5 av de beste alternativene til bringebær

Når det kommer til datamaskiner om bord, er Raspberry Pi den ubestridte mesteren. Mikrodatamaskinen på 35 dollar har tiltrukket seg entusiaster over hele verden, takket være dens evne til å utføre PC-baserte funksjoner til en brøkdel av prisen på kommersielle datamaskiner. Jada, det er ikke den kraftigste eller billigste av mikrodatamaskiner, men dens eksplosive suksess har tiltrukket seg en mengde imitatorer.

Mens Raspberry sjekker alle boksene når det kommer til ytelse, pris og brukervennlighet, gir den god plass for andre brett å finpusse formelen. Den siste tiden har markedet sett lanseringen av en rekke nye kort med PC-lignende funksjoner. Før vi snakker om Raspberry Pi-alternativene, la oss ta en titt på toppspesifikasjonene til Raspberry Pi 3 Model B for å gi deg en ide om hvordan den står seg opp mot konkurrentene.

Raspberry Pi 3 Model B kommer med en 64-biters (firekjerners) ARM Cortex A53-prosessor, klokket til 1,2 GHz, 1 GB RAM og en 400 Hz Dual Core VideoCore IV GPU. RPi 3 har støtte for Bluetooth og Wi -Fi. Andre toppspesifikasjoner inkluderer 4 USB 2.0-porter og støtte for MicroSD. Nå som du er kjent med Raspberry Pi 3, her er de fem beste Raspberry Pi-alternativene du finner på markedet i dag.

Index
  1. 1. Asus Tinker Plate
  2. 2.ODroid XU4
  3. 3. Banana Pi-M64
  4. 4.NanoPi NEO4
  5. 5.Rock64
  6. konklusjon

1. Asus Tinker Plate

De Asus Tinker Board den bærer det meste av Raspberry Pis DNA i formfaktoren helt ned til plasseringen av portene. Kommer du fra Asus – en av de største datamaskinprodusentene på planeten – kan du forvente at funksjonene er på topp. Tinker Board har samme layout, størrelse, funksjonssett og 40-pinners kontakt som Raspberry Pi 3 Model B.

Dette betyr at Tinker Board kan fungere som en erstatning for hvilken som helst datamaskin du har rundt deg. Fra et funksjonssynspunkt har Tinker Board fordelen over Raspberry Pi, takket være sin kraftigere prosessor og massive RAM. Den kommer med en høyytelses firekjerners ARM SoC klokket til 1,8 GHz, som er mye raskere enn RPi. Legg til dette den allmektige Mali T764 GPU og 2 GB RAM, og du får en mikrodatamaskin som har en perfekt balanse mellom hastighet og ytelse.

Tinker Board kommer også med 4K-videostøtte, mens Raspberry Pi 3 Model B kun støtter 1080p-video. Når det gjelder lyd, tilbyr Tinker Board støtte for 192k/24bit lydavspilling mens RPi støtter opptil 48k/16bit. Asus Tinker Board er nesten $30 dyrere enn RPi ($57,45), men for prisen får du flere funksjoner og bedre hastighet.

2.ODroid XU4

Den siste iterasjonen av ODroid, XU4, pakker kraft takket være den viftekjølte 8-kjerners CPU. I motsetning til Raspberry Pi, den ODroid XU4 ($89) tar i bruk en mindre formfaktor som er mer kompakt. Designet fra grunnen av med åpen kildekode-versjoner av Android i tankene, kan XU4 kjøre ulike varianter av Android, inkludert Android 4.4 (KitKat), 5.0 (Lollipop) og 7.1 (Nougat).

ODroid XU4 kan også kjøre ulike varianter av Linux inkludert Ubuntu 16.04. Spesielt sett har XU4 en Samsung Exynos 5422 CPU (2,0 GHz Cortex-A15 og Octa-core Cortex-A7). Sammen med en Mali T-628 GPU og 2 GB RAM, er ODroid XU4 også kraftigere og raskere enn Raspberry Pi. I tillegg kommer XU4 med USB 3.0-støtte og et Gigabit Ethernet-grensesnitt som gir deg lynraske dataoverføringshastigheter.

I slekt Hvordan kjøre Ubuntu 18.04 eller 18.10 på Raspberry Pi

3. Banana Pi-M64

De Banana Pi M64 ($52) er en forbedret 64-biters versjon av Banana Pi som fungerer på Android, Ubuntu og Debian, blant andre operativsystemer. Den har en dual-core Mali 400 GPU, en 1,2 GHz octa-core prosessor og 2 GB RAM. I tillegg tilbyr den hele 8 GB innebygd lagringsplass som kan utvides via microSD.

I likhet med Raspberry Pi har M64 innebygd Wi-Fi og Bluetooth-støtte. Den tilbyr også støtte for videoavspilling, opptil 1080p. M64 slår imidlertid RPi når det kommer til lagring på grunn av de ekstra 1 GB RAM og 8 GB lagringsplass som RPi ikke tilbyr. På minussiden kommer M64 med bare to USB-porter sammenlignet med Raspberry Pi 3s fire USB-porter.

4.NanoPi NEO4

De NanoPi NEO4 (€45) er en av de billigste sekskjerners enkeltkortsdatamaskinene på markedet i dag. Med Rockchip RK3399-prosessor (64-bits dual-core Cortex A72 + Quad-core Cortex A53) og Mali-T864 GPU, er NanoPi NEO4 også en av de kraftigste mikrodatamaskinene på markedet. Den kommer også med moderne funksjoner som USB 3.0-støtte og støtte for 4K-videoavspilling over HDMI 2.0.

Mens NEO4 slår Raspberry Pi 3 på mange måter, for eksempel 4K-videoavspilling og super prosessorkraft, er det noen områder som ikke er like overbevisende med det. For eksempel har den færre USB Type-A-porter og treg Wi-Fi. 1 GB RAM er heller ikke konkurransedyktig.

Men hvis du er villig til å jobbe innenfor begrensningene nevnt ovenfor, vil du kunne nyte brettets dataoverføringshastighet takket være støtten for USB 3.0 og Gigabit Ethernet-porter. Det er også en USB 2.0 Type-C-port, samt rask SSD-lagring.

5.Rock64

De Rock64 Enkeltkorts mikrodatamaskin ($35) er et solid Raspberry Pi-alternativ. Den har moderne og avanserte funksjoner som setter den foran konkurrentene. I motsetning til RPi som tilbyr bare 1 GB RAM, har Rock64 en 4 GB-variant som bruker 64-biters ARM Cortex A53-prosessor. I tillegg til den kraftige prosessoren, er Rock64 i stand til å håndtere 4K-video med 60 bilder per sekund. Den kommer også med en 40-pinners GPIO-header som er flott for DIY-prosjekter.

konklusjon

Selv om dette er de 5 beste bringebæralternativene du finner på markedet i dag, er listen på ingen måte uttømmende. Andre bringebæralternativer som er verdt å prøve er Latte Panda, Arduino, CHIP, BeagleBoard X15 og Orange Pi, for bare å nevne noen.

Har du prøvd noen av disse Raspberry Pi-alternativene? Hvis ja, hva er dine erfaringer? Del med oss ​​i kommentarfeltet nedenfor.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up