Alternative triks for smarttelefonkameraet ditt

17 Nysgjerrige, interessante og morsomme triks for bruk av mobilkameraet

Kameraene til moderne smarttelefoner tar veldig vakre bilder, men de kan også brukes til andre veldig interessante og ofte undervurderte formål av alle brukere.

I den følgende guiden har vi samlet dem alle flere nysgjerrige og alternative triks for å bruke telefonens kamerai stand til å gjøre telefonens kamera til et veldig nyttig, morsomt verktøy, og også bra for målinger og vitenskapelige eksperimenter, samt for å løse lekser.

LES OGSÅ -> Beste apper for perfekte bilder fra telefonen din

Beste smarttelefonkameratriks

1) Identifiser ukjente gjenstander, blomster og dyr

Google Lens det er en utmerket app for å bruke kameraet på en innovativ måte: bare åpne appen og ramme inn et hvilket som helst objekt eller dyr (ute, insekter, sopp og skilt) for å få detaljert informasjon, ved å bruke kraften til Googles søkemotor.

2) Øyeblikkelig oversettelse og OCR-funksjon

Som allerede sett i andre artikler, kan de oversett skrifter med kameraet med Google Translate eller de kan skanne tekster og skriftlige papirer til PDF for å lagre dem som digitale filer som også kan redigeres hvis du bruker apper med OCR-funksjoner som Google Docs. En annen veldig lignende app er Microsoft Lens, for å oversette med kameraet i sanntid.

3) Fremkall gamle bilder

Hvis vi har gamle papirbilder kan vi prøve å digitalisere dem med mobilkameraet for å skanne og digitalisere de gamle bildene, også ved å bruke negativene (hvis vi fortsatt har dem godt bevart).

Om dette emnet kan vi lese vår guide til app for å skanne bilder med smarttelefonkameraet.

4) Se infrarøde stråler

Hvis du vil sjekke om TV-fjernkontrollen fungerer eller ikke, er det bare å peke den med den infrarøde sensoren mot smarttelefonkameraet og ramme den inn for å se den lyse opp.

Det er strålen av infrarøde stråler som sendes av fjernkontrollen, som er usynlige for det blotte øye. Dette er fordi de fleste digitale kamerasensorer har muligheten til å vise lysfrekvenser som er usynlige for det menneskelige øyet.

5) Ta bilder med teleskopet eller kikkerten

Ved å rette mobiltelefonens kameralinse mot et teleskop eller en kikkert, kan du fotografere det samme forstørrede bildet som vi kan se ved å bruke synet vårt. Bildet skal bli flott, uten forvrengning eller uskarphet.

6) Bruk volumknappen for å ta et bilde

Å ta en selfie kan være vanskelig hvis vi ble tvunget til å bruke skjermknappen.
Heldigvis kan du på nesten alle Android-mobilmodeller og på iPhone også ta bildet ved å bruke en av de to volumknappene på siden av telefonen.

Dette fungerer både for frontvendte selfies og vanlige bilder.

7) Bruk øretelefoner til å ta bilder eksternt

Hvis trikset sett ovenfor fungerer, det vil si å bruke telefonens volumknapp for å ta et bilde, kan vi da gjøre det samme med volumknappene på en øretelefon, som kan bli som en fjernkontroll.

Denne gangen fungerer imidlertid trikset bare på iPhone og iPad, og kun på kablede øretelefoner, ikke Bluetooth.

8) Ta panoramabilder

Hvis panoramafotograferingsmodusen er tilgjengelig på smarttelefonen vår i kameraappen, som lar deg lage et veldig stort bilde ved å sette sammen flere bilder, kan det være interessant å finne ut hvordan du kan lage et panorama mens du kjører ved å rette kameraet utover vinduet, lar det stå stille og skyter raskt.

9) Del oss i samme bilde

Igjen takket være panoramafotofunksjonen, med hjelp av en venn er det mulig å ta to forskjellige bilder av et miljø, filme oss selv i to forskjellige posisjoner, for å få oss til å vises to ganger i samme bilde, som om vi hadde "doblet" oss.

Alltid for å endre bakgrunnen kan vi lese guiden vår på app for å endre eller fjerne bakgrunnen i bilder.

10) Skann strekkoder og QR-koder

På både Android og iPhone kan du bruke den grunnleggende kameraappen til å skanne QR-koder; for å skanne strekkoder kan vi i stedet bruke en av app for strekkodeskanning.

Dette er også veldig nyttig når du går til supermarkedet eller kjøpesenteret, for å se om et produkt er tilgjengelig for salg til en lavere pris på nettbutikker som Amazon (hvis app har integrert en QR-kode).

11) Løs matematiske beregninger

Utrolig, men sant, med kameraet på telefonen vår er det mulig å ramme en øvelse, et matematisk uttrykk eller et hvilket som helst regnestykke og se det løst på skjermen uten å måtte røre noe.

Appen som tillater denne magien er Photomath Til Android Og iPhone.

12) Mål pulsen din

Dette er også en helt spesiell funksjon til mobiltelefonkameraet, som takket være en app som Øyeblikkelig pris (Til Android Og iPhone) lar deg beregne pulsen din nøyaktig (i hvert fall i henhold til det som er skrevet av utvikleren av denne applikasjonen) bare ved å plassere fingeren på kameralinsen.

En annen app for å prøve å måle pulsen din er også Cardio ( iOS ) som kan bruke telefonens kamera til å overvåke små endringer i fargen på ansiktet ditt.

13) Se på produkter og kjøp dem på nett

Det er mange gode grunner til å se på produkter personlig før du kjøper dem, men å handle på nett er ofte mye mer praktisk.

Så hvis du er i en butikk, kan du bruke en app til å skanne strekkoden til det produktet og deretter se hvilken pris som er oppført på nettet for det samme produktet.

Den beste applikasjonen er definitivt den av Amazonogså sitert blant triks og apper å kjøpe i nettbutikker til lavest pris.

14) Augmented Reality (AR)

«Augmented reality» er et ganske enkelt konsept; smarttelefonen tar et levende bilde fra kameraet og bruker programvaren til å tolke det bildet og endre det ved å legge over kunstige elementer som faktisk ikke er der.

I en annen artikkel beste apper for utvidet virkelighet for Android.

15) Oppdag steder i nærheten

Hvis du retter mobilkameraet mot en vei eller rammer et panorama, igjen ved hjelp av utvidet virkelighet-teknologi, er det applikasjoner som kan vise på skjermen, over det virkelige bildet, navnene på stedene du ser på og de som er nærmest deg .

Et eksempel på en app av denne typen er Wikipedia.

16) Integrert dokumentskanner

Du kan bruke smarttelefonens kamera som en skanner for å skanne kvitteringer eller andre dokumenter som du ville gjort med datamaskinens skanner. Med noen programmer fotograferer du ikke bare dokumentet, men du kan også konvertere det til PDF for å gjøre det søkbart i det.

For å finne ut hvilke applikasjoner du skal bruke, les artikkelen om hvordan du skanner dokumenter til PDF fra iPhone og Android.

17) Mål avstander, størrelser og høyder

En av de mest innovative funksjonene vi kan få med et smarttelefonkamera er sanntidsmåling av avstander, størrelser og høyderved å bruke et felles referansesystem og bruke omtrentlige målinger med kameraet.

Om samme tema kan vi lese vår guide til app for å måle avstander med Android-telefonens kamera.

Konklusjoner

Disse enkle og nysgjerrige triksene lar deg få mest mulig ut av kameraet som er inkludert i smarttelefonen vår, ved å bruke det ikke bare til fotografier og selfies, men også til målinger, for å oppnå innovative funksjoner og gjenkjenne gjenstander, dyr og ting på egen hånd.

Til slutt minner vi også om at det er mulig gjør smarttelefonen om til et overvåkingskamera veldig effektiv.

For å lære mer kan vi lese guidene våre om hvordan gjør din iPhone til et spionkamera og lyd- og videoopptaker og hvordan Bruk Android-kameraet som webkamera for PC-en.

Index
  1. Beste smarttelefonkameratriks
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up