Alternativer for å deaktivere i Windows 11

På Windows 11 kan vi bruke noen enkle triks for å få den til å kjøre bedre og raskere, for å optimalisere PC-en og tilpasse den etter dine behov og krav, og unngå å forlate alle de grunnleggende innstillingene (ofte ikke egnet for et arbeids- eller studiemiljø).

Nedenfor, la oss se noen alternativer og innstillinger endres for forbedre PC-ytelsen, få Windows 11 til å starte opp bedre og gjøre den raskere enn det er etter en ny installasjon eller oppdatering.

LES OGSÅ -> Beste gratis apper for å tilpasse Windows 11

1) Endre standard File Explorer-mappen

Når du trykker på mappeikonet på oppgavelinjen, åpnes som standard den såkalte Quick Access-visningen. Mange foretrekker å se i stedet Denne PC-en (en gang kjent som Dataressurser) og se statusen til diskene.

For å endre dette alternativet, åpne en mappe, klikk på de tre prikkene øverst og trykk på elementet Alternativer og i fanen Generellendrer vi elementet i rullegardinmenyen ved siden av Åpne File Explorer for:velge Denne PC-en eller stemmen Personlig.

Jeg hadde allerede snakket om denne endringen, fordi den er en av de første alternativer for å endre i Windows 10.

2) Fjern Task View fra oppgavelinjen

Oppgavelinjen er stedet for å oppbevare ikonene til de mest brukte programmene og hvor de åpne programmene vises. Siden den lett kan fylles med ikoner, er det bedre å eliminere de ubrukelige, som Activity View, som bare gir mening hvis vi har flere virtuelle skrivebord aktiv.

For å fjerne Task View, trykk på høyre museknapp på et tomt sted på oppgavelinjen, trykk opp Innstillinger for oppgavelinje og deaktiver bryteren ved siden av Activity View-elementet.

Aktivitetsvisningen forsvinner ikke helt, siden vi alltid kan bruke den ved å trykke tastene sammen Windows + Tabsom vist i vår veiledning om hvordan Bruk eller slå av Windows Activity History.

3) Endre søkeboksen

En annen måte å få plass på oppgavelinjen er å eliminere den romslige søkeboksen, spesielt hvis vi bruker Start-menyen direkte til å søke på PC-en eller søke på Internett (bare trykk på WINDOWS-tasten på tastaturet).

Deaktiveringsprosedyren er identisk med den som er sett for Task View: vi trykker på høyre museknapp på oppgavelinjen, åpner Innstillinger for oppgavelinje og i kontekstmenyen til elementet Nærvi velger Gjemme seg eller Bare søkeikon for å skjule eller gjøre søkefeltet til et ikon.

4) Deaktiver Cortana

En stemmeassistent er lite nyttig på en PC, så det er verdt å slå den av helt. På Windows 11 har Cortana en veldig marginal rolle, og det er mulig å deaktivere den helt ved å åpne Start-menyen, søke etter appen Cortanaved å klikke på elementet fra siden Appinnstillinger og sett til Aldri tillatelse til å kjøre den i bakgrunnen; i tillegg til dette kan vi deaktivere det ved å deaktivere Windows-påloggingskjøring, fjerne tilgangen til PC-ens mikrofon.

hvordan deaktivere Cortana vi har skrevet en guide med alle alternativene.

5) Deaktiver filindeksering

Windows 11-søk har blitt forbedret, men det fungerer ikke likt på alle PC-er.

En av de mest klassiske triks for å få fart på PCener å deaktivere filindeksering som kontinuerlig opptar disken, og bremser hver operasjon.

Hvis du aldri bruker filsøk og bruker et alternativt program (som f.eks Alt), kan du deaktivere filindeksering på Windows ved å trykke på tastene CTRL+Shift+Esctar oss inn i kategorien Tjenesterhøyreklikk på en tjeneste og klikk på Åpne tjenester.

I listen over tjenester ser vi etter tjenester Windows-søk eller WSearchla oss trykke på den to ganger, stoppe den og endre alternativet Oppstartstype og innstilling til Funksjonshemmet.

Hvis vi ikke vil berøre Windows-tjenester, kan vi deaktivere indeksering ved å starte Start-menyen og søke Indekseringsalternativerved å trykke opp Redigere og fjerne sjekken fra alle oppføringene som er tilstede (spesielt fjerner vi hoveddisken og enhver annen disk som er tilstede).

6) Deaktiver nettsøk

Hvis du ønsker å la indeksering være aktiv på din PC kan vi i det minste slette nettsøkeresultater som Windows viser både i Start-menyen og i den dedikerte søkelinjen.

For å gjøre dette trykker vi VINN+I på tastaturet, la oss gå til menyen Personvern og sikkerhetåpner vi menyen Windows-søkla oss utvide oppføringen Finn filene mine og vi velger Klassisk.

For å gjøre endringen enda mer effektiv, la oss også ta en titt på prosessen Personvern og sikkerhet -> Generelt og deaktiver alle elementene som finnes.

7) Slå av animasjoner

Windows 11 bruker mange animasjoner for å gjøre bruk av datamaskinen og administrasjon av vinduer vakrere og mer flytende. Disse animasjonene, aktive som standard, kan optimaliseres ved å deaktivere dem alle eller bare la de mest komfortable.

Om hvilke du skal beholde og hvordan du går frem, les veiledningen videre hvordan å deaktivere animasjoner på Windows.

8) Deaktiver autostart-oppføringer

I Windows 11 lar oppgavebehandlingen deg administrere programmene som starter automatisk når du slår på datamaskinen; som du kanskje forestiller deg, jo flere programmer det er i denne listen, desto tregere vil den første lastingen av Windows være og jo mer minne vil bli permanent opptatt.

For å åpne Oppgavebehandling, trykk på tastene CTRL+Shift+Escla oss gå inn på fanen Starthøyreklikker vi på programmene vi ikke er interessert i og velger elementet Deaktiver.

9) Administrer UWP-apper

Enten du liker det eller ikke, i Windows er det systemapper og Microsoft Store-apper (også kalt UWP-apper), men som fungerer som en smarttelefon og kun kan lastes ned fra den offisielle butikken.

Mange av disse appene forblir i bakgrunnen og kan ta opp noe av datamaskinens minne, noe som gjør den tregere.

I alle fall kan du deaktivere bakgrunnsapper ved å trykke VINN+I på tastaturet og tar oss langs stien Apper -> Start og deaktivere bryteren ved siden av appene som vi ikke vil ha aktive på PC-en vår når systemet starter opp.

Ubrukte apper vil best fjernes, som vist i veiledningen om hvordan avinstaller apper på Windows).

10) Deaktiver diagnostisk overvåkingstjeneste

I Windows 11 er det en diagnostisk overvåkingstjeneste som opptar minst 6 eller 7 MB og kan deaktiveres uten å kompromittere datamaskinens funksjon. Dette er den beryktede telemetritjenesten, den som sender anonym statistikk til Microsoft angående hvordan datamaskinen fungerer.

For å fortsette, åpne Start-menyen og søk etter appen Tjenesterla oss bla gjennom listen over tjenester som ble sett for noen kapitler siden og deaktivere Diagnostisk overvåkingstjeneste eller diagtrack fra tjenestene som er aktive på systemet.

Konklusjoner

Windows 11 opprettholder de fleste optimaliseringene som er sett på Windows 10, og med noen få enkle musetrykk kan vi gjøre det raskere og mer egnet for ethvert scenario der et enkelt operativsystem krevesuten unødvendige dikkedarer og uten overflødige funksjoner eller de som unødvendig opptar PC-ressurser.

For å lære mer kan vi lese guidene våre på hvilke Windows-tjenester som kan deaktiveres for å øke hastigheten på PC-en og hvordan få fart på oppstarten av Windows-PCen for raskere oppstart av datamaskinen.

Index
 1. 1) Endre standard File Explorer-mappen
 2. 2) Fjern Task View fra oppgavelinjen
 3. 3) Endre søkeboksen
 4. 4) Deaktiver Cortana
 5. 5) Deaktiver filindeksering
 6. 6) Deaktiver nettsøk
 7. 7) Slå av animasjoner
 8. 8) Deaktiver autostart-oppføringer
 9. 9) Administrer UWP-apper
 10. 10) Deaktiver diagnostisk overvåkingstjeneste
  1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up