Årsaker og årsaker hvis Mac-en din er treg

Blir Mac-en din tregere og tregere når du starter opp eller kjører apper? La oss se hva vi kan gjøre for å forhindre at det bremser ned i fremtiden

MacOS-operativsystemet krever ikke mye vedlikehold, da det er i stand til å optimere seg selv. Det betyr ikke at den ikke plutselig kan bremse! De er mange årsakene og årsakene hvis Mac-en din er tregmen heldigvis er det mulig å unngå noen feil og dermed holde Macen alltid like rask som den nettopp ble kjøpt.

I den følgende guiden vil vi vise deg hva er årsakene og årsakene til at Mac bremser nedslik at du kan unngå disse situasjonene og fortsette å jobbe på Mac-en uten noen form for nedgang.

Disse hastighetsproblemene kan påvirke både eldre Mac-er og nye Mac-er med Apple-brikker: det er best å kjenne dem på forhånd for å opprettholde hastigheten vi er vant til på macOS.

1) Tunge autostart-apper

Hvis vi har tunge autostart-apper, vil Macen sikkert ta lengre tid å starte opp og logge på; appene som bremser Mac-er mest er antivirus med sanntidsskanning (som f.eks Avast for Mac), fjernadministrasjonsprogrammer (som f.eks TeamViewer) og forhåndslasterapper (som de som er knyttet til Adobe-apper).

I dette tilfellet vil det være nok å fjerne appene ved oppstart for å oppnå betydelige forbedringer når det gjelder hastighet. For å fortsette, trykk på Apple-logoen øverst til venstre, trykk på Systemvalgklikker vi på Brukere og gruppervelg den aktive brukeren og gå til fanen Innloggingselementer.

Etter å ha åpnet dette vinduet, trykk på hengelåsen nederst til venstre, skriv inn tilgangslegitimasjonen for å låse opp oppføringene, velg appen som skal fjernes og trykk til slutt på "-"-knappen nederst.

Alternativt kan vi alltid avinstallere den tunge appen (hvis ubrukelig for vårt formål), blokkere autostart fra innstillingene (hvis vi trenger det, men ikke ved systemoppstart) eller besøke banen Macintosh -> System -> Bibliotek og sjekk de to mappene LaunchAgents Og LaunchDaemonsfor å sjekke om noen prosesser knyttet til de installerte appene fortsatt starter automatisk (unngå å berøre de Mac-relaterte prosessene).

2) Ikke ha nok ledig plass

Som på alle enheter utstyrt med internt Flash-minne (SSD eller NVMe) vi må nøye unngå å forbli med mindre enn 10 % ledig plasssiden denne plassen brukes som en hurtigbuffer av systemapper og apper som installeres senere på Mac-en.

Hvis vi har liten plass tilgjengelig, vil Mac-en bremse ned både ved oppstart og når du kjører apper, til operativsystemet fryser (et sjeldent, men mulig scenario, spesielt hvis vi faller under 5 % av gjenværende plass).

Det kan være vanskelig å holde styr på ledig plass på Mac-en, spesielt hvis enheten starter med lite innebygd plass (mindre enn 1 TB); i dette scenariet er det best å bruke følgende strategier:

  • kjøpe en ekstern SSD-type diskfor å kobles til den raskeste tilgjengelige USB-porten;
  • bruk iCloud for de viktigste og mest omfangsrike mappene, også tatt i betraktning en økning i skyrom (minst 1 TB);
  • bruke flere skytjenesterved å velge de med størst plass (for eksempel Mega Og Degoo).

Ved å følge bare én av de følgende strategiene vil vi neppe gå tom for ledig plass på Mac-en vår, forlater intern lagring kun for installerte apper og flytte alle personlige filer (eller større mapper) til eksterne SSD-disker eller en stor skytjeneste.

3) Start aldri Mac-en på nytt

Selv om det går greit og raskt å slå av Mac-en på en intelligent måte, er det alltid en god idé å starte Mac-en på nytt minst én gang i uken, spesielt etter en systemoppdatering eller etter å ha brukt tunge apper i mer enn 3 eller 4 dager.

Ved å starte Mac-en på nytt vil vi tømme RAM-minnet for appene som har blitt værende på oppstart unødvendig, vi vil også tømme hurtigbufferen for de mest brukte appene og Vi vil fullføre Mac-oppdateringenesom umiddelbart frigjør plassen som er okkupert av filene som er nødvendige for oppdateringen (og her går vi tilbake til forrige kapittel, gitt at oppdateringsfilene kan oppta enda mer enn 3 GB).

Å starte Macen på nytt nå og da vil tillate oss å holde den i gang raskt og å alltid gjenopprette noen få GB plass fra internminnet; restart en gang i uken er mer enn nok, kanskje på slutten av arbeidsskiftet.

4) Hold skrivebordet fullt av ikoner og filer

Mac-skrivebordet har en tendens til å lett fylles opp med ikoner og filer, og tar opp systemressurser: Faktisk tar hvert element på skrivebordet opp RAM og diskminne, så vel som CPU og GPU. I dette tilfellet kan det være nyttig å rydde opp på skrivebordet ved å flytte ikoner og filer inn i mapper eller bruke funksjonen Stabler av skrivebordet.

For å aktivere Batterifunksjon la oss gå til det rotete skrivebordet, trykk på øverst Utsikt og vi aktiverer stemmen Bruk batterierfor å rydde opp på skrivebordet ved å stable lignende filer eller ikoner (eller assosiert med samme app).

5) Unngå macOS-oppdateringer

Selv om operativsystemoppdateringer er lange og kjedelige, må utføres regelmessig for å kunne rette opp eventuelle problemer med app-cachen, samt optimalisere bruken av Mac-ressurser og forbedre responsen til systemapper.

Rådet er å få Mac-oppdateringen til å falle sammen med den ukentlige planlagte omstarten: hvis det er en Mac-oppdatering, la oss laste den ned og installere den på slutten av skiftet, slik at vi kan starte på nytt umiddelbart når operativsystemet ber om det.

Ved neste omstart etter oppdatering lar vi Mac-en stå i minst 10 minutter: Optimaliseringssystemet vil indeksere filene igjen, noe som gjør at Mac-en starter opp enda raskere (dette kan sees neste gang systemet starter).

For å lære mer kan vi lese guiden vår om hvordan du administrerer automatiske eller manuelle Mac-oppdateringer.

Konklusjoner

Med små forholdsregler er det mulig holde hvilken som helst Mac kjører raskt og raskt, uavhengig av enhetens alder. Nyere Mac-er vil være mindre utsatt for nedgang, men Det er alltid best å huske på forslagene i denne veiledningenslik at du kan gripe inn når Mac-en fortsatt er rask nok (vi vil aldri se at den går langsommere).

For å lære mer kan vi lese guidene våre på Hvordan optimalisere Mac-ytelsen kom igjen Hvordan få fart på en allerede treg Mac.

Index
  1. 1) Tunge autostart-apper
  2. 2) Ikke ha nok ledig plass
  3. 3) Start aldri Mac-en på nytt
  4. 4) Hold skrivebordet fullt av ikoner og filer
  5. 5) Unngå macOS-oppdateringer
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up