4 av de beste videoredigererne for Mac

Video var noe bare fagfolk trengte å forholde seg til. Med fremveksten av YouTube og andre mer sosiale videoplattformer er video ikke lenger bare fagfolks rike . Video er bare et annet middel for uttrykk og kommunikasjon i disse dager.

Siden video er en så viktig del av folks liv, er det fornuftig at du vil ha en god videoredigerer. Hvis du bruker en Mac, har du mange alternativer tilgjengelig. Når det er sagt, noen alternativer er bedre enn andre, så vi har satt sammen en liste over noen av de beste videoredigererne for Mac .

Index
  1. 1. iMovie
  2. 2. Final Cut Pro X
  3. 3. Adobe Premiere Pro
  4. 4. DaVinci-oppløsning
  5. Konklusjon

1. iMovie

Hvis du er ny på videoredigering, er Apple iMovie en av de beste redaktørene å begynne med. Denne programvaren er gratis til å begynne med, men den kombinerer også brukervennlighet med et ganske avansert sett med funksjoner . Du kommer ikke til å redigere en spillefilm med dette, men hvis du vil legge ut en rask video på YouTube, bør iMovie ha deg dekket.

Dette er et flott alternativ hvis du tar opp videoen din på en iPhone, siden redigeringsprogrammet også er tilgjengelig for iOS. Du kan til og med begynne å redigere en video på iPhone eller iPad og fullføre den på Mac. IMovie håndterer også 4K-opptak , så du trenger ikke å bekymre deg for støtte for begrenset oppløsning.

2. Final Cut Pro X

Hvis iMovie virker for begrenset for deg, har Apple et annet alternativ. Final Cut Pro X er et steg opp på nesten alle måter. Final Cut Pro er enklere å bruke enn andre videoredigerere , men den er kraftig nok til at profesjonelle også kan bruke den ofte. Denne programvaren har alt du trenger for å organisere, klippe og fullføre videoene dine.

Final Cut Pro X er ikke gratis , men det er ikke så dyrt som noen annen profesjonell videoredigeringsprogramvare. Mens noen sammenlignbare programmer kan koste tusenvis av dollar, vil Final Cut Pro X bare koste deg $299.

3. Adobe Premiere Pro

Et annet populært valg, Adobe Premiere Pro , vil være et kjent verktøy for videoprofesjonelle . I motsetning til Final Cut Pro X, som bruker sin egen grensesnittstil , er Premiere Pros layout mer lik andre videoredigerere. Hvis du er kjent med videoredigering, er dette fint, men det kan være mer skremmende enn noen av de andre alternativene på denne listen for nybegynnere.

Adobe Premiere Pro har likevel blitt en bransjestandard med god grunn, og du vil finne mange verktøy og opplæringsprogrammer bygget for Premiere. I motsetning til Final Cut Pro, er ikke Premiere Pro tilgjengelig for kjøp. I stedet er den tilgjengelig som en del av et abonnement. Du kan abonnere på Premiere Pro for $ 20,99 per måned, eller du kan få hele Adobe Creative Cloud CC-pakken for $ 52,99 per måned.

4. DaVinci-oppløsning

Hvis du ser etter et gratis alternativ, men synes iMovie kan være for begrenset, kan DaVinci Resolve være perfekt for deg. Du kan bruke denne appen gratis , til og med for å redigere 4K-opptak, men den kommer fra en Hollywood-bakgrunn, så du vet at den er fullpakket med kraft. DaVinci startet som et fargegraderingsverktøy, så hvis du vil jobbe med farger, er dette et godt alternativ.

Nyere versjoner av DaVinci Resolve følger ledelsen av eldre båndbaserte redigeringssystemer for å forenkle videoklipping. Med det nye "Source Tape" samler DaVinci Resolve bildene dine til et enkelt virtuelt bånd som gjør det raskt og enkelt å finne det perfekte opptaket.

Konklusjon

Det er mange flere videoredigerere tilgjengelig for Mac, men hvis du ikke er sikker på hvor du skal begynne, bør ett av de fire alternativene ovenfor være det for deg. Hvis du har et begrenset budsjett , start med et av gratisalternativene. Hvis du finner ut at du går tom for funksjonssett eller bare vil prøve noe annet, kan du prøve en av de betalte alternativene.

Hvis du kjører et annet operativsystem, fungerer både Premiere Pro og DaVinci Resolve på Windows også, og det er mange andre alternativer. Hvis du er på Linux, har du også noen gode alternativer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up