5 av de beste Linux-distribusjonene for Mac-brukere

Mac-en er et stadig mer lukket økosystem, og brukere innser at de må bruke dongler og omformere for alt fra Ethernet-kabler til SD-kortlesere. Beslutningen om å erstatte Escape- og Command-tastene med "Touch Bar" for et par år siden var heller ikke god.

Det er trygt å si at når det kommer til macOS, er bryllupsreisen over. Mangeårige brukere begynner å bli lei av Apple fra måten det begrenser støtte for amatørfilsystem, til måten operativsystemet fjerner avanserte funksjoner som mangeårige brukere er vant til å bruke..

I denne artikkelen vil vi gå over de beste Linux-distribusjonene som Mac-brukere kan installere på sine Mac-er eller dedikerte Linux-datamaskiner.

1.Fedora

har lenge etablert seg som en ledende Linux-distribusjon takket være et imponerende repertoar av pakker og uovertruffen stabilitet. Den leveres med GNOME-skrivebordsmiljøet som, som vi vil se senere i listen, er det som er nærmest macOS i standardpartiet. I tillegg gir det deg tilgang til GTK3-temaer, inkludert det utmerkede temaet macOS Mojave nylig opprettet.

Siden Fedora bruker den robuste Wayland-protokollen, har den også tilgang til tydelig utvidede bevegelser. Utvidede bevegelser i Mac-stil, som er avgjørende for å gjenskape den sveip-og-skyv skrivebordsopplevelsen som macOS er kjent for. Mange Mac-brukere har rapportert at Fedora er en av de beste Linux-distribusjonene du kan kjøre på en Mac.

2. Grunnleggende operativsystem

Det er umulig å snakke om operativsystemer som ligner på Mac uten å snakke om prosjektet Grunnleggende OS. Dette er en Linux-distribusjon som omfavner noe av designfilosofien som Apple bruker i sitt arbeid: enkelhet, skjønnhet og funksjoner. Når det gjelder denne Linux-distroen, hvis du flytter bort fra macOS, er dette alternativet du bør vurdere først og fremst.

Elementary har tatt mange funksjoner og funksjoner som enkelte Linux-distribusjoner sliter med å enkelt aktivere (som HiDPI, for eksempel) og gjort det slik at brukerne får en god opplevelse rett ut av boksen. Hvis du er en ny Mac-bruker som er frustrert over Apple og nylig har byttet, prøv denne versjonen av Linux først.

3. Solus

Prosjektet solus er et nytt prosjekt som først nylig har vunnet popularitet. Siden den gang har oppdraget begynt å gi gjenklang hos mange mennesker: en Linux-distribusjon som jobber så hardt den kan for å gi deg en førsteklasses skrivebordsopplevelse. Solus, som Elementary, prøver å hindre brukere fra å søke etter programvare eller søke i fora for å finne ut hvordan de bruker deres nye Linux-distribusjon.

Budgie er Solus flaggskip-skrivebord, og det er bygget fra bunnen av for å etterligne utseendet og følelsen til Mac. Den kommer med et varslingsområde som ligner mye på det i macOS. Som Mac-bruker vil du føle deg hjemme når du installerer Solus.

Alternativ Ubuntu Budgie Den er også basert på Budgie-skrivebordet og har blitt oppført som en av Ubuntu-favorittene. Den er basert på Ubuntu som gir deg en solid kjerne til å begynne med. Hvis du liker Solus, er sjansen stor for at du også vil like Ubuntu Budgie.

4.Linux Mint

Lenge før mange andre Linux-distribusjoner prøvde å gjøre "Linux enkel å bruke," var det Linux Mint. Det var et ydmykt Ubuntu-basert operativsystem som tok seg tid til å inkludere små ting som nybegynnere sliter med: proprietære kodeker, flash-plugin og et brukervennlig skrivebord som alle kan plukke opp.

Selv om Linux Mint er litt tradisjonelt og noe de fleste Mac-brukere ikke vil være kjent med, oppfordrer jeg deg til å prøve det. Dette er en solid Linux-distro med et sett med pålitelig programvare som vil få enhver Mac-bruker til å føle seg hjemme.

5.Ubuntu

Gnome Shell-skrivebordsmiljøet har mange likheter når det kommer til macOS: Det har en dock, og det verdsetter enkelhet i stedet for å stable alternativer på toppen av alternativene. Gnome-skrivebordet gjør Linux mer brukervennlig så vel som moderne. For en Mac-bruker som nylig har byttet til Linux, Ubuntu det er et godt alternativ.

Den tar stabiliteten og påliteligheten til Ubuntu-basen og kombinerer den med et skrivebordsmiljø som Mac-brukere kan sette pris på.

konklusjon

I lang tid var Apple det beste stedet for mange brukere, inkludert avanserte. Selv om du trengte å gjøre teknisk arbeid, kunne du i det minste håpe på en pålitelig terminal og maskinvare. I det siste ser det ikke ut til at Apple bryr seg så mye om hva superbrukerne sier. I stedet ser de ut til å være mer fokusert på å perfeksjonere nibbles og selge Thunderbolt-headset.

Det er grunnen til at brukere har vendt seg til Linux. Til tross for all negativiteten det kan bringe til Linux, vil disse nye bryterne aldri trenge å bekymre seg for at en Solus-utvikler skal fullføre prosjektet for å fokusere på en dum måte å erstatte escape-nøkkelen på eller at en Elementary OS-utvikler fjerner funksjonene.

Denne artikkelen ble først publisert i februar 2017 og ble oppdatert i desember 2018.

Index
  1. 1.Fedora
  2. 2. Grunnleggende operativsystem
  3. 3. Solus
  4. 4.Linux Mint
  5. 5.Ubuntu
  6. konklusjon

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up