7 måter å tilpasse oppgavelinjen i Windows 10

Oppgavelinjen er en av de mest nyttige delene av Windows. Det flotte med oppgavelinjen er at den har et minimalt fotavtrykk på den generelle skjermen, men den får mye arbeid gjort og gir rask tilgang til alle favorittappene dine, Start-menyen, kalenderen, bakgrunnsappene, etc. Her er hvordan du kan tilpasse utseendet og funksjonaliteten til oppgavelinjen ytterligere.

1. Legg til favorittsamling

Visste du at du kan legge til verktøylinjer med snarveier til favorittmappene, programmene og filene dine på oppgavelinjen? Dette er en av de mindre kjente og nyttige funksjonene på oppgavelinjen. For å lage en verktøylinje, høyreklikk ganske enkelt på oppgavelinjen og velg "Verktøylinjer -> Koblinger."

Dette vil lage en tom verktøylinje kalt Linker. For å legge til filer, mapper eller app-snarveier, dra og slipp dem på den. Windows oppretter automatisk en snarvei og legger den til på verktøylinjen for koblinger. For å se lagt til filer eller mappesnarveier, klikk på dobbeltpilikonet ved siden av "Koblinger" og klikk på et hvilket som helst element for å åpne dem.

Hvis du er nysgjerrig, lagres alle snarveiene du legger til koblingsverktøylinjen her "C:\UserSerial>Favoritter\Links>. Du kan lage snarveier i denne mappen, som vises på verktøylinjen for koblinger.

I slektHvordan feste egendefinerte mapper til oppgavelinjen i Windows

2. Legg til nettverkshastighetsmonitor

Verktøylinjer på oppgavelinjen kan brukes til mye mer enn bare snarveier. En av dem er muligheten til å vise nettverkshastighet. For å vise nettverkshastigheten på oppgavelinjen, last ned og installer en gratis app kalt NetSpeedMonitor. Etter installasjonen, høyreklikk på oppgavelinjen og velg "Verktøylinjer -> NetSpeedMonitor".

Det er alt. Appen vil automatisk oppdage det aktive nettverkskortet ditt og vise opplastings- og nedlastingshastigheten på oppgavelinjen. Du kan tilpasse ulike innstillinger som nettverkskortet du vil overvåke, hastighetsmålene du vil bruke osv. fra appinnstillingene. Bare lek med appen i noen minutter, og du vil se en rekke alternativer for å tilpasse utseendet.

3. Uskarp, gjør gjennomsiktig eller legg til flytende design på oppgavelinjen

I Windows 10 kan du endre fargen på oppgavelinjen og også gjøre den semi-transparent. Bortsett fra det er det ikke mye du kan gjøre. Men ved hjelp av en gratis app kalt GjennomsiktigTBkan du gjøre oppgavelinjen helt gjennomsiktig, legge til en uskarphet effekt, eller til og med legge til en flytende layout med et enkelt klikk.

Bare installer appen, høyreklikk på den og velg designmodus fra Vanlig-menyen. Det er alt.

I slektNyttige tips for å skjule og tilpasse oppgavelinjen i Windows 10

4. Endre plasseringen av oppgavelinjen

Som standard plasserer Windows oppgavelinjen nederst på skjermen. Generelt er dette bra nok for de fleste brukere. Ved å bruke innstillingsappen kan du imidlertid endre posisjonen til oppgavelinjen til sidene eller toppen av skjermen. Å flytte posisjonen til oppgavelinjen til sidene er spesielt nyttig hvis du har en widescreen- eller ultrawidescreen-skjerm, da du vil få mer vertikal plass ved å fjerne den fra bunnen av skjermen.

For å endre plasseringen av oppgavelinjen, finn "Oppgavelinjeinnstillinger" i Start-menyen og åpne den. Velg nå den nye posisjonen fra rullegardinmenyen under delen "Plassering av oppgavelinjen på skjermen".

5. Lag vindusetiketter som skal vises på oppgavelinjen

Hvis du har brukt Windows XP, vet du at Windows pleide å vise oppgavelinjeikoner med etikettene deres. Med Windows 7 gikk Microsoft over til å vise bare ikoner. Dette sparer plass på oppgavelinjen ved å kombinere de samme appikonene og ser bra ut også. Men hvis du vil, kan du lage Windows 10-visningsetiketter sammen med ikonene til aktive vinduer.

For å aktivere det, finn "Oppgavelinjeinnstillinger" i Start-menyen, bla ned og velg "Når oppgavelinjen er full" eller "Aldri" fra rullegardinmenyen "Kombiner oppgavelinjeknapper".

6. Fjern titteknappen

Hvis du ser nøye i nedre høyre hjørne av skjermen, vil du se en slank knapp som lar deg se skrivebordet når du holder musen over det. Når du klikker på den, kommer du til skrivebordet.

Selv om det er nyttig i noen tilfeller, kan jeg ikke huske sist jeg brukte denne funksjonen til formålet. Faktisk, nå og da trykket jeg ved et uhell på denne knappen og lurer på hvorfor jeg ser på skrivebordet mitt. Så hvis du er som meg og ikke bruker Peek to Preview-knappen, kan du deaktivere den.

For å deaktivere forhåndsvisningen, finn "Oppgavelinjeinnstillinger" i Start-menyen og åpne den. Slå av bryteren for "Bruk kikk for å forhåndsvise". Denne handlingen vil umiddelbart deaktivere forhåndsvisningen. Du kan fortsatt gå til skrivebordet ved å klikke på det.

7. Øk høyden på oppgavelinjen

Hvis oppgavelinjen er full, vil Windows vise et rullefelt slik at du kan flytte frem og tilbake mellom alle appene på oppgavelinjen. Hvis du ikke liker denne oppførselen, kan du øke høyden på oppgavelinjen for å skape ekstra plass.

For å gjøre dette, høyreklikk på oppgavelinjen og fjern merket for "Lås oppgavelinjen".

Deretter plasserer du musen på den øverste kanten av oppgavelinjen og drar den opp. Denne handlingen vil øke høyden på oppgavelinjen. Når du er fornøyd, høyreklikker du på oppgavelinjen og merker av for "Lås oppgavelinjen". Det ser kanskje ikke pent ut, men det forbedrer brukervennligheten i en overfylt oppgavelinje.

Hvis du har noen oppgavelinjetilpasningstips som ikke er nevnt ovenfor, kan du dele dem i kommentarfeltet nedenfor.

Index
  1. 1. Legg til favorittsamling
  2. 2. Legg til nettverkshastighetsmonitor
  3. 3. Uskarp, gjør gjennomsiktig eller legg til flytende design på oppgavelinjen
  4. 4. Endre plasseringen av oppgavelinjen
  5. 5. Lag vindusetiketter som skal vises på oppgavelinjen
  6. 6. Fjern titteknappen
  7. 7. Øk høyden på oppgavelinjen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up