3 av de beste systemovervåkingsverktøyene for Ubuntu

Ettersom antallet enheter, servere og tjenester du har i virksomheten eller organisasjonen din øker, øker også behovet for å overvåke systemene dine. Systemovervåking, enten det er på stedet eller i skyen, dekker kapasiteten, aktiviteten og helsen til verter og applikasjoner. Prosessen er designet for å dekke alle dataressurser for å utrydde og løse problemer i sanntid før de oppstår.

Hvis du bruker Ubuntu, vil systemovervåkingsverktøy hjelpe deg med å fange opp eventuelle tjenestefeil eller feil før de påvirker brukerne.

Det mest grunnleggende verktøyet du har til rådighet er System Monitor, et innebygd verktøy for Linux som fungerer som Windows Task Manager og tilbyr grunnleggende aktivitetsovervåkingsinformasjon fra kjørende prosesser til det som bruker mest ressurser.

Du kan imidlertid få sofistikerte systemovervåkingsverktøy som viser deg mer informasjon om ressursutnyttelse for minne, CPU, disk og nettverkstilkoblinger.

Her er tre du kan bruke med Ubuntu.

1. Nagios

Dette systemovervåkingsverktøyet for Ubuntu tilbyr omfattende overvåking av servere og arbeidsstasjoner, inkludert tjeneste- og prosessstatus, operativsystemberegninger og filsystembruk, blant andre.

Det er en kraftig, skalerbar, pålitelig og tilpassbar programvare, til tross for den komplekse konfigurasjonen. Som en varig standard innen system- og nettverksovervåking tilbyr Nagios enorme fordeler, som rask gjenkjenning av protokollfeil og nettverksavbrudd, samt økt tilgjengelighet av tjenester, servere og applikasjoner.

Det er to løsninger for installasjonsovervåking: Nagios Core og Nagios XI.

Nagios kjerne

Dette er den gratis open source-versjonen som overvåker servere, applikasjoner og tjenester, med funksjoner som et grunnleggende brukergrensesnitt med nettverkskart, SMS- og e-postrapporter og grunnleggende rapporter.

Nagios Core overvåker de kritiske komponentene i IT-infrastrukturen din fra systemmålinger, servere, applikasjoner, tjenester og nettverksprotokoller. Den sender deg deretter varsler via SMS, e-post eller tilpasset skript når kritiske komponenter svikter og gjenopprettes, slik at administratorene dine alltid blir varslet om viktige hendelser.

Rapporter er tilgjengelige som gir en historisk oversikt over hendelser, strømbrudd, varsler og varslingssvar for senere gjennomgang, pluss avanserte diagrammer for å planlegge oppgraderinger før aldrende systemer tar deg på vakt.

Det er et kraftig åpen kildekode-alternativ for Ubuntu-systemovervåking, med flotte funksjoner som et webgrensesnitt, funksjoner for flere leieforhold og en utvidbar arkitektur ved å integrere med interne eller tredjepartsapplikasjoner og andre fellesskapsutviklede plugins.

Selv om det kan ha en læringskurve for å komme i gang, er et aktivt fellesskap tilgjengelig hvis du trenger hjelp.

Nagios XI

Dette er den kommersielle varianten av verktøyet som har et rikere utvalg av funksjoner og automatisert oppsetthjelp.

Dens kraftige funksjoner (utover det Core tilbyr) inkluderer den kraftige Nagios Core 4 overvåkingsmotoren som gir deg den høyeste graden av overvåking av serverytelse.

Det er også inkludert oppsettsveivisere for å veilede brukere gjennom overvåkingsenheter, tjenester og apper, og et innstillingsbilde for å lagre nylige innstillinger og gå tilbake til dem når det er ønskelig.

Du kan tilpasse design, layout og preferanser for hver bruker gjennom det oppdaterte grafiske brukergrensesnittet, slik at kundene og teamene dine får den fleksibiliteten de ønsker. Den tilbyr også tilpasset rollekartlegging som sikrer et sikkert miljø.

Hva vi liker med Nagios

 • Lett å bruke

 • Tilbyr gratis og premium alternativer (med 60-dagers prøveversjon)

 • Omfattende IT-infrastrukturovervåking, da alle virksomhetskritiske infrastrukturkomponenter overvåkes.

 • Lar flere brukere få tilgang til nettgrensesnittet og se status for relevant infrastruktur

 • .

 • Rask oppsett med noen få klikk

 • Enkelt å sette opp og administrere brukerkontoer

 • Plug-in utvidbar arkitektur

2. Utseende

Det er et datasenterovervåkingsverktøy på tvers av plattformer som kjører på GNU/Linux, macOS, Windows og BSD operativsystemer. Det er skrevet på Python-språket ved å bruke psutil-biblioteket som det henter systeminformasjon fra, og gir deg alt du trenger på et øyeblikk.

Du kan bruke Glance til å overvåke belastningsgjennomsnitt, CPU, minne, disk I/O, nettverksgrensesnitt, monterte enheter, plassutnyttelse av filsystemet og alle aktive og overordnede prosesser.

En av hovedfunksjonene er muligheten til å sette terskler i en konfigurasjonsfil med fire alternativer som vises i forskjellige farger og indikerer papirstopp i systemet: OK (grønn), omsorg (blå), advarsel (lilla) og kritisk. ( rød).

Terskelnivåer er satt til 50, 70 og 90 for henholdsvis omsorg, advarsel og kritiske nivåer. Du kan tilpasse dem ved å bruke "glances.conf"-filen som finnes i katalogen "/etc/glances/".

Se kritisk informasjon som gjennomsnittlig CPU-belastning, disk I/O lese-/skrivehastigheter, gjeldende diskbruk for monterte enheter og toppprosesser sammen med CPU/minnebruk.

Ulempen med å ha all denne informasjonen er at Glances har en tendens til å bruke en betydelig mengde CPU-ressurser.

Hvis du trenger hjelp med Miradas, er det tilgjengelige wikier på nettsiden deres. Du kan også komme i kontakt med andre utviklere og brukere på Twitter, Developer Chat og brukergrupper.

Hva vi liker med utseende

 • Enkel å installere siden den er tilgjengelig i Ubuntu-depotet

 • Viser mer informasjon sammenlignet med andre overvåkingsverktøy

 • Web-basert grafisk brukergrensesnitt gjør overvåking fleksibel

 • Kan overvåke eksterne systemer

3. htop

htop er en interaktiv applikasjon for prosessgjennomgang i tekstmodus som utfører systemovervåking i sanntid. Den gir en fullstendig oversikt over prosessene som kjører og bruken av dem. På denne måten kan du frigjøre systemet fra enhver funksjonsfeil da det tjener sin hensikt.

Verktøyet er basert på "ncurses" og tilbyr støtte for musedrift. Som andre verktøy bruker htop farger for å gi visuelle indikasjoner på minne-, prosessor- og byttebruk.

En fleksibel, ren og enkel å konfigurere sammendragsseksjon vist i to kolonner lar deg se informasjon om systemet ditt. Det kan imidlertid hende at noe informasjon som inaktiv, bruker eller systemtid CPU-prosent ikke er tilgjengelig.

Funksjonstaster er tilgjengelige for å konfigurere sammendragsdelen og legge til datavisningslister til en av kolonnene. Det er også en prosessdel som rangerer faktorer som minne/CPU-bruk, PID eller bruker.

Merk :htop er nå kryssplattform fra versjon 2.0, kompatibel med Linux, BSD og macOS.

Hva vi liker med htop

 • Ren og lettlest sammendragsdel

 • Hver bruker har en konfigurasjonsfil

 • Lagre automatisk eventuelle endringer som er lagret i konfigurasjonsfiler

Hvilket systemovervåkingsverktøy bruker du for Ubuntu? Kommenter nedenfor.

Bildekreditt: Ser Github, Nagios, Hisham, mekanisk ventilasjonsutstyr ved innskuddsbilder

Index
 1. 1. Nagios
  1. Nagios kjerne
  2. Nagios XI
  3. Hva vi liker med Nagios
 2. 2. Utseende
  1. Hva vi liker med utseende
 3. 3. htop
  1. Hva vi liker med htop

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up