5 av de beste bærbare datamaskinene for Linux i 2019

Mange bærbare datamaskiner vil kjøre Linux, men det betyr ikke at det ikke vil være noen problemer. Sjansen er stor for at jo nyere maskinvaren er, jo mer sannsynlig er det at du får problemer med den. Du kan vanligvis få ting til å fungere, men det er en enklere måte.

Hvis du leter etter en bærbar datamaskin og du vet at du planlegger å kjøre Linux, må du huske på dette. I stedet for å kjøpe en bærbar datamaskin og forvente at den skal fungere, kjøp en som du vet vil fungere.

Index
 1. Ting du bør vurdere når du kjøper
 2. 1. Purisme Librem 13
  1. anbefalte distros
 3. 2. Dell XPS 13 Developer Edition
  1. anbefalte distros
 4. 3.Lenovo Thinkpad X1 Carbon (6. generasjon)
  1. anbefalte distros
 5. 4. System76 Darter Pro
  1. anbefalte distros
 6. 5. Pine64 Pinebook
  1. anbefalte distros
 7. Ikke sikker på om du bør bytte?

Ting du bør vurdere når du kjøper

Selv om all maskinvare, fra Wi-Fi-adaptere til pekeplater, kan være vanskelig med Linux, er det noen få nøkkelelementer. Grafikkort er flotte. Nvidia GPUer har en tendens til å være raskere når du bruker Nvidia-drivere, men AMD-kort er mer kompatible ut av esken.

Intel-grafikk er enda mer kompatibel og enklere å bruke, men de gir ikke god ytelse. Intel-prosessorer er mer vanlige, men etter å ha lappet nylige sårbarheter som Spectre og Meltdown, AMD kan gi deg bedre ytelse.

Dette er bare noen få eksempler for å gi deg en ide om hva du skal se etter. Vi har en artikkel om valg av bærbar PC for Linux som kan hjelpe deg.

1. Purisme Librem 13

Hvis personvern er en del av grunnen til at du er interessert i Linux, Fri 13 kan være for deg. Purism sier at dens 13-tommers bærbare er "designet for å beskytte ditt digitale liv" og har et sterkt fokus på sikkerhet og personvern. Den bruker åpen kildekode coreboot BIOS, så det er også gratis programvare fra topp til bunn.

Librem 13 starter på $1 399 og tilbyr fra 4 GB til 16 GB RAM, Intel HD Graphics 620 og en Intel Core i7 7500U CPU. Det er til og med fysiske brytere for å deaktivere det innebygde kameraet og mikrofonen.

anbefalte distros

Librem 13 seiler med Purism's Rent OS, så dette er et godt alternativ. Du kan også bruke hvilken som helst gratis programvaredistribusjon som triskele enten hyperbel.

2. Dell XPS 13 Developer Edition

De Dell XPS 13 Developer Edition har vært en ressurs for Linux-brukere i noen år nå. Den nyeste versjonen er ikke annerledes, og Developer Edition leveres til og med med Ubuntu installert ut av esken. Dell bidrar til utviklingen av Linux, og sikrer at maskinvaren støttes godt.

Dell XPS 13 starter på $939,99 og er tilgjengelig med en i5- eller i7-prosessor og 4 GB eller 8 GB RAM. Grafikken håndteres av den integrerte Intel UHD Graphics 620.

anbefalte distros

I tillegg til Ubuntu har brukere rapportert at de har kjørt Arch, OpenSuSE og Fedora.

3.Lenovo Thinkpad X1 Carbon (6. generasjon)

Thinkpad og Linux har en lang historie med å samarbeide. Mens de i fri programvarebevegelsen sannsynligvis vil trekke til eldre modeller, kan det ikke nektes elegansen til Lenovos Thinkpad X1 Carbon. lenovo.

Thinkpad X1 Carbon starter på rundt 1400 dollar og har enten Intel Core i5-8250U- eller i7-8650U-prosessoren. Til minne får du 8 GB eller 16 GB RAM, mens den integrerte Intel UHD 620 håndterer grafikk.

anbefalte distros

Hvis du ikke vil ha problemer, er 6. generasjon Thinkpad X1 Carbon det sertifisert av Ubuntu så det er et godt valg. Det er også omfattende dokumentasjon på Arch-wikien på denne modellen, så Arch er et annet godt alternativ.

4. System76 Darter Pro

En annen bærbar datamaskin som er bygget med Linux i tankene, den System 76 Darter Pro den er ultraportabel med seriøs maskinvare. System 76 gir batterilevetiden til dette systemet, selv om nøyaktige tall er vanskelige å finne. Fra det vi har sett, kan du forvente rundt syv timer med solid arbeid på en enkelt lading.

Darter Pro starter på $999 og har et utvalg av Intel Core i5-8265U eller Core i7-8565U CPU. Den kan kjøres med en M.2 eller PCIe NVMe SSD-stasjon og hvor som helst mellom 8 GB og 32 GB RAM. Som mange andre på denne listen er 15,6-tommers 1920 x 1080-skjermen utstyrt med Intel UHD Graphics 620.

anbefalte distros

Denne bærbare datamaskinen er tilgjengelig med Pop!_OS av System76 eller Ubuntu ut av esken. Hvis dette ikke fungerer for deg, kan du være interessert i en av de mange Ubuntu-variantene der ute.

5. Pine64 Pinebook

Hvis Linux er mer et eksperiment for deg, Pine64 Pinebook er en god måte å gjøre det på. Denne ARM-drevne bærbare datamaskinen selges for bare $99. Det fungerer med Pine64, som er som en Raspberry Pi. Alt Pinebook gjør er i hovedsak å vikle et tastatur, pekeplate, skjerm og noen få porter rundt seg.

Du vil sannsynligvis ikke bruke Pinebook som din daglige datamaskin. Men hvis du leter etter et prosjekt å leke med, kan det være veldig gøy.

anbefalte distros

Pine64 kommer med en KDE-fokusert Linux-distribusjon installert som standard, men det finnes andre alternativer. , Arch, Manjaro, KDE Neon og til og med Android støttes.

Ikke sikker på om du bør bytte?

Hvis du ikke er sikker på om du vil forplikte deg fullt ut til Linux, vil mange av de bærbare datamaskinene ovenfor dual-boote til Windows. Hvis du fortsatt ikke er sikker, ta en titt på listen vår over grunner til å bytte fra Windows 10 til Linux.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up