Berøringsplaten for bærbar datamaskin fungerer ikke? Her er 6 arrangementer

Pekeplaten er en eldgammel funksjon, som for lenge siden har erstattet "pekepinnen" (eller det jeg likte å kalle "brysten") som det standardiserte alternativet til musekontroll på en bærbar datamaskin. Men hvis styreflaten slutter å fungere mens du er på farten, eller i en annen situasjon der du ikke har en ekstra mus for hånden, kan du bli sittende fast.

Men ikke begynn å trene deg selv i å bruke Windows med bare et tastatur ennå. Dette er vår samling av tips om hvordan du fikser en pekeplate som ikke fungerer som den skal (begynner med det enkleste).

Merk Merk: Du trenger en ekstern mus eller berøringsskjerm for å fortsette med noen av disse tipsene. I tillegg er følgende rettelser for bærbare datamaskiner som kjører Windows-operativsystemet.

Index
  1. 1. Er styreflate deaktivert i BIOS?
  2. 2. Aktiver pekeplaten på nytt med «Fn»-tasten
  3. 3. Fjern andre musedrivere
  4. 4. Oppdater eller rull tilbake styreputedriveren
  5. 5. Aktiver styreflate i "Musegenskaper"
  6. 6. Deaktiver inndatatjeneste for nettbrett
  7. konklusjon

1. Er styreflate deaktivert i BIOS?

Det er en mulighet for at den bærbare datamaskinens pekeplate av ukjente årsaker er deaktivert i den bærbare datamaskinens hovedkort-BIOS (dette kan for eksempel skje etter en fastvareoppdatering).

For å sjekke om dette er tilfelle, gå inn i BIOS ved å trykke flere ganger på Delete-tasten eller F2-tasten mens PC-en starter opp. (Knappen du må trykke på kan variere.)

På samme måte har BIOS for forskjellige hovedkort en annen layout, men målet ditt er å finne et alternativ som heter "Internal Pointing Device" eller noe lignende, og så sørg for at det er slått på. Dette kan være under "Avansert"-overskriften hvis du har en. Når du er ferdig, velg alternativet "Lagre endringer og avslutt".

2. Aktiver pekeplaten på nytt med «Fn»-tasten

Dette skjedde med meg for flere år siden. Kanskje mens jeg prøvde å bruke en "Fn"-tast for å endre volumet på den bærbare datamaskinen, deaktiverte jeg pekeplaten min ved å trykke på feil knapp. I flere uker visste jeg ikke hva problemet var, noe som ikke ble hjulpet av pekeplatefunksjonsikonet på tastaturet mitt som så ut som et skjermikon og det tok meg en stund å innse at det kanskje var et pekeplateikon.

Mens du holder nede "Fn"-tasten, trykker du på alle funksjonsknappene ("F"-tastene) med et symbol som ser ut som det kan være berøringsplaten din for å se om den slår seg på igjen. (Merk at du kan slå av skjermen på denne måten, så trykk på knappen igjen hvis det skjer.)

3. Fjern andre musedrivere

Har du koblet en haug med mus til den bærbare datamaskinen din tidligere og aldri fjernet driverne deres? I så fall er det en sjanse for at driverne dine forstyrrer pekeplaten. Gå til Enhetsbehandling, klikk på pilen ved siden av "Mus og andre pekeenheter", høyreklikk og avinstaller musene én etter én til styreflaten fungerer igjen.

4. Oppdater eller rull tilbake styreputedriveren

Mens du er i Enhetsbehandling, høyreklikker du på den oppførte pekeplaten (den kan hete Dell TouchPad, Lenovo TouchPad, Synaptics eller lignende, avhengig av PC-merke) og kontroller at den definitivt er aktivert. I så fall klikker du på "Oppdater driver" for å se om det er noen oppdateringer for den som kan hjelpe.

Til slutt rapporterte mange mennesker at pekeplatene deres sluttet å fungere ordentlig etter å ha fått Windows 10, noe som betyr at W10-driveren for pekeplaten din kan oppføre seg dårlig. I Enhetsbehandling høyreklikker du pekeplaten, og klikker deretter "Egenskaper" og "Rull tilbake driver" for å se om en tidligere versjon av driveren løser problemet.

5. Aktiver styreflate i "Musegenskaper"

I mange tilfeller administrerer ikke Enhetsbehandling aktiveringen og deaktiveringen av berøringspanelet. Hvis pekeplaten har blitt deaktivert på en eller annen måte, må du gå til Windows-museegenskapene for å aktivere den på nytt.

Skriv mus i Windows-søkefeltet og gå til Musinnstillinger. Her klikker du på "Ytterligere musealternativer" og deretter i det nye vinduet går du til "Enhetsinnstillinger", "Touchpad" eller fanen helt til høyre i vinduet.

Finn pekeplaten i listen, velg den og klikk på "Aktiver".

6. Deaktiver inndatatjeneste for nettbrett

Hvis din bærbare Windows 10 bærbare er hybrid og har en berøringsskjerm, er det en mulighet for at nettbrett-PC-inndatatjenesten, som kontrollerer berøringspennfunksjonaliteten, forstyrrer berøringsplaten. Hvis du ikke bruker pennen uansett, vil det ikke være et stort tap å slå den av. Men hvis du bruker den, må du bestemme deg for om du vil gå gjennom besværet med å slå denne tjenesten av og på hver gang du vil bruke berøringspanelet.

For å deaktivere Tablet Input-tjenesten, trykk Win + R, og skriv deretter services.msc i boksen. I listen over tjenester blar du ned til du finner "TabletInputService" eller "Tablet PC Input Service". Høyreklikk og deaktiver den.

konklusjon

Vi håper alle løsningene for berøringsplatefiksering er her, men hvis du kommer på flere, vennligst gi oss beskjed. Husk at hver bærbar PC kan ha forskjellig programvare for pekeplaten, så disse instruksjonene kan variere litt, men i de fleste tilfeller bør de peke deg i riktig retning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up