lar Name Mangler deg lagre innstillingene dine som dråper, slik at du kan dra og slippe en samling filer for å gi nytt navn uten å starte programmet.

Jeg bruker Name Mangler nesten utelukkende for øyeblikket og har ikke funnet noe som engang begynner å sammenligne. Kjenner du til andre gratis batch-omdøpningsverktøy?

Er denne artikkelen nyttig? Ja Nei Kommentarer (9)

Index
 1. automator

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up