Alle måter å starte din Windows-PC på nytt

9 måter å starte en Windows-PC på nytt for forskjellige formål og behov, eksternt, etter planen, for å løse problemer osv.

Når PC-en har et problem eller viser en feil, er det første du må gjøre, hvis mulig, å starte datamaskinen på nytt. Å starte Windows på nytt er enkelt og finner bare knappen fra avslutningsmenyen.

En normal omstart er imidlertid ikke alltid mulig eller nyttig for å løse noen problemer.

I den følgende guiden har vi samlet alle metoder for å starte Windows på nytthver nyttig for et bestemt formål og i stand til å gi en rask og sikker omstart av PC-en selv i tilfelle fryser, låseskjermer eller virus som hindrer tilgang til skrivebordet eller tradisjonelle omstartsknapper.

LES OGSÅ: Alle måter å slå av Windows på

1) Nødstart

I Windows 10 og Windows 11 er det mulighet for å gjøre en nødstart av datamaskinen. Dette er nyttig hvis det er et program som blokkerer Windows, hvis datamaskinen ikke slår seg av av en eller annen grunn eller hvis det er en merkelig feil som ikke kan løses unntatt med en omstart, så kan du bruke dette veldig raskt og veldig skjult, som svært få vet.

For å fortsette trykker vi på tastene Ctrl + Alt + Del for å åpne skjermen med blokkering eller bytte av brukeralternativer; Nede til høyre hold nede CTRL-tasten mens du trykker på avslutningsknappenslik at du kan dra nytte av nødstarten.

Hvis musen ikke virker, bruk TAB-tasten til du velger stopp-tasten og trykk deretter Enter på tastaturet. Et vindu med tittelen "Nødstart", og så "all ulagret informasjon vil gå tapt, bruk med forsiktighet".

Dette alternativet gjør derfor en umiddelbar og rask omstart av datamaskinen uten å lagre noen data, slik du ville gjort ved å trykke på reset-knappen eller trekke ut støpselet, uten å risikere å skade disken.

2) Slutt på arbeidsøkten

En annen rask metode for å starte Windows på nytt innebærer å bruke slutten av arbeidsøkten-vinduet, ofte oversett, men fortsatt veldig effektivt for raskt å starte PC-en på nytt uten å måtte åpne Start-menyen.

For å bruke den, gå til skrivebordet og trykk ALT+F4 på tastaturet bruker vi musehjulet til å velge elementet Start systemet på nytt og bekreft med knappen Sender på tastaturet; åpenbart kan vi også klikke på rullegardinmenyen og manuelt velge omstart-elementet.

3) Start på nytt med snarvei på skrivebordet

For raskt å lage en snarvei på skrivebordet for å starte PC-en på nytt, er alt vi trenger å gjøre å trykke på høyre museknapp på skrivebordet, gå til Ny -> lenke og skriv i stien:

shutdown.exe -r -t 05 -f

Nå gjenstår det bare å bekrefte, gi et navn og lagre. I stedet for 05 kan du også sette 01 for å gjøre omstarten raskere (bedre å ikke bruke 00 som er for umiddelbar).

For å starte på nytt, dobbeltklikker du på koblingen som er opprettet for å starte PC-en på nytt raskt. Funksjonen -f tvinger programmer til å lukke, og forhindrer at noen av disse hindrer PC-en i å starte på nytt. Ikonet kan også dras til oppgavelinjen.

Denne nye skrivebordssnarveien kan tildeles en tastekombinasjon for å starte PC-en på nytt ved hjelp av tastaturet. For å gjøre dette, høyreklikk på snarveien, gå til Egenskaper og trykk og hold nede tastene i hurtigtastboksen for å starte datamaskinen på nytt (for eksempel CTRL-ALT-8).

Merk at du kan legge til snarveien på skrivebordet avstengning -a for å avbryte avslutning eller omstart av datamaskinen hvis du har gjort en feil.

4) Start på nytt fra ledeteksten

Kommandoprompten lar deg starte PC-en på nytt med forskjellige alternativer, mange av dem så vi allerede da vi opprettet hurtigstartkoblingen.

For å fortsette starter vi Windows ledetekst og vi skriver inni den skru av for å se listen over alternativer.

Hvis du for eksempel vil tvinge omstart med en forsinkelse på 30 sekunder, skriv avslutning /r /f /t 30 og trykk enter.

5) Start Windows på nytt i sikker modus

Start PC-en i sikkermodus Den brukes til å løse problemer, spesielt i tilfelle av skadelig programvare og virus.

I tillegg til den grunnleggende metoden, kan du sette Windows til å starte på nytt i sikker modus ved å trykke på tastene VINN+Rskriver msconfig og åpne fanen Oppstartsalternativer fra vinduet som åpnes.

I den nye fanen sjekker vi varen Sikkerhetsmodusvelger vi den foretrukne versjonen (vi anbefaler Minimal eller Nett), trykke på OK og start PC-en på nytt med en av metodene som er sett så langt.

Om samme tema kan vi lese guiden vår om hvordan gå inn i sikker modus på Windows.

6) Start på nytt til gjenopprettingskonsollen

På Windows 10 og Windows 11 er det mulig å åpne gjenopprettingskonsollen til datamaskinen fra selve Windows, for ikke å måtte gå gale med tvungen omstart ved oppstart av PC-en.

For å starte på nytt til gjenopprettingskonsollen trykker vi på tastekombinasjonen VINN + L for å åpne låseskjermen og mens du holder nede tasten SKIFTEtrykk på avslutningsknappen nederst til høyre og klikk på Omstart.

Datamaskinen vil starte på nytt ved å bruke verktøy for å rette feil og gjenopprette Windows i tilfelle problemer med programmer eller virus.

Vi så i en annen artikkel Slik bruker du avanserte oppstartsalternativer i Windows.

7) Planlagt omstart

På Windows 11 og Windows 10 kan vi bruke Planlegger for å starte PC-en på nytt på bestemte tidspunkter.

Fra Start-menyen søker vi Planlegger og la oss lage en ny aktivitet fra menyen Handling. La oss nå gi den et navn, merk av i boksen for å kjøre den med høyere privilegier og gå til fanen Aktivering.

Fra denne fanen klikker vi videre Ny og velg når du vil at datamaskinen skal starte på nytt. I fanen Handlingertrykke på Nyvelg Plan og skrive shutdown.exe med argumenter /r /F.

Trykk OK, gå til Forhold og velg alternativene avhengig av hva du foretrekker. Til slutt, lagre alt, og PC-en vil automatisk starte på nytt når det er planlagt. Dette kan være nyttig spesielt for de som aldri slår av datamaskinen, for å oppdatere den minst en gang i uken.

Alternativt kan vi alltid planlegge en omstart med en av programmer for å starte PC-en på nytt med timer automatisk.

8) Ekstern omstart

Hvis du bruker PC-en fra et lokalt LAN hjemme eller på kontoret, kan du starte hvilken som helst datamaskin på nytt fra en av disse. For å gjøre dette må du aktivere alternativet som finnes i Windows Services.

For å fortsette trykker vi på tastene Windows+R og utfør kommandoen Services.msc; fra vinduet som åpnes, finner vi Eksternt registerla oss åpne den med et dobbeltklikk og endre standardinnstillingen fra Håndbok i Automatisk.

Fra Start-menyen, søk nå etter "Tillat apper via Windows-brannmur" og, i vinduet som åpnes, trykk på toppen Endre innstillinger og sett et kryss på den Privat ved siden av stemmen Windows WMI-administrasjonsinstrumenteringså la oss bekrefte OK.

La oss nå åpne ledeteksten (søker cmd fra Start-menyen), skriv inn avslutning /i og trykk Enter for å åpne vinduet for ekstern avstenging.

La oss presse på Legg til...skriv inn navnet på datamaskinen vi bruker og trykk på OK. La oss sørge for at vi har valgt Omstart fra rullegardinmenyen og velg deretter de andre alternativene som du foretrekker.

Du kan for eksempel vise en melding på andre datamaskiner for å advare dem om den forestående omstarten. For å jobbe må du ha administratortilgang på alle andre datamaskiner.

En enklere måte å starte en Windows-PC på nytt eksternt er å kjøre følgende kommando fra den autoriserte datamaskinen:

shutdown /r /f /m \\[IP-del-computer-da spegnere] -t 00

En alternativ måte å starte PC-en på nytt eksternt er ved å installere gratisprogrammet på den Lukkersom fungerer nettopp for dette formålet, dvs. å slå av eller starte PC-en på nytt fra en annen datamaskin på nettverket.

I andre artikler har vi også sett andre måter å slå av datamaskinen eksternt og hvordan du bruker de beste gratis programmer for eksternt skrivebord.

9) Starte datamaskinen på nytt med valg av operativsystem

Hvis vi har installert flere systemer på samme disk (Dual Boot), kan vi starte på nytt for å velge hvilket system som skal startes.

I en annen artikkel har vi sett hvordan start PC-en på nytt og velg systemet som skal lastes hvis det er konfigurert i dual boot.

10) Start PC-en på nytt og avbryt eventuelle endringer

Med en annen type program er det også mulig start PC-en på nytt og avbryt eventuelle endringer uten å lagre noe.

Dette er ideelt når det gjelder en delt datamaskin, som for eksempel biblioteket eller et hotell, eller til og med for én person å lære å bruke datamaskinen uten mulighet for at de kan gjøre skade.

Konklusjoner

Med denne samlingen av metoder for å starte Windows på nytt vil vi være sikre på at i tilfelle et virus eller Windows krasjer, vi vil alltid kunne starte datamaskinen på nytt uten å måtte trykke på strømknappen eller uten å måtte koble fra strømuttaket direkte (en operasjon som setter dataene på systemdisken i fare).

For å lære mer kan vi lese vår guide på Hva du skal gjøre hvis PC-en fortsetter å starte på nytt i det uendelige.

Index
 1. 1) Nødstart
 2. 2) Slutt på arbeidsøkten
 3. 3) Start på nytt med snarvei på skrivebordet
 4. 4) Start på nytt fra ledeteksten
 5. 5) Start Windows på nytt i sikker modus
 6. 6) Start på nytt til gjenopprettingskonsollen
 7. 7) Planlagt omstart
 8. 8) Ekstern omstart
 9. 9) Starte datamaskinen på nytt med valg av operativsystem
 10. 10) Start PC-en på nytt og avbryt eventuelle endringer
  1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up