Alle metodene for å suspendere Windows på riktig måte

Vil du sette Windows i dvale for en kort stund? La oss se alle metodene for å gjøre det.

Hvis vi må forlate PC-arbeidsstasjonen for en lunsjpause eller bare for noen få minutter, er det bedre å sette den i hvilemodus, for å spare energi eller, når det gjelder bærbare datamaskiner, øke batterilevetiden. Dvalemodus lar deg raskt fortsette der vi slapp uten å slå av datamaskinen helt: vi vil ha alle filene og programmene våre åpne som før pausen.

I de følgende kapitlene vil vi vise deg alle metodene for å suspendere Windows på riktig måte, for fra tid til annen å kunne velge den som best passer våre fjæringsbehov. Den ene metoden utelukker ikke den andre: vi kan godt forberede PC-en med forskjellige opphengsmetoder, ved å bruke den raskeste eller den vi foretrekker i det øyeblikket.

Index
  1. Heng PC-en med Sleep-knappen
  2. Dvale PC med tastatursnarvei
  3. Heng PC-en fra Start-menyen
  4. Suspender PC-en fra ledeteksten
  5. Heng PC-en med et skrivebordsikon
  6. Suspender PC-en automatisk
    1. Konklusjoner

Heng PC-en med Sleep-knappen

Hvis det er en nøkkel på datamaskinen vår med "Zz"-ikonet eller med inskripsjonen Sove, kan vi bruke den til raskt å suspendere datamaskinen uten å måtte gjøre noe annet. For å unngå utilsiktede tastetrykk er det vanligvis nødvendig å trykke FN+Sleep for å starte hvilemodus på den bærbare datamaskinen. på faste PC-er er imidlertid Sleep-knappen vanligvis til stede ved siden av knappen Stemple eller Rullelåsidentifisert med inskripsjonen Gå i stykker eller bytte om.

Er dvaleknappen for ubehagelig til å aktiveres eller aktiveres den ved en feiltakelse? I dette tilfellet er det tilrådelig å deaktivere Sleep-tasten og tilordne den til en annen tast eller en annen hurtigtast, som også vist i vår veiledning om hvordan endre taster (tilordne om) eller deaktivere dem på datamaskinens tastatur.

Dvale PC med tastatursnarvei

En gammel hurtigtast kan også brukes til raskt å suspendere datamaskinen. Vi snakker om snarveien ALT+F4som hvis den kjøres på et tomt skrivebord (uten noe vindu i forgrunnen= vil åpne sluttskjermbildet for jobben og la deg velge alternativet Utsette i rullegardinmenyen.

Heng PC-en fra Start-menyen

En annen veldig enkel metode for å suspendere Windows på riktig måte innebærer bruk av Start-menyen. Etter å ha åpnet menyen, trykk på strømknappen og velg elementet Utsette. Alternativt kan vi også trykke på høyre knapp på Start-menyen, vi åpner menyen Lukk eller logg av og velg elementet Utsette for å suspendere operativsystemet på riktig måte.

Suspender PC-en fra ledeteksten

Mer avanserte brukere kan også starte dvalemodus direkte fra ledeteksten. For å fortsette, se etter ledeteksten i Start-menyen, høyreklikk på den og trykk Åpne som administrator.

I det nye vinduet som åpnes, deaktiver først dvalemodus med kommandoen:

powercfg -h off

Etter å ha startet denne kommandoen bruker vi følgende kommando for å suspendere PC-en på riktig måte:

rundll32.exe powrprof.dll, SetSuspendState Sleep

Metoden er ganske upraktisk, men den kan være veldig nyttig for de som ofte jobber fra spørsmål eller trenger å suspendere en bedrifts-PC eller en datamaskin som brukes som server.

Heng PC-en med et skrivebordsikon

Ved å deaktivere dvalemodus (som vist i forrige kapittel) kan vi starte dvalemodus på datamaskinen ved å lage et tilpasset ikon på skrivebordet. For å fortsette, høyreklikk hvor som helst på skrivebordet, velg banen Ny -> Link og skriv inn følgende kommando:

rundll32.exe powrprof.dll,SetSuspendState 0,1,0

Vi bekrefter, velg et navn for ikonet (som f.eks Heng PC) og til slutt trykk OK. For å endre ikonet, høyreklikk på det, klikk på Egenskaper og deretter på Endre ikonved å velge fra standard som tilbys av Windows.

Fra nå av vil dobbeltklikk på ikonet umiddelbart suspendere datamaskinen din, uten å måtte åpne noen meny eller bruke en bestemt hurtigtast. For ytterligere informasjon kan vi også lese vår guide til Taster for å slå av Windows 10 og 11, starte PCen på nytt og logge av.

Suspender PC-en automatisk

På Windows 10 og Windows 11 kan vi stille inn datamaskinen til å suspendere automatisk når den blir stående inaktiv i en viss tidsperiode. For å sette opp automatisk suspensjon, åpne Start-menyen, se etter kontrollpanelet, gå til banen Maskinvare og lyd -> Strømalternativer og klikk på elementet Endre dvaleinnstillinger på datamaskinen.

I det nye vinduet som åpnes, velg etter hvor lenge datamaskinen skal gå i suspensjon, endre rullegardinmenyene ved siden av elementet Datamaskinoppheng. Den første rullegardinmenyen vil indikere mengden inaktivitetstid som kreves for å suspendere PC-en på batteristrøm, mens den andre rullegardinmenyen vil indikere mengden inaktivitetstid som kreves for å suspendere PC-en når den er koblet til strømnettet.

For å oppnå en god energisparing setter vi minst 20 minutter på netttilkoblede PC-er og 10 minutter for batteridrevne PC-er.

Konklusjoner

Sovende PC-er som kjører Windows kan gjøres på mange forskjellige måter: alt fra et enkelt tastetrykk til egendefinerte snarveier og ikoner som kan plasseres på skrivebordet. I alle tilfeller minner vi deg om at hvis vi vil tilbake på jobb der vi slapp, kan vi enkelt stoppe Windows fra å sove ved å trykke på en tast på tastaturet eller på/av-tasten.

Om samme tema kan vi lese våre guider om forskjeller mellom å suspendere og dvale datamaskinen kom igjen hvordan du slår av PC-en med dvalemodus og deretter slår den på raskt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up