Android-hotspot fungerer ikke: hvordan fikser

Kan du ikke bruke Android-telefonen vår som en bærbar ruter? La oss sammen finne triksene for å tilbakestille Wi-Fi-sonen på Android

Hotspot er en viktig funksjon som finnes på moderne smarttelefoner, som lar deg koble en hvilken som helst PC eller enhet (utstyrt med Wi-Fi) til telefondatanettverkstilkoblingslik at du kan dra nytte av gigabytene som er inkludert i SIM-kortet til også å navigere fra en PC, bærbar PC eller nettbrett.

Denne funksjonen kan slutte å fungere av ulike årsaker: hvis vi trenger konstant tilkobling er det alltid lurt å ha tips og triks for hånden for å gjenopprette riktig funksjon av hotspot, spesielt når vi er på reise (uten tilgang til offentlige Wi-Fi-nettverk).

I den følgende guiden vil vi vise deg hvordan fikse alle wifi-hotspot-problemer på Androidslik at du kan gå tilbake til å surfe på PC-er og bærbare datamaskiner med maksimal hastighet som er tilgjengelig med mobildatanettverket.

1) Start telefonen på nytt

En enkel omstart av telefonen kan raskt løse alle problemer, inkludert de som hindrer hotspot-modus i å starte ordentlig. For å fortsette, hold nede strømknappen og velg Omstart for å utføre en omstart av systemet.

Hvis omstarten ikke er nok til å løse problemet, holder du nede strømknappen igjen, denne gangen trykker du på Slå avvent til telefonen slår seg av, og etter ca. 5 minutter, start den på nytt for å kontrollere at hotspot-en fungerer korrekt.

2) Deaktiver automatisk hotspot-administrasjon

Hvis vi bruker hotspot ofte, kan det være lurt å slå av funksjonen som automatisk deaktiverer hotspot hvis det ikke er noen enheter tilkoblet, for å få fart på tilkoblingen av nye enheter uten å måtte låse opp skjermen.

For å fortsette åpner vi appen Innstillingerla oss komme inn i menyen Personlig hotspot (eller lignende navn) og deaktiver bryteren ved siden av elementet Slå av hotspot automatiskhovedårsaken til at hotspot ikke fungerer på Android-enheter.

Dette elementet er designet for energisparing: hvis vi ikke ofte bruker telefonens Wi-Fi-hotspot, er det best å la det være aktivt for å øke batterilevetiden.

3) Endre dataterskel for hotspot

Et annet problem med Android-hotspot kan oppstå hvis vi har satt en dataterskel for trafikken generert av hotspot; hvis terskelen nås risikerer vi ikke lenger å kunne navigere fra enhetene som er koblet til telefonen.

Til endre hotspot-dataterskelen la oss gå på reisen Innstillinger -> Personlig hotspot -> Begrens engangsdata og vi bruker en dataterskel som er tilstrekkelig til å navigere (minst 10 GB), uten å overdrive (vi unngår å tømme alle dataene som er inkludert i tilbudet vårt).

Hvis vi legger merke til at Windows bruker for mye data når du kobler til hotspot, er det best å sette systemet til å identifisere telefonens Wi-Fi som målt tilkobling: for mer informasjon kan vi lese vår guide på Hvordan sette opp målt tilkobling på Windows.

4) Deaktiver energisparing

Telefonen din kan spare strøm slå av hotspot til feil tid, antyder at det ikke fungerer. I dette tilfellet er rådet: slå av telefonens strømsparingtar oss med på reisen Innstillinger -> Batteri (eller Innstillinger -> Energisparing) og slå av alle elementer eller funksjoner knyttet til energisparing.

For raskt å slå av energisparingen kan vi også dra i øvre kant av skjermen, åpne hurtigtastmenyen og identifisere knappen som styrer energisparingen, slik at vi kan slå den av når vi trenger hotspot.

Hvis telefonen din har en tendens til å gå tom for batteri raskt når vi bruker hotspot, anbefaler vi deg å gjøre det bruk en powerbank eller a Miniatyr USB-lader i lommestørrelse som Anker Nano 3 30W USB-C-lader.

5) Tilbakestill nettverksinnstillingene

På noen telefoner kan vi gjenopprette de opprinnelige nettverksinnstillingenefor å rette i løpet av noen få sekunder alle problemene knyttet til at Android-hotspot ikke fungerer.

For å fortsette åpner vi appen Innstillingerla oss se etter menyen Restaurere (eller Sikkerhetskopiering og gjenoppretting), la oss trykke på menyen Tilbakestill nettverksinnstillinger og til slutt presser vi på Tilbakestill innstillinger for å starte nettverksgjenoppretting.

Neste gang vi starter telefonen på nytt prøver vi å starte Wi-Fi-sonen for å sjekke at alt fungerer som det skal. Om samme emne kan vi lese artikkelen vår om hvordan tilbakestille nettverksinnstillinger på Android.

6) Oppdater operativsystemet

Wi-Fi-hotspot fungerer fortsatt ikke på Android? Før du går videre til den totale tilbakestillingen (alltid å være en siste utvei) anbefaler vi at du åpner menyen dedikert til systemoppdateringer og sjekk om det er noen nye oppdateringer eller rettelser for problemet som oppstod.

På de fleste Android-telefoner kan vi oppdatere systemet ved å ta oss til banen Innstillinger -> Om telefonen og klikker på Systemoppdateringer; på Xiaomi-telefoner kan vi søke etter nye oppdateringer ved å åpne appen Innstillingertrykker på Systeminformasjon og trykk på menyen MIUI-versjon.

For å finne ut hvordan du alltid mottar de siste Android-oppdateringene, inviterer vi deg til å lese vår guide på hvordan sjekke nye oppdateringer på Samsung, Xiaomi og Android-telefoner.

7) Gjenopprett operativsystemet

Finner vi ikke nettverksgjenopprettingssystemet noe sted? Har vi prøvd å tilbakestille nettverket, men hotspotet fungerer ikke? Det er ikke annet å gjøre enn gjenopprette hele Android-operativsystemeti håp om at aktiveringspunktet vil fungere skikkelig igjen.

I dette tilfellet råder vi deg til å gjennomføre en umiddelbar full Android-sikkerhetskopifor å lagre alle innstillinger og personlige filer på smarttelefonen.

Etter å ha tatt sikkerhetskopien, la oss gå på banen Innstillinger -> Tilbakestill (eller i Innstillinger -> Sikkerhetskopiering og tilbakestilling), trykke på Tilbakestilling til fabrikkdatabekrefter vi ved å velge elementet Alle filene på telefonen og start prosedyren for total tilbakestilling (det bør ta noen minutter).

Etter tilbakestillingen starter vi Android-telefonen som ny, logger på med Google-kontoen, gjenoppretter dataene og appene som er lagret i sikkerhetskopien og prøver å starte Wi-Fi-hotspotet igjen for å se om det fungerer.

For å lære mer kan vi lese vår guide på hvordan du sletter alt på Android og tilbakestiller telefonen.

Konklusjoner

En Android-telefon som Wi-Fi-hotspot fungerer ikke det kan være et stort problem, spesielt hvis vi reiser mye til utlandet eller bruker mye tid borte fra hjemmetelefonen.

Vi følger alle forslagene som er foreslått, og hvis vi legger merke til at systemet ikke tillater oss å bruke hotspot riktig, vurderer vi å erstatte det originale operativsystemet med en Tredjeparts ROM-er som LineageOS eller vi bytter telefon direkte ved å velge en ny kraftig Android-modell.

Index
  1. 1) Start telefonen på nytt
  2. 2) Deaktiver automatisk hotspot-administrasjon
  3. 3) Endre dataterskel for hotspot
  4. 4) Deaktiver energisparing
  5. 5) Tilbakestill nettverksinnstillingene
  6. 6) Oppdater operativsystemet
  7. 7) Gjenopprett operativsystemet
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up