9 av de raskeste måtene å lage en kort lenke på Chrome, Mac, iOS og Android

La oss si at du vil dele linker til Twitter eller Facebook for å se hva slags trekkraft de får. Å bruke en URL shortener kan være en god og billig løsning da de fleste URL shortener tjenester kommer med en sporingsfunksjon. Dessuten ser en kort, ren lenke som kan tilpasses mye bedre ut. Det spiller ingen rolle hvordan eller hvorfor du velger å bruke korte lenker; Her er noen av de beste appene og tjenestene for å gjøre skriving raskere på nettet, Mac, Android og iOS.

krom utvidelser

Chrome er der de fleste av oss bruker vår produktive tid i disse dager. Så du bør ha en utvidelse som kan konvertere en URL til en kort lenke ved hjelp av en hurtigtast.

1. Goo.gl URL Shortener

Utvidelsen Goo.gl URL Shortener bruker Googles gratis og fantastiske URL-forkortingstjeneste. Når du gir utvidelsestilgang til Google-kontoen din, vil den føre en historikk over hver korte kobling du oppretter. Dette gjør det enkelt å holde styr på antall klikk du mottar. Utvidelsen er rask og pålitelig. Når du begynner å bruke den, gå til innstillingene og legg til en hurtigtast for "Kopier"-funksjonen. Nå må du bare trykke på den tastatursnarveien når du er på siden, og den korte lenken til siden blir umiddelbart lagt til utklippstavlen.

Utvidelsen har også delingsalternativer som kan tilpasses basert på hurtigtaster. Du kan for eksempel trykke på en tastaturkombinasjon, konvertere gjeldende URL til en kort lenke og åpne Twitter-delingsdialogen.

2.Bitly

er den største konkurrenten til goo.gl, og er du sjef for sosiale medier bør du se på bit.ly i stedet for goo.gl. Når du har logget på Bitly-kontoen din, går du til en side og klikker på utvidelsesknappen. En popup med alternativer vises. Her kan du tilpasse lenken, kopiere den til utklippstavlen og dele den med kontoene du har koblet til Bitly. Bitly har også en iOS-app.

Android

På Android er det viktig at appen har delt arkintegrasjon for raskt å lage en kort lenke fra hvor som helst.

3. Goo.gl URL Shortener

Goo.gl URL Shortener er Android-versjonen av Chrome-utvidelsen jeg snakket om tidligere. Den integreres sømløst med Android-delingsarket. Gå først til appen, trykk på "Historikk" på sidefeltet, og logg på Google-kontoen din for at appen skal lagre historikk og vise analyser. Selv om appen har alternativer for automatisk å kopiere en kort lenke til utklippstavlen, fungerte den ikke da jeg brukte delingsarket. I stedet støttet appen å åpne delingsarket igjen.

Appen ser ut til å være tydelig fokusert på å dele den korte lenken når den er opprettet. Så du kan velge Twitter, Facebook, Slack eller muligheten til å kopiere den til utklippstavlen fra delingsarket. Mesteparten av tiden er dette praktisk. Poenget med å lage en kort lenke er å dele den med noen eller et sted.

4.Short Link

ShortLink er en veldig grunnleggende kortkoblingsgenerator-app med innebygd regnearkstøtte. Appen har ikke et Google-brukernavn eller dyp analyse, men den støtter flere forkortingstjenester som goo.gl, bit.ly, tinyurl, turl.ca, ow.ly og is.gd. Når lenken er forkortet, får du også en QR-kode.

5. URL Shortener

jeg tror at URL Shortener for Android har den enkleste arbeidsflyten. Velg "URL Shortener" i delingsarket og en popup vises med den korte lenken. Herfra kan du raskt kopiere lenken til utklippstavlen, legge den til i varslingsskuffen, lagre den eller vise delingsarket for å dele det.

Hvis du forkorter applenken, er det et alternativ i innstillingene for automatisk å kopiere den korte lenken til utklippstavlen.

Mac

6.CloudApp

CloudApp (også tilgjengelig for Windows ) er ikke en URL-forkorter. Det er en fildelingstjeneste som lar deg laste opp opptil 10 filer om dagen gratis opptil 25 MB. Jeg bruker den til å raskt dele skjermbilder med venner og over nettet. Men appen har også en flott URL-forkortingsfunksjon.

Alt du trenger å gjøre er å kopiere lenken til utklippstavlen og trykke på snarveien for deling av utklippstavlen (Opt + Shift + V), og den korte lenken vil bli lagt til utklippstavlen.

7. URL Shortener (gratis)

URL shortener er et Mac-menylinjeverktøy (også tilgjengelig for Android og iOS). Alt du trenger å gjøre er å kopiere lenken og deretter klikke på ikonet i menylinjen. Den korte lenken vil bli lagt til utklippstavlen. Gratisversjonen av appen støtter kun tjenesten "ow.ly". Men du kan betale $1,99 for å aktivere mer service, historikk og URL-sporing.

Appen har også en bakgrunnsmodus som du kan bruke hvis du er på shortlink-paraden. Dette betyr at hver lenke du kopierer automatisk blir konvertert til en kort lenke og kopiert til utklippstavlen.

iOS

iOS er et lukket operativsystem, så det vil ikke ha Androids automatiseringsnivå, men noen apper har klart å bryte gjennom det.

8. Short URL Builder

Short URL Maker er en gratis, annonsestøttet app som lar deg konvertere en URL til en kort lenke ved hjelp av en rekke tjenester (goo.gl støttes). Det som er bra med denne appen er at den har en utvidelse. Så hvis du surfer på Safari, klikker du på «Del»-knappen, trykker på «Kort URL»-alternativet (etter at du har slått det på), og appen vil generere URL-en du kan kopiere.

9. URL Shortener

URL Shortener for iOS er en freemium-app. Akkurat som Mac-versjonen kan du bare bruke ow.ly-tjenesten gratis. Ved å betale $1,99 får du tilgang til goo.gl og URL-sporing. Men den prisen kan være verdt å betale fordi appen har en varslingssenter-widget. Så alt du trenger å gjøre er å laste ned NC, trykke på "Konverter URL"-knappen, og hvis du er på Pro-versjonen, vil URL-en konverteres akkurat der og vises automatisk i utklippstavlen. Hvis du bruker gratisversjonen, blir du dyttet inn i appen for å generere den korte nettadressen.

Er du en ekspertbruker av korte lenker? Hva bruker du den til? Del med oss ​​i kommentarene nedenfor.

Index
 1. krom utvidelser
  1. 1. Goo.gl URL Shortener
  2. 2.Bitly
 2. Android
  1. 3. Goo.gl URL Shortener
  2. 4.Short Link
  3. 5. URL Shortener
 3. Mac
  1. 6.CloudApp
  2. 7. URL Shortener (gratis)
 4. iOS
  1. 8. Short URL Builder
  2. 9. URL Shortener

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up