Beste gratis grafikkprogrammer

Beste grafikkprogrammer som ligner på Photoshop, men gratis å bruke, for å redigere, retusjere og forbedre bilder på PC-en din

I dag er fotografier hovedsakelig tatt med telefoner, som mange fotoredigerings- og fotoredigeringsapplikasjoner er tilgjengelige for. De som vil gjøre noe mer med bilder enn bare automatiske effekter, derfor manuell retusjering på profesjonelt nivå, må selvsagt bruke Adobe Photoshopdefinitivt beste grafikk- og fotoredigeringsprogrammet tilgjengelig som imidlertid har en betydelig kostnad (varierende tusenvis av euro, selv om det er mulig å bruke det på abonnementsbasis).

De som ikke har tenkt å bruke mye penger på Adobe-produkter kan fortsatt velge mellom noen gyldige gratis grafikkprogrammerofte mye mindre vanskelig å bruke og som vi kan gjøre praktisk talt de samme tingene med, fra enkel redigering til mer forseggjorte effekter.

LES OGSÅ -> Topp 10 programmer for redigering og håndtering av bilder og bilder

1) Adobe Photoshop Express

Den første alternative fotoredigeringsappen vi kan prøve kommer direkte fra Adobe og er Adobe Photoshop Expressden gratis og lette versjonen av Photoshop som kan lastes ned eksklusivt fra Microsoft Store.

Denne appen tilbyr alle de grunnleggende verktøyene integrert og gir en brukervennlighet svært nær smarttelefonapper. Blant de mest interessante funksjonene finner vi verktøyene for å forbedre bilder og bruke enkle retusjeringer på bilder, samt beskjære dem, rotere dem, snu dem, belyse dem. Det er åpenbart ikke det samme som å bruke den betalte versjonen, men det kan være mer enn greit for nybegynnere med et slikt program.

Hvis vi derimot ser etter det gratis Adobe kommersielle programmet uten begrensninger og uten å bruke noen crack, anbefaler vi deg å lese vår guide på Hvordan laste ned photoshop gratis.

2) GIMP

Et av de beste grafikkprogrammene vi kan legge til en hvilken som helst PC er definitivt GIMP.

Dette programmet har et veldig enkelt grensesnitt å bruke og med alle bilderedigeringsverktøyene bare et klikk unna, slik at du enkelt kan redigere et hvilket som helst bilde. Selv den mest erfarne brukeren vil kunne bevege seg godt mellom plugins og filtre som er tilgjengelige, selv om en tilpasningsperiode absolutt er nødvendig hvis vi kommer fra Photoshop.

For mer informasjon kan vi også lese vår artikkel om hvordan du bruker GIMP.

3) Paint.NET

Et annet gyldig bilderedigeringsprogram å installere på din PC er , tilgjengelig for gratis nedlasting fra Paint.NETsom også er en av de alternativer til Microsoft Paint for tegning.

Dette programmet ligner på Photoshop, men mer forenklet, og opprettholder sin profesjonelle tone. Paint.NET har ingenting å gjøre med den enkle Paint som er forhåndsinstallert på Windows, da den kan brukes til enkel og avansert bilderedigering. De som synes GIMP er for komplisert og de som ikke er profesjonelle innen grafikk, vil finne Paint.NET som det perfekte programmet for redigering og retusjering av bilder.

4) Xara foto- og grafisk designer

Et annet alternativt program til Photoshop som vi kan prøve er Xara foto- og grafisk designertilgjengelig i prøveversjoner fra Magix.com nettsted.

Xara Photo and Graphic Designer er et gratis alternativ til redigeringsprogrammer for enkelt å redigere og optimere digitale bilder, selv for nybegynnere og amatører. Med bare noen få klikk kan du gjøre bilder til morsomme malerier eller karikaturer, og det er muligheter for rask optimalisering, bruk av fotoeffekter, lage collager og panoramabilder.

5) Krita

Krita er et komplett åpen kildekode-program for å tegne vektorgrafikk og arbeide med datagrafikk på en enkel måte.

Støtter alle verktøy for tegne på PCsamt å kunne behandle anime-bilder, tegneseriebilder og vektorbilder, som kan forbedres direkte i applikasjonen uten å åpne betalte programmer.

6) Affinitetsbilde 2

Affinitetsbilde 2 er et nytt grafisk designprogram som kan bli Photoshops største konkurrent i fremtiden.

Ifølge produsentene er Affinity Photo bedre enn Photoshop fordi det er mye raskere selv når du jobber med gjengivelse, lag på flere nivåer og høyoppløselige effekter uten å bremse datamaskinen. Det vil absolutt ikke være gratis når det slippes i den endelige versjonen fordi det er et program rettet mot profesjonelle.

7) Pixlr

Pixlr er en gratis foto- og malredigering som er tilgjengelig direkte fra nettleseren din, uten å måtte laste ned noe til PC-en.

Denne nettappen støtter alle grunnleggende bilderedigeringsfunksjoner (beskjæring, rotasjon, collage, kontrastmodifisering, belysning, fokus og uskarphet) og gir også maler for de viktigste sosiale nettverkene (TikTok, Instagram, Facebook), nye effekter og fotografiske filtre.

Pixlr X er absolutt blant de beste alternativene til Photoshop, uten å måtte installere noe.

8) Funny Photo Maker

Morsom fotomaker er det beste fotoredigeringsprogrammet for å forbedre bilder og gjøre bilder morsommere, med alternativer og verktøy for å bruke kunstneriske effekter, fotofiltre, dekorative rammer, morsomme maler og diverse andre ting. andre redigeringsverktøy.

Den støtter de mest populære bildeformatene og lar deg redigere alle bilder og bilder som er lastet ned til PC-en din, for å bruke bilderedigering og nye filtre enkelt og umiddelbart.

9) Photopea (online)

Blant de beste nettsidene for å administrere grafikk gratis finner vi Photopeaumiddelbart tilgjengelig uten noen konto (bare åpne siden og begynn å bruke den).

Grensesnittet til nettstedet ligner veldig på Photoshop: vi vil kunne få tilgang til alle bilderedigeringsverktøyene både ovenfra og fra menyene øverst, vi kan importere bildet fra PC-en eller fra de støttede skyene, og det er en av få gratis nettapplikasjoner som kan håndtere .psd-, .ai- og .xd-filerdvs. standardfilene for digital grafikk og bilderedigering.

10) Polarr (på nett)

De som leter etter et enkelt og umiddelbart bilderedigeringsprogram kan prøve det Polarri stand til effektivt å redigere alle bilder via filtre, legge til tekst, redigere med ansikts- og ansiktsfiltre, avanserte beskjæringsverktøy og profesjonell farge- og lysanalyse.

På slutten av endringene kan vi umiddelbart lagre filen i datamaskinens minne, slik at vi kan dele den på sosiale medier eller lagre den i vår personlige sky.

11) Fotor (online)

For å bruke filtre, effekter og avanserte modifikasjoner på et bilde eller bilde kan vi stole på nettstedet Fotorblant de beste nettappene som kan brukes til å redigere grafikk.

Siden er tilgjengelig uten registrering og lar deg justere grunnleggende parametere, men også velge mellom en rekke stiler og effekter, i tillegg til å kunne legge til rammer, nye elementer til bildet, automatiske korrigeringer og et AI-korreksjonssystem (for å bruke HDR eller andre automatiske farger).

12) Grafikkapper fra Microsoft Store

De som bruker Windows 10 og 11 kan også laste ned noen gode apper direkte fra Microsoft Store, og dermed umiddelbart skaffe de ønskede appene uten å måtte laste ned noe fra nettsteder og uten å måtte bla på jakt etter den beste appen. For å endre programmer gratis kan vi prøve følgende applikasjoner fra butikken:

For å lære mer kan vi lese vår guide på hvordan du bruker Microsoft Store i Windows 11 og 10 og for de som har problemer kan du lese veiledningen ovenfor hvordan gjenopprette Microsoft Store på Windows 11.

Konklusjoner

Til rediger bilder på PC, rediger vektorbilder, lag nye maler og sosiale bilder fra bunnen av og bruke nye grafiske effekter trenger vi ikke nødvendigvis å stole på dyre programmer som Photoshop eller Illustrator!

Hvis våre fotoredigeringsbehov er sporadiske, kan vi godt stole på et av programmene som vises i guiden, sikre på å kunne redigere et hvilket som helst bilde uten å bruke en eneste euro.

For å lære mer kan vi lese guidene våre på hvordan du bruker InkScape til å lage vektorbilder kom igjen hvordan du bruker Blender for 3D-grafikk.

Hvis vi ønsker å redigere bilder direkte fra telefonen vår, foreslår vi at du leser guidene våre beste appene for å redigere bilder på Android og kl beste apper for å redigere bilder på iPhone med filtre og effekter.

Index
 1. 1) Adobe Photoshop Express
 2. 2) GIMP
 3. 3) Paint.NET
 4. 4) Xara foto- og grafisk designer
 5. 5) Krita
 6. 6) Affinitetsbilde 2
 7. 7) Pixlr
 8. 8) Funny Photo Maker
 9. 9) Photopea (online)
 10. 10) Polarr (på nett)
 11. 11) Fotor (online)
 12. 12) Grafikkapper fra Microsoft Store
  1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up