5 måter å tømme utskriftskøen i Windows 10

Når du skriver ut et dokument eller bilde, plasserer Windows dokumentet eller bildet i en kø og kalles en utskriftskø. Kort sagt, utskriftskøen er ikke annet enn en liste over dokumenter som venter på å bli skrevet ut.

Windows 10 sletter automatisk utskriftskøen når skriveren fullfører alle ventende jobber.

Noen ganger må du kanskje tømme utskriftskøen manuelt for å løse en fastkjørt utskriftsjobb. Å tømme en utskriftskø er ganske enkelt i Windows 10. Bruk en av metodene nedenfor for å tømme utskriftskøen i Windows 10.

Metode 1 av 5

Den enkleste måten å tømme utskriftskøen i Windows 10

Trinn 1: Finn skriverikonet i systemstatusfeltet på oppgavelinjen og dobbeltklikk på det for å se ventende utskriftsjobber.

Steg 2: Klikk på menyen Utskriftsmaskin og klikk deretter Slett alle dokumenter for å tømme utskriftskøen.

Metode 2 av 5

Tøm utskriftskøen ved å bruke Enheter og skrivere

Trinn 1: Skribent Enheter og skrivere i søkefeltet på Start-menyen eller oppgavelinjen, og trykk deretter Enter for å åpne vinduet Enheter og skrivere.

Steg 2: Klikk på høyre museknapp på skriverikonet og klikk på alternativet Se hva som skrives ut for å se alle utskriftsjobbene som står i køen.

Trinn 3: Klikk på høyre museknapp i en utskriftskø, og klikk deretter på alternativet Avbryt for å fjerne den spesifikke utskriftsjobben fra køen.

Til slette alle utskriftsjobber fra køen, klikk på menyen Utskriftsmaskin og klikk deretter på alternativet Avbryt alle dokumenter.

Metode 3 av 5

Tøm utskriftskøen gjennom Innstillinger-appen

Trinn 1: Åpne Innstillinger-appen og naviger deretter til Enheter> Skrivere og skannere.

Steg 2: Klikk på skriveren for å se knappen Åpne kø. Klikk på knappen Åpne kø for å vise alle jobber i utskriftskøen.

Trinn 3: Høyreklikk i en utskriftsjobb, og klikk deretter Avbryt for å fjerne den fra utskriftskøen. Klikk på menyen for å slette alle dokumenter fra utskriftskøen samtidig Utskriftsmaskin og klikk deretter på alternativet Avbryt alle dokumenter.

Metode 4 av 5

Tøm utskriftskøen manuelt i Windows 10

Bruk denne metoden hvis utskriftsjobben sitter fast i køen og du ikke kan tømme køen ved å bruke metodene nevnt ovenfor.

Trinn 1: Skriv inn på Start-menyen eller i søkeboksen på oppgavelinjen tjenester.msc og trykk deretter Enter for å åpne Tjenester-vinduet.

Steg 2: Her finner du tjenesten Utskriftskø. Klikk på høyre museknappPrint Spooler-tjeneste og klikk deretter på alternativet Stoppe. Minimer Tjenester-vinduet.

Trinn 3: Åpne File Explorer og naviger til følgende mappe:

C: NWindowsSystem32spoolPRINTERS

Hvor "C" er driverbokstaven til Windows 10-installasjonsstasjonen. Hvis det vises en dialogboks med meldingen " Du har for øyeblikket ikke tilgang til denne mappen «, Klikk på Fortsett-knappen for å åpne SKRIVERE-mappen. Hvis du ikke er administrator, må du kanskje skrive inn passordet.

Trinn 4: Under katalogen SKRIVERE, vil du se mange filer. Velg alle filene og trykk på Delete-tasten for å slette alle filene. Dette vil tømme utskriftskøen. Klikk på Ja-knappen hvis du ser bekreftelsesdialogen.

Trinn 5: Maksimer tjenestevinduet, HøyreklikkUtskriftskø og klikk Start for å starte tjenesten.

Metode 5 av 5

Bruk tredjepartsverktøy for å tømme utskriftskøen

Det er mange betalingsverktøy som vil hjelpe deg med å rense utskriftskøen i Windows 10. Print Queue Cleaner, Print Service Manager og PrintFlush De er to gratisverktøy som du kan bruke til å rense utskriftskøen i Windows 10.

Og hvis du har problemer med skriveren din, bruk den offisielle Windows 10-skriverfeilsøkeren.

Index
  1. Den enkleste måten å tømme utskriftskøen i Windows 10
  2. Tøm utskriftskøen ved å bruke Enheter og skrivere
  3. Tøm utskriftskøen gjennom Innstillinger-appen
  4. Tøm utskriftskøen manuelt i Windows 10
  5. Bruk tredjepartsverktøy for å tømme utskriftskøen
Go up