20+ nyttige Automator-skript for Mac OS X

Automator på Mac OSX er et flott verktøy for deg som lar deg automatisere hverdagsoppgavene dine med liten innsats. Du trenger ingen programmeringserfaring for å lage din egen arbeidsflyt/automatiseringsapplikasjon.

Alt du trenger å gjøre er å dra og slippe de nødvendige handlingene og eksportere resultatene som en arbeidsflyt, et program eller som et hurtigmenyelement. Vel, i tilfelle du er lat til å lære eller bare ønsker å finne noe ferdig for å få ting i gang, her er 24 nyttige automatiseringsskript som du kan bruke umiddelbart.

Noen av dem er handlingsskript som du kan importere til kontrolleren mens andre er arbeidsflyter eller applikasjoner som du kan bruke umiddelbart.

1. Dashboard

Dashboarder er en enkel app som lar deg slå Dashboard på/av for å spare RAM når det er nødvendig, samtidig som det gir enkel tilgang til widgets. (nedlastingslenke )

2. Vedlikehold

Vedlikehold består av et sett med Automator-handlinger som du kan bruke for å opprettholde helsen til Mac-en din. Det inkluderer funksjoner som Fix Permissions, Check Perference Files, Periodic Cleanup, Clean Cache Files, Force Empty Trash, and many other tasks.-verktøy. (nedlastingslenke )

3. Se med QuickLook

Dette er et handlingsskript som lar deg raskt se innholdet i et valgt Finder-element uten å måtte åpne filen. (nedlastingslenke )

4.iCalBirthdays

Dette er et handlingsskript som lar deg lage en bursdagskalender basert på kontaktene i adresseboken din. Det som er annerledes med den innebygde bursdagskalenderen er at du kan stille inn en alarm for hver bursdag, og du kan kombinere denne handlingen med andre handlinger for å publisere. ics-filen din til en web- eller filserver. (nedlastingslenke )

5 – 9. Automatorhandlinger for webdesignere

Dette er en pakke med 5 Automator-handlinger:

lagre for web

Hvis du er som meg som hele tiden må endre bildeutvidelse, endre størrelse på bilde og endre navn på bildefilnavn, så er denne appen et flott verktøy for deg. Denne Automator-handlingen kan eksportere bilder i JPEG-, GIF- eller PNG-format ved hjelp av Adobe Photoshop CS (for bilder med høyere kvalitet) eller Preview (for raskere konvertering) uten å måtte åpne programmet. Det er også flere alternativer som lar deg endre størrelsen på bildet og gjøre det skarpere etter å endre størrelsen.

Dette handlingsskriptet fungerer som en plugin i Finder, slik at du kan justere bildet med et enkelt klikk.

endre utvidelser

Hvis du trenger å endre mange filutvidelser fra en form til en annen uten å endre innholdet i filene (la oss si fra html til php ), er denne arbeidsflyten et nyttig verktøy for deg. Du kan velge å endre filtypen på alle filer, valgte filer eller alle filer som ikke har noen filtype.

Gjør navn enklere å bruke på nettet

Denne Automator-handlingen konverterer valgte filnavn til små bokstaver, fjerner aksenter, endrer mellomrom til understrek eller bindestrek, og konverterer andre spesialtegn til understreker eller bindestreker.

Lag symbolsk lenke

Denne Automator-handlingen oppretter en symbolsk lenke for hver av de valgte filene. En symbolsk lenke ligner på et alias, bortsett fra at mange applikasjoner, inkludert Opprett ren fil-handlingen, bare vil se filpunktene i stedet for selve aliaset.

Lag en ren fil

Denne Automator-handlingen oppretter en ren zip-fil (.zip) som er klar til å dele med andre. Macintosh-ressursgafler og skrivebordsfiler vil bli ignorert slik at de ikke forstyrrer andre operativsystemer. Hvis du laster opp filen på nettet, bruk handlingen "Gjør navn nettvennlig" etterpå for å sikre at filen har et nettvennlig filnavn. Den fungerer utmerket som en Finder-plugin, så du får tilgang til den med et enkelt klikk!

(nedlastingslenke )

10. Gi nytt navn til batch

En arbeidsflyt som tar alle filene i en spesifisert mappe og gir dem nytt navn slik du spesifiserte. En rask måte å få ting gjort på hvis du vil gi nytt navn til et enormt bibliotek med bilder du har tatt på ferie.

For å bruke den som en Finder-plugin, kopier og lim inn filen i mappen ~/Library/Workflows/Applications/Finder/. (nedlastingslenke )

11. Last ned URL-er som PDF

Av og til har du funnet en flott nettside som gir god informasjon som kan løse problemet ditt. I stedet for å bokmerke den (fordi nettsiden kan endres når som helst), kan du ta URL-en og lagre den som en PDF-fil. Du kan deretter lagre den på datamaskinen og bruke den for fremtidig referanse. Dette handlingsskriptet lar deg laste ned en URL som en PDF-fil. (nedlastingslenke )

12. Bursdagspåminnelse

Dette er et alternativ til iCalBirthday-appen nevnt ovenfor. I stedet for å lage en bursdagskalender, sjekker denne appen adresseboken din og forteller deg hvem som har bursdag den dagen. Denne applikasjonen er ment å kjøre ved oppstart for full effektivitet. (nedlastingslenke )

13. Photoshop Action Pack

Denne Automator-appen består av 87 handlinger for Photoshop CS og CS2 som lar deg kontrollere alle de viktigste Photoshop-funksjonene. I tillegg til det store utvalget av redigeringshandlinger, inkluderer Action Pack sofistikerte dokumentfiltreringshandlinger som lar deg behandle bilder basert på mange kriterier, som orientering, fargemodus, bildestørrelse, filtype og mye mer.

Jeg har ikke testet dette i Photoshop CS3. Hvis du har prøvd det og finner at det fungerer også, la det være til meg. (nedlastingslenke )

14. Synkroniser mapper

Dette er et handlingsskript som lar deg synkronisere to mapper. Et hendig verktøy for de som ønsker å sikkerhetskopiere prosjektene sine. (nedlastingslenke )

15. Tekst til PDF-konvertering

Et enkelt verktøy for å lage søkbare PDF-filer fra tekstdokumenter. Bare dra og slipp alle typer tekstdokumenter på appikonet for raskt å konvertere det til PDF. Du kan også dra flere dokumenter samtidig, eller til og med en hel mappe. (nedlastingslenke )

16. Raske apper

Fast Apps er en serie med applikasjoner som lar deg gjøre noen av hverdagsoppgavene dine enklere og raskere.

FastBackPic

Denne applikasjonen lar deg enkelt angi et bilde fra iPhoto, Photo Booth og andre standard fotoapplikasjoner (inkludert Aperture) som skrivebordsbakgrunn.

Rask musikk

Velg og spill en sang raskt i iTunes.

Rask bildeimport

FastPicImport lar deg velge et bilde og importere det til iPhoto.

FastSongImport

Dra og slipp sangene dine inn i denne appen for raskt å importere dem til iTunes.

FastWeb-bilder

Ta bilder av gjeldende nettside.

FastWebRSS

Konverter raskt en RSS-feed fra et nettsted til tekst.

(nedlastingslenke )

17.Simple Photo Editor

Bruk enkelt effekter på bildet ditt uten behov for eksternt fotoredigeringsprogram. (nedlastingslenke )

18. Rask DMG

Har du noen gang lurt på hvordan du kan lage en. dmg-fil? Denne automatiseringsapplikasjonen lar deg raskt og enkelt lage din egen. dmg-fil. Bare dra alle filene/mappene til ikonet for å generere filen. Den integreres godt med Growl for å gi et grafisk varsel slik at du vet når byggeprosessen starter og når den slutter. (nedlastingslenke )

19. Film til iPhone

Denne arbeidsflyten tar en filmfil, konverterer den til iPhone/iPod Touch-formatet og importerer den til iTunes. Neste gang du synkroniserer iPhone med iTunes, vil filmen automatisk overføres til iPhone. Det finnes forskjellige skript for forskjellige bruksmønstre. Du kan bruke den som en Finder-handling, Mappehandling eller som en frittstående applikasjon. (nedlastingslenke )

20. Konverter bilder til kombinert PDF

Hvis du har en haug med bilder som du vil sende til vennene dine på e-post, i stedet for å legge dem ved som en zippet fil, kan du konvertere dem til en enkelt PDF-fil og sende den til vennen din. Denne arbeidsflyten kan brukes som en Finder-handling. Bare velg alle bildene og velg alternativet Konverter bilder til PDF fra hurtigmenyen med høyre museknapp. (nedlastingslenke )

21. Flickr Last opp

Hvis du er en av dem som laster opp bilder til Flickr regelmessig, vil dette Automator-handlingsskriptet komme godt med. Du kan enkelt legge den til i arbeidsflyten din for å laste opp et enkelt bilde eller en hel batch. (nedlastingslenke )

22. Lås skrivebordet

Dette er en veldig enkel, men nyttig app. Du kan bruke den til å låse skrivebordet ditt raskt og umiddelbart. Når du trenger å komme deg vekk fra Mac-en, dobbeltklikker du bare på denne appen for å låse skrivebordet. (nedlastingslenke )

23.Skivebrenner

Denne applikasjonen lar deg brenne filer og mapper til en CD, raskt og enkelt. Disc Burner brenner filer og mapper til CD med noen få klikk og uten noe eksternt program. Hvis du bruker RW-CDer, kan Disc Burner også hjelpe deg med å slette CD-en før du brenner filene dine. (nedlastingslenke )

24. Del opp

Legg enkelt og raskt Sepial-effekten til effekten din uten behov for et eksternt fotoredigeringsprogram (nedlastingslenke )

Det er mange gratis og nyttige Automator-handlingsskript der ute, og listen som dekkes her er bare toppen av isfjellet. Jeg vil gjerne høre hvilke automatskript du bruker og om du har noen nyttige å anbefale. Del med oss ​​i kommentarfeltet.

Er denne artikkelen nyttig? Ja Nei Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up