Arbeid med to skjermer (dobbel skjerm): innstillinger og programmer

Mest nyttige innstillinger og programmer for å jobbe eller leke med to skjermer på Windows for å bruke all plassen på to skjermer

Med to skjermer kan vi jobbe eller spille mye bedrespesielt hvis vi har en siste generasjon PC eller Mac: vi vil ha mer plass til å åpne flere programmer, vi kan spille på en skjerm og beholde spillchatten og innstillingene på den andre og administrere en virtuell maskin uten å måtte bytte apper hver gang første etasje.

I den følgende guiden vil vi vise deg hvordan du jobber og spiller effektivt med to skjermer koblet til din PC eller Macbruker til dette formål innstillingene som Windows og macOS gir som standard for denne typen konfigurasjon og viser deg hvilke apper vi kan bruke for å optimalisere dobbel skjermoppsett.

LES OGSÅ: Koble to skjermer til PC-en og oppsettskjermer

1) Windows-innstillinger for dobbel skjerm

Ved å koble de to skjermene til PC-en med Windows 11 og Windows 10 operativsystemer kan vi jobbe og spille på begge uten å måtte installere noen programmer.

Etter å ha koblet til skjermene (via kabler HDMI og DisplayPort) slå på PC-en, trykk VINN+P på tastaturet og velg den beste konfigurasjonen for den doble skjermen:

  • Duplisere: for å duplisere innholdet på den første skjermen på den andre skjermen;
  • Forlenge: For å utvide skrivebordet til den første skjermen til den andre.

Det beste oppsettet for spill og arbeid er definitivt Forlengesom effektivt gjør de to skjermene uavhengige av hverandre, med mulighet for å flytte vinduet, appen og musepekeren mellom de to.

For å konfigurere den andre skjermen høyreklikker vi på skrivebordet, trykk på Skrivebordsinnstillinger og velg de beste innstillingene for typen aktivitet som skal utføres: vi kan faktisk flytte den andre skjermen til et hvilket som helst punkt rundt den første (dette vil også endre tilgangssiden til musen), velge om applikasjonen skal vises eller ikke linjen på den andre skjermen, endre lysstyrken, endre oppløsningen og forstørrelsen, for å tilpasse den til innstillingene på den første skjermen.

For å lære mer kan vi lese guidene våre på hvordan du bruker TV-en som en sekundær skjerm kom igjen hvordan du administrerer to skjermer på din PC med utvidet skrivebord.

2) Mac-innstillinger for dobbel skjerm

Mac-er og MacBook-er støtter også doble skjermer: i dette tilfellet kan vi enten bruke HDMI/DisplayPort-portene som kan finnes på Mac-en eller portene USB-C Thunderbolt 3som kan fungere som videokabler på eller gjennom kompatible skjermer USB-C/HDMI-kabler eller USB-C/DisplayPort-kabler.

Etter å ha koblet til den ekstra skjermen kan vi konfigurere den doble skjermen ved å trykke på menyen øverst til venstre epleved å klikke på Systeminnstillinger og åpne menyen Skjermer. I den nye menyen klikker vi på navnet på skjermen, trykk på hurtigmenyen Bruk som og vi presser på Utvidet skjerm.

Hvis Mac-en din ikke oppdager den tilkoblede skjermen, la oss ta deg med på veien Apple -> Systeminnstillinger -> Skjermerla oss holde knappen inne Alternativ (Alternativ) og trykk på Oppdag skjermer til høyre så snart knappen for å legge til den nye skjermen vises.

3) Programmer for å administrere dobbel skjerm

I tillegg til prosedyrene integrert i operativsystemene kan vi bruke en skjermbehandlingsappspesielt hvis vi trenger å koble til mer enn to skjermer (trippel eller firedobbel skjermkonfigurasjon).

1) MultiWall er et program for å laste ned og se bakgrunnsbilder for to skjermer. Programmet utvider automatisk bakgrunnsbilder over flere skjermer.

2) John Background Switcher og beste programmet for automatisk å endre skrivebordsbakgrunn som også støtter to skjermer.

3) Oppgavelinje med to skjermer det er viktig for å administrere to skjermer fordi det utvider Windows-oppgavelinjen til begge. Hver skjerm viser deretter oppgavelinjen og hurtigstartknapper som ellers forsvinner på den andre.

4) Display Fusion for å få skrivebordet utvidet til to skjermer med oppgavelinje og bakgrunnsbilde er et av de beste programmene for å administrere to skjermer på Windows PC.

5) Bytt skjerm lar deg flytte et aktivt vindu til forskjellige posisjoner, på forskjellige skjermer, ved å bruke hurtigtaster. Knappene kan tilpasses og du kan dermed bedre organisere visningen av mange vinduer sammen. Bytt skjerm lar deg også maksimere et enkelt vindu over hele plassen på en skjerm med flere. Dette programmet er en del av en pakke med verktøy for to skjermer.

6) På samme forrige side kan vi også finne Dobbel bakgrunn for å sette to forskjellige bakgrunnsbilder på hver skjerm og Dismon som i stedet blokkerer musens passasje fra en skjerm til en annen (når du for eksempel spiller et videospill).

7) MultiMonitorTool er et kraftig program for videospillelskere, som utvider spillplassen på alle skjermer. Hvis du åpner et 3D-bilracerspill eller en flysimulator, kan du leke med 3 skjermer og fordype deg på banen eller i himmelen på en mer realistisk måte.

8) Dual Display Mouse Manager fryser musebevegelser på en skjerm. Du kan derfor jobbe på den ene skjermen uten at musen ruller over den andre og deretter raskt bytte den til den andre siden ved å trykke på CTRL-tasten eller holde markøren i noen millisekunder til på kanten. Den har også muligheten til å hoppe fra en skjerm til en annen via tilpassbar tastesnarvei, med hvilken markøren teleporteres til nøyaktig samme posisjon mellom forskjellige skjermer (nyttig hvis du jobber med to vinduer i samme program.

7) GridMove deler opp skjermen i forhåndsinnstilte eller egendefinerte rutenett slik at du kan flytte vinduer til et område på en hvilken som helst skjerm med en hurtigtast. GridMove er en av programmer for å justere Windows-vinduer på et rutenett ved å flytte dem raskt.

8) WinSplit-revolusjonen tilbyr imidlertid en annen, kanskje enda bedre, løsning enn GridMoves rutenett dele skrivebordsplassen med mange åpne vinduer. Den store skrivebordsplassen som oppnås med den doble skjermen kan dermed deles inn i ulike separate deler, slik at hvert vindu kan åpnes uten å overlappe, og alltid kunne flytte dem med raske tastekombinasjoner.

9) For å ha en enkelt bakgrunn, spredt på begge skjermene, kan du gå til Wallpaperfusionen av nettsteder for å laste ned HD-bakgrunnsbilder i HD.

10) MultiMon oppgavelinje legger til oppgavelinjer til utvidede skjermer i Windows. Hver skjerms oppgavelinje viser bare appene som er åpne på den skjermen.

Konklusjoner

For de som jobber eller spiller profesjonelt (sender direktesendinger på Twitch eller YouTube) den Dobbel skjermoppsett er nøkkelenfor å administrere hovedapplikasjonene på den større skjermen eller med flere funksjoner og la den andre skjermen stå for administrasjon av kart, chat eller sekundære programmer som vi bruker under direktesending (for eksempel ved å bruke OBS Studio).

Vi kan lese om samme tema Bruk bærbar PC eller nettbrett som en ekstra PC-skjerm.

Index
  1. 1) Windows-innstillinger for dobbel skjerm
  2. 2) Mac-innstillinger for dobbel skjerm
  3. 3) Programmer for å administrere dobbel skjerm
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up