9 små justeringer for å gjøre store forbedringer i Windows 10

Index
  1. 1. Aktiver rask oppstart
  2. 2. Endre størrelsen på monterte vinduer
  3. 3. Deaktiver Snap Suggestions
  4. 4. Deaktiver WUDO
  5. 5. Åpne Filutforsker på denne PC-en
  6. 6. Aktiver Finn min enhet
  7. 7. Installer Store Apps på en annen stasjon
  8. 8. Bruk av virtuelle skrivebord
  9. 9. Bli kjent med de nye Windows 10-snarveiene

Windows 10 kommer med mange funksjoner for å hjelpe produktiviteten din, men med disse små tipsene og triksene kan du gjøre noen mindre, men nyttige forbedringer for å øke produktiviteten eller bare gjøre Windows mye enklere. Følgende er noen Windows 10-justeringer som du definitivt bør prøve.

1. Aktiver rask oppstart

Windows 10 starter opp ganske raskt, og når du kombinerer det med SSD, er det enda raskere. Faktisk starter systemet mitt på mindre enn femten sekunder. Hvis du vil, kan du gjøre det enda raskere ved å slå på "Rask oppstart"-alternativet.

For å aktivere rask oppstart, finn "Strømalternativer" i Start-menyen og åpne den.

I vinduet Strømalternativer klikker du på koblingen "Velg hva strømknappene gjør" som vises på venstre side av vinduet.

Her klikker du på koblingen "Endre innstillinger som for øyeblikket ikke er tilgjengelige".

Nå, velg avkrysningsboksen «Slå på rask oppstart» som vises nederst i vinduet.

Vær imidlertid oppmerksom på at du kanskje ikke ser dette alternativet hvis du har deaktivert Windows dvalemodus.

2. Endre størrelsen på monterte vinduer

En av de beste funksjonene til Windows er muligheten til å feste programvinduer til et av de fire hjørnene på skjermen. De fleste brukere vil ikke legge merke til dette, men du kan faktisk endre størrelsen på de justerte vinduene slik du vil. For å endre størrelsen på de justerte vinduene, er alt du trenger å gjøre å plassere musepekeren der de to vinduene møtes og dra den til venstre eller høyre side av skjermen.

Denne handlingen vil endre størrelsen på venstre og høyre vinduer samtidig. Dessverre fungerer dette trikset kun med vinduer som er lukket vertikalt (til venstre og høyre på skjermen).

3. Deaktiver Snap Suggestions

Hvis du har flere vinduer åpne og du prøver å tilpasse et vindu på hver side av skjermen, viser Windows raskt tilpasningsforslag slik at du kan velge et annet vindu for å passe den tomme plassen. Hvis du ikke liker denne oppførselen, kan du slå den av.

For å gjøre dette, klikk på varslingsikonet på oppgavelinjen og velg alternativet "Alle innstillinger".

I Innstillinger-vinduet velger du alternativet "System".

Nå, naviger til "Multitasking" og endre deretter alternativet til "Når jeg klikker på et vindu, viser det hva jeg kan gjøre ved siden av det.«

4. Deaktiver WUDO

I Windows 10 er Windows Update Delivery Optimization (WUDO)-funksjonen slått på som standard. Det denne funksjonen gjør er å dele Windows-oppdateringer med alle PC-er på samme nettverk. Den vil også laste ned og laste opp oppdateringer til og fra andre Windows 10-brukere på Internett. Hvis du har en begrenset internettforbindelse, kan det være lurt å endre eller deaktivere denne funksjonen helt.

5. Åpne Filutforsker på denne PC-en

Som standard, når du åpner Filutforsker, vises hurtigtilgangsvinduet. Denne oppførselen kan være irriterende, spesielt for mangeårige Windows-brukere. Heldigvis kan du åpne File Explorer for "Denne PCen" i stedet for Quick Access.

For å gjøre dette, åpne Filutforsker, gå til "Vis"-fanen og velg "Alternativer".

Velg nå "Denne PCen" fra rullegardinmenyen ved siden av "Åpne filutforsker til" og klikk på "OK"-knappen for å lagre endringene.

6. Aktiver Finn min enhet

I den siste store oppdateringen introduserte Microsoft en ny funksjon kalt "Finn enheten min" som hjelper deg med å spore tapte Windows 10-enheter. Selv om stasjonære brukere ikke kan bruke dette, er det en flott funksjon som bør brukes av Windows-brukere som bruker bærbare datamaskiner, ultrabooks eller andre Windows-mobilenheter. Judy Sanhz har allerede skrevet en flott artikkel om hvordan du kan sette opp Finn min enhet i Windows 10, så sjekk den ut.

7. Installer Store Apps på en annen stasjon

Windows Store vokser dag for dag, og bortsett fra de vanlige appene, er det mange flotte spill du bør prøve. Det eneste problemet med dette er at jo flere apper du installerer, jo mer plass kommer den til å bruke, spesielt når du installerer spill som Asphalt Airborn, som tar opp nesten 2 GB plass. Heldigvis kan du installere og/eller flytte allerede installerte applikasjoner til en annen stasjon for å frigjøre plass på stasjonen C. Dette er en funksjon du må bruke hvis du har lite plass eller bruker SSD-er med lite diskplass.

8. Bruk av virtuelle skrivebord

I Windows 10 introduserte Microsoft en etterlengtet funksjon kalt Virtual Desktops (Task View). Dette er en flott produktivitetsfunksjon som hjelper deg med å organisere alle åpne vinduer på forskjellige skrivebord i henhold til arbeidet ditt.

For å lage et nytt virtuelt skrivebord, klikk på Oppgavevisning-ikonet på oppgavelinjen. Denne handlingen vil vise deg alle programmene på det gjeldende skrivebordet.

I oppgavevisningen klikker du på alternativet "Nytt skrivebord" som vises nederst til høyre på skjermen. Denne handlingen vil umiddelbart opprette et nytt skrivebord.

For å organisere programmene dine, åpne Oppgavevisning og dra og slipp programmer til det nye skrivebordet.

9. Bli kjent med de nye Windows 10-snarveiene

Sist, men ikke minst, har Windows 10 sine egne tastatursnarveier som gjør det enkelt å få tilgang til og samhandle med Windows 10-spesifikke funksjoner som oppgavevisning, nytt innstillingspanel, Cortana, vindusfesting, etc. Så sjekk ut disse Windows 10-spesifikke snarveiene og last dem til og med ned for offline tilgang.

Skriv en kommentar nedenfor og del tankene dine om justeringene og tipsene i Windows 10.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up