5 Windows-tweaking-myter avslørt

Selv om det er mange tips og triks for å øke hastigheten på Windows og forbedre ytelsen, er noen av dem rett og slett ubrukelige og kan til og med bremse datamaskinen. Gjennom årene har vi sett mange myter om Windows som sirkulerer på internett, så det er på tide at vi setter rekorden rett.

Index
  1. Myte 1: Eliminer forhåndsbelastning for å øke hastigheten
  2. Myte 2: Deaktivering av PageFile i Windows
  3. Myte 3: Aktivering av DisablePagingExecutive
  4. Myte 4: Bruke ReadyBoost
  5. Myte 5: Manuell defragmentering
  6. konklusjon

Myte 1: Eliminer forhåndsbelastning for å øke hastigheten

Dette er en av de største mytene på internett. Den sier at rengjøring av Prefetch jevnlig øker hastigheten på Windows-PCen. For de som ikke vet, er Prefetch som en slags cache for Windows-applikasjonene dine. Hver gang du kjører et program på Windows-datamaskinen, vil Windows opprette en liten. pf-fil i Prefetch-mappen som registrerer alle dataene som trengs for å kjøre det programmet. Når du starter programmet igjen, vil Windows hente og laste inn dataene fra. pf-filen, noe som gjør påfølgende oppstarter mye raskere.

Hovedgrunnen til at de fleste foreslår å rense Prefetch-mappen er at de tror at Prefetch-mappen samler opp mange ubrukelige filer i det lange løp. Faktisk lagrer Windows bare lastedataene til de nyeste programmene du har startet.

Hvis du renser Prefetch-mappen regelmessig, reduserer du systemytelsen i stedet for å forbedre den. Windows kaster bort tid og ressurser på å starte hvert program fra bunnen av og lage en ny. pf-fil i Prefetch-mappen.

Myte 2: Deaktivering av PageFile i Windows

Mange vil fortelle deg om å deaktivere sidefilfunksjonen i Windows for å få en enorm ytelsesøkning. Vel, dette tipset er meningsløst og bremser den generelle ytelsen. Til å begynne med, hva Pagefile gjør er at når systemet går tom for minne (RAM), vil Windows bytte ut de minst brukte minnebitene med en skjult fil kalt "Pagefile.sys" som ligger i rotkatalogen til C-stasjonen. prosessen frigjør RAM-en din slik at du kan kjøre flere programmer uten krasj eller andre problemer.

Hovedgrunnen til at mange foreslår å deaktivere Pagefile-funksjonen er at mange tror at Windows er veldig ineffektivt når det gjelder å bruke Pagefile og åpenbart er RAM mye raskere enn vanlig harddisk. Dette gjelder bare hvis du har en stor mengde RAM. For datamaskiner med bare 1 eller 2 GB RAM, kan deaktivering av sidefilen føre til at programmer krasjer eller oppfører seg unormalt på grunn av mangel på virtuelt minne.

Så med mindre du har tonnevis med ledig minne, ikke deaktiver sidefilfunksjonen.

Myte 3: Aktivering av DisablePagingExecutive

"DisablePagingExecutive"-funksjonen er deaktivert som standard, og mange vil fortelle deg om å aktivere den. Faktum er at det ikke er nødvendig å aktivere DisablePagingExecutive. Når du aktiverer denne funksjonen, vil Windows alltid beholde kjernen i minnet (RAM) i stedet for å søke den til harddisken ved behov.

Nok en gang er denne funksjonen svært avhengig av mengden RAM i maskinen din. Hvis du har svært lite minne (for eksempel 1 GB for Windows 8-PCer), vil endring av denne innstillingen redusere hastigheten på systemet på grunn av mangel på minne. I noen situasjoner kan det til og med krasje operativsystemet.

Selv om denne funksjonen hjelper med å feilsøke Windows-PCer, resulterer ikke endring av denne funksjonen i noen ytelsesgevinster i det hele tatt. Du vil være bedre å holde den i standardtilstanden.

Myte 4: Bruke ReadyBoost

ReadyBoost har eksistert siden Windows Vista og har blitt kraftig promotert av Microsoft. Imidlertid er det virkelig nyttig bare når du har veldig lite minne og en treg harddisk.

Det som faktisk skjer i bakgrunnen er at Windows har en liten funksjon kalt SuperFetch som skanner etter ofte brukte programmer og forhåndslaster alle nødvendige data og biblioteker fra disse programmene inn i RAM for raskere innlastingstider. Når du aktiverer ReadyBoost, bytter Windows alle SuperFetch-data til USB-lagring, som igjen gir deg litt ledig minne. Dette ser bra ut, men det underliggende problemet er at USB-lagring er ganske treg sammenlignet med systemminne.

Så med mindre du har en veldig gammel PC med veldig lite minne, ikke bry deg med ReadyBoost.

Myte 5: Manuell defragmentering

Defragmentering av harddisken er en velprøvd måte å øke hastigheten på datamaskinen på, men de lange dagene er dagene da du må gjøre det manuelt og regelmessig. Windows defragmenterer nå harddisken automatisk og optimalt (med mindre du har bedt den om det ikke). Hvis du bruker SSD-er for OS-stasjonen din, er defragmentering rett og slett irrelevant siden SSD-er fungerer helt annerledes enn vanlige harddisker.

Derfor, med mindre du spesifikt har deaktivert automatisk defragmentering på din Windows-PC, trenger du ikke å defragmentere harddisken manuelt.

konklusjon

Windows er stort og komplisert, så hver gang du ser et uvanlig råd eller programvare som hevder at det vil være en 10 eller 20 ganger ytelsesøkning, se nærmere på hvordan det fungerer, da dette kan være ubrukelig eller til og med gjøre systemet ditt langsommere. Så hva synes du om disse "optimaliseringsmytene"? Del dine tanker ved å bruke kommentarskjemaet nedenfor.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up