Aktiver kjerneisolering og minneintegritet i Windows 11

For å gjøre Windows 11 virkelig sikker, er det best å aktivere Core Isolation og Memory Integrity. La oss sammen finne ut hvordan du gjør det

Windows 11 har gjort store fremskritt innen cybersikkerhet, ved å bruke banebrytende teknologier for å blokkere kjøringen av ondsinnet kode og forhindre hackerangrep i hjertet av operativsystemet.

Blant de mest effektive sikkerhetsfunksjonene er Core Isolation og Memory Integrity, som gir ekstra beskyttelse sammenlignet med enkle antivirus; disse funksjonene skal alltid være aktivert på hjemme-PCen, med mindre vi har spesielle behov (som spillere for eksempel).

I den følgende guiden vil vi vise deg Slik aktiverer du kjerneisolasjon og minneintegritet på Windows 11hva du skal gjøre hvis disse to funksjonene ikke er aktivert og i hvilke scenarier det er bedre å la dem være deaktivert.

1) Hva er kjerneisolasjon og minneintegritet

Kjerneisolasjon og minneintegritet er to avanserte sikkerhetsfunksjoner i Windows som utnytter maskinvarevirtualisering (dvs. integrert i CPUen) på prosessene som er avgjørende for å kjøre operativsystemet.

Faktisk "isolerer" disse funksjonene systemprosesser og kjøringen av Windows-kjernen i et virtualisert miljø; i tilfelle et cyberangrep eller i tilfelle av avansert skadelig programvare, vil bare de virtualiserte prosessene bli påvirket, slik at de virkelige prosessene er uten noen skadelig modifikasjon.

Aktiverer kjerneisolasjon og minneintegritet gjør Windows mye sikrereselv om dette innebærer et lite tap av total ytelse (Windows 11 vil være tregereselv om det er umerkelig ved daglig bruk).

2) Aktiver kjerneisolering og minneintegritet

Aktivering av kjerneisolasjon og minneintegritetsfunksjoner er veldig enkelt og ingen spesiell kommando er nødvendig: for å fortsette, åpne Start-menyen, skriv inn Windows-sikkerhetåpne det tilsvarende elementet, trykk på menyen Enhetssikkerhet og trykk på elementet Kjerneisolasjonsdetaljer.

I den nye skjermen aktiverer vi bryteren under seksjonen Minneintegritet og start PC-en på nytt for at endringene skal tre i kraft.

3) Kjerneisolasjon og minneintegritet er ikke aktivert: hva skal jeg gjøre

Det kan skje på enkelte PC-er at kjerneisolasjon og minneintegritet ikke er aktivert som standard, eller at det ikke er mulig å aktivere dem selv etter bruk av bryteren vist i forrige veiledning.

Årsaken nummer én til problemer med kjerneisolering og minneintegritet er aktivert, er ikke å aktivere dem aktivering av maskinvarevirtualisering av prosessoren og fravær av Hyper-V-støtte: dessverre må begge disse funksjonene støttes av prosessoren som er i bruk, ellers vil vi aldri kunne dra nytte av Core Isolation og Memory Integrity.

Først ting først da vi får tilgang til BIOS/UEFI av datamaskinen vår og aktivere elementet som er knyttet til Intel virtualiseringsteknologi eller lignende for å aktivere maskinvarevirtualisering, fortsett deretter med å starte PC-en på nytt og aktivere funksjonene Core Isolation og Memory Integrity.

Hvis problemet i stedet dikteres av en driver på PC-en (som indikert av selve feilskjermbildet) anbefaler vi deg å gjøre det oppdater Windows og av oppdater alle drivere tilstede på datamaskinen vår, slik at vi kan ha alt nødvendig for å aktivere kjerneisolasjon og minneintegritet.

En annen årsak til problemer som aktiverer kjerneisolasjon og minneintegritet det er tilstedeværelsen av et spesielt kraftig tredjeparts antivirus: hvis antiviruset vi bruker har HIPS eller andre virtualiseringsverktøy, kan vi få en feilmelding med aktivering av de integrerte funksjonene, en feil som vi enkelt kan ignorere, men bare hvis vi har en kraftig antivirus som et eksempel ESET NOD32.

4) Når bør du deaktivere kjerneisolasjon og minneintegritet

I noen scenarier anbefales det å ikke aktivere kjerneisolasjon og minneintegritet i det hele tatt. I tillegg til scenariet ovenfor (dvs. tilstedeværelsen av et spesielt kraftig antivirus) Det er best å la disse funksjonene være deaktivert hvis vi bruker PC-en til å spillesiden de uunngåelig vil bremse PCens ytelse.

Nedgangen kan kvantifiseres til rundt 5 % av den totale ytelsen (en lav verdi totalt sett), men for de som gjør gaming til sitt yrke og krever maksimal ytelse for å spille For nettturneringer kan det være en god idé å la funksjonene være deaktivert, samtidig som vi er forsiktige når vi laster ned ukjente filer på nett eller når vi kjører programmer av tvilsom opprinnelse.

For å skanne ukjente filer kan vi også lese guiden vår om hvordan Sjekk om en fil er ren eller virus med 30 antivirus sammen.

Konklusjoner

Kjerneisolasjons- og minneintegritetsfunksjonene gjør Windows 11-systemet ditt sikrere og sikrere mot skadelig programvare og hacker, men det kan være kontraproduktivt å aktivere dem hvis vi bruker PC-en til å spille eller hvis vi allerede har et kraftig antivirus utstyrt med HIPS eller andre aktive prosessanalysesystemer.

Hvis vi derimot bruker datamaskinen til å surfe på Internett eller laste ned mange filer, anbefaler vi deg å aktivere disse to funksjonene umiddelbart, og også prøve å løse eventuelle feil under aktiveringsprosessen (i de fleste tilfeller er problemet maskinvarevirtualisering deaktivert ved en feiltakelse ).

For mer informasjon kan vi lese guidene våre beste komplette og gratis gratis beskyttelses- og sikkerhetssuiter og på beste kombinasjonen av programmer for å beskytte datamaskinen din.

Index
  1. 1) Hva er kjerneisolasjon og minneintegritet
  2. 2) Aktiver kjerneisolering og minneintegritet
  3. 3) Kjerneisolasjon og minneintegritet er ikke aktivert: hva skal jeg gjøre
  4. 4) Når bør du deaktivere kjerneisolasjon og minneintegritet
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up