Beste gratis VPN-er for sikker surfing fra PCer og smarttelefoner

Beste gratis VPN-programmer og -tjenester for å få tilgang til internett dekket av utenlandsk IP og med en sikker tilkobling

I forretningsmiljøet brukes VPN eller Virtual Private Network til å koble sammen to nettverk som om de var på et enkelt lokalt privat nettverk; i hjemmet brukes en VPN for å beskytte brukerens anonymitet , med en kryptert forbindelse (umulig å avskjære) mellom enheten vår og VPN-serveren som fungerer som om den var en nettverksproxy.

VPN-tjenester som vi vil tilby deg lar deg surfe på Internett helt anonymt fra en PC og smarttelefon , og pålegger (i noen tilfeller) noen begrensninger for datatrafikk som vi vil utføre uten abonnement (Beholde en mange servere rundt om i verden koster penger, så det er normalt at gratistjenester pålegger begrensninger).

Hvorfor bruke et VPN

En mulig bruk av VPN er å koble forskjellige nettverk sammen (tilstede på forskjellige steder) på en sikker måte. Du kan forestille deg en kjede av butikker som forbinder de ulike filialene i hele Italia, i en enkelt VPN.

Dataene som overføres mellom de ulike kontorene i VPN er beskyttet og kryptert mens dataene som utveksles over internett ikke er det. Mange VPN-er er installert på kontorer for å oppmuntre ansatte til å jobbe hjemmefra eller eksternt på datamaskiner til fjerne kunder.

Som vist i andre artikler, kan du opprette en VPN for å koble til forskjellige datamaskiner eksternt. , for å være på det samme LAN-nettverket selv om det er plassert langt fra kontoret eller hjemmet.

En annen mulig bruk av VPN-er (for øyeblikket en av de mest populære) gjelder anonymitet : med de riktige VPN-tjenestene kan vi skjule vår IP, endre IP basert på landet vi ønsker å vises i og også skjule all trafikk som genereres under navigasjon (selv i øynene til telefonoperatøren). Ved å bruke en VPN vil vi faktisk kunne:

 • Bla gjennom italienske nettsteder selv når vi er i utlandet : bare sette opp en VPN-server med en italiensk IP og vi vil være på italiensk territorium, selv om vi reiser til et fremmed land.
 • Surfe på utenlandske nettsteder : hvis vi er gode nok med språket og ønsker å se filmer og TV-serier fra en utenlandsk strømmetjeneste (som Netflix i USA), kan vi velge en VPN-server med IP-adressen til landet vi ønsker å være i, og surf som om vi var der.
 • Omgå IP og regionale blokkeringer : noen leverandører eller utenlandske myndigheter pålegger et filter for tilgang til enkelte nettsteder; disse filtrene kan omgås (i de fleste tilfeller) ved bruk av en VPN.
 • Skjul trafikk fra operatøren eller kontrollorganene : Hvis vi frykter at forbindelsen vår blir overvåket, kan vi gjemme oss bak en VPN og surfe uten å bli sporet eller oppdaget.
 • Beskytt internettforbindelsen , med sikkerhet for at trafikken som kommer inn og ut av PC-en vår er kryptert, uten mulighet for å bli sett i klartekst av de som prøver å avskjære den, inkludert telefonselskapet og det samme selskapet som leverte VPN

Dette er hovedårsakene til at en vanlig bruker kan bestemme seg for å bruke en VPN på datamaskinen eller bærbare enhetene sine . Om samme emne kan vi også lese hvordan proxy, VPN og DNS fungerer , slik at du kan velge den beste tjenesten for å beskytte personvernet ditt.

Beste gratis VPN-tjenester

I denne delen av guiden vil vi vise deg hva som for oss utvilsomt er de beste VPN-tjenestene du kan nyte gratis på en datamaskin eller mobilenhet. De skiller seg fra de andre tjenestene (alle veldig bra uansett) for tilgjengeligheten til tjenesten (hvis den er gratis, men med begrensninger eller hvis den er gratis for alltid ), på hastigheten (også basert på vår linje hastighet) og tilstedeværelsen av en rekke servere å gjemme seg bak.

ProtonVPN

Hvis vi ønsker å bruke en gratis VPN uten begrensninger i surfing, må vi fokusere på ProtonVPN .
Ved å installere denne klienten på enheten vår vil vi kunne surfe uten båndbredde og tidsbegrensninger, med en anstendig hastighet (opptil 10 megabit per sekund), ved å velge en av de 3 gratis VPN-serverne .

Denne tjenesten kan derfor brukes for ethvert scenario der en VPN er nødvendig, for eksempel streaming (10 meg bør være nok for en god streaming) eller for å skjule nettrafikk. Hvis vi ønsker å få en høyere hastighet fra tilkobling og velg et større antall VPN-servere (med like mange IP-er), anbefaler vi deg å kjøpe abonnementet en 4 € per måned (en av de laveste), som lar deg få tilgang til alle serverne til tjenesten, koble til opptil 2 enheter samtidig og surfe på maksimalt mulig hastighet (ofte identisk med linjens).

Det dyreste abonnementet lar deg integrere Tor i det tilkobling, for å få tilgang til ultraraske servere og bruke svært avanserte teknologier for å fullstendig skjule opprinnelsen vår, slik at den ikke kan spores selv med kraftige myndighetsfiltre.

ProtonVPN kan også lastes ned gratis for Android og iPhone .

Opera VPN

En annen gratis VPN uten tilkobling eller trafikkbegrensninger er Opera VPN, integrert i nettleser med samme navn for PC .
Denne nettleseren ser veldig moderne ut, og med den innebygde VPN-en kan vi alltid beskytte personvernet vårt uansett hvor vi er. Vi kan også oppheve blokkeringen av tjenester som er blokkert i utlandet, men det er ikke mulig å velge serveren å koble til, men kun kontinentet: dette begrenser funksjonaliteten for de som ønsker å oppheve blokkeringen av utenlandske nettsteder

Opera-nettleseren med den integrerte VPN-en kan også lastes ned for Android og for iPhone , hvor presenteres som en av de beste løsningene for å bruke en alternativ nettleser til Chrome og Safari, siden den har en effektiv VPN.

Betternet VPN

En annen gratis VPN-tjeneste vi kan bruke for å beskytte personvernet vårt og endre IP for anonymitet er Betternet VPN .
Den viktige funksjonen til denne appen er at den ikke krever noen form for registrering eller konto: når klienten er lastet ned til datamaskinen vil vi umiddelbart være klare til å surfe, og velge en av VPN-serverne i listen. Betternet VPN lar deg dra nytte av 500 MB data hver dag, slik at du kan surfe gratis ved å bruke 15 GB per måned.

Også i dette tilfellet kan vi laste ned Betternet for mobile enheter ved å bruke nedlastingslenken for Android og for iPhone .

Tor

Hvis vi ser etter en helt gratis tjeneste, uten noen begrensning på dataene som utveksles og med utmerket beskyttelse, er den eneste vi kan bruke Tor .
Selv om det ikke fungerer som en klassisk VPN (som skaper en enkelt forbindelse mellom oss og serveren), er sikkerhetsnivået veldig likt (om ikke enda høyere) : vår krypterte forbindelse sprettes mellom flere mellomnoder, opp til utgangsnoden (som vi kan velge, for å være med en hvilken som helst IP, italiensk eller utenlandsk): herfra vil vi kunne koble til den forespurte siden og serveren, maskere vår trafikk bak en falsk IP . Selv om noen ville spore IP-adressen til den opprinnelige forbindelsen vår, ville de måtte gå tilbake "bakover" alle tilbakesendingene som ble gjort, noe som gjør det svært vanskelig å gjenkjenne brukerens virkelige IP og dens mulige posisjon.

Den eneste sanne mangelen av teknologi og at, gitt de mange tilbakevisningene som er gjort og gitt prosjektets frivillige natur (mellom- og utgangsnodene administreres av frivillige frivillige), er forbindelsen veldig treg: i de beste tilfellene er det den når 2-3 megabit per sekund , selv med en veldig rask startforbindelse.

Vi kan derfor bruke den til å skjule trafikk fra operatøren eller et offentlig organ, men det er ikke egnet for streaming eller for å skjule dataene generert av en BitTorrent-klient. For å bruke mobilversjonene kan vi laste ned den dedikerte appen for Android og iPhone .

Windscribe

En annen god VPN-tjeneste som vi kan dra nytte av gratis er Windscribe .
Med denne VPN-en vil vi kunne surfe uten fartsgrenser, ved å velge en av de 10 serverne som er tilgjengelig gratis. I gratisversjonen vil vi kunne dra nytte av opptil 10 GB data per måned, en svært høy verdi sammenlignet med konkurrentene, vanskelig å fullføre hvis vi bruker tjenesten kun til å surfe på nettet. Blant fordelene finner vi en svært restriktive retningslinjer for informasjonskapsler og innsamlede data. (de lagrer ingen data, siden all trafikken som genereres kan lastes ned lokalt og slettes fra deres servere med ett klikk), avanserte verktøy for å unngå offentlige filtre og blokkeringer og den innovative dobbelt- hop system, som lar deg koble til to VPN-servere samtidig for å skjule brukerens identitet.

Hvis vi ønsker å bruke tjenesten også for streaming av innhold, må vi nødvendigvis kjøp et abonnement , og betaler $ 9 i måneden. Foreløpig er det ingen app for Android, men du kan Jeg elsker å laste ned appen for iPhone .

Hotspot Shield gratis

Den siste VPN-en vi anbefaler å bruke for sin tilkoblingshastighet og gode trafikkmengde er Hotspot Shield Gratis .
Med gratiskontoen vil vi kunne dra nytte av 25 VPN-servere, koble til opptil 5 forskjellige enheter og dra nytte av opptil 500 MB data per dag. Hvis vi ønsker å bruke den til å surfe på Internett, er dette absolutt en av de beste løsningene, også gitt den høye grad av sikkerhet som tilbys av kryptering og det store antallet servere som også tilbys i gratisversjonen. Hvis du er interessert i å få tilgang til alle VPN-servere og for å dra nytte av all båndbredden som gjøres tilgjengelig av tjenesten, kan vi abonnere på et abonnement for € 15 per måned, som kan gå ned til € 3,49 eller € 6,99 per måned hvis vi velger treårs- eller årlige planer.

For å bruke Hotspot Shield på smarttelefoner og nettbrett, bare last ned den riktige appen for Android og iPhone .

Andre gratis VPN-tjenester

De vi har rapportert så langt er de beste VPN-tjenestene som vi kan nyte gratis på datamaskinen eller mobilenheten vår, hver med sine begrensninger og begrensninger. Men det er mange VPN-tjenester som tilbyr en gratis prøveversjon eller en begrenset gratis konto; nedenfor kan vi finne noen av dem:

 • TunnelBear er et program som ligner på Hotspot Shield, men bedre fordi det garanterer en raskere tilkobling. Grensen for gratisversjonen er 1 GB båndbredde per måned (du må trykke på en knapp for å sende en tweet på Twitter). Du kan maskere IP-en for alternativt å få tilgang til amerikanske nettsteder som er blokkert i Europa eller europeiske nettsteder med IP fra England.
 • Speedify, en VPN som optimaliserer internettforbindelsen på smarttelefoner og PC-er
 • CyberGhost er en gratis VPN begrenset til 1 GB kryptert trafikk per måned. CyberGhost er en annen Windows-kun VPN-klient, den krever en kontoregistrering, men lar deg ikke velge serveren du vil bruke. Ideell for nettsurfing, men ikke en dedikert løsning for å utveksle filer eller se på strømmevideoer (1 GB per måned er ikke mye).
 • incloack kan bare prøves for en begrenset tidsperiode, men gir en proxy for å navigere med IP-er for et land du velger, inkludert Italia og USA.
 • Avira Phantom VPN er et gratis program for å få tilgang til nettet fritt uten noen begrensninger, og holde aktivitetene anonyme på internett. Du kan deretter koble til internett fra en VPN-server i USA, CNADA eller andre land, maskere IP-adressen, ignorere brannmurer.
 • VPNBook har ingen båndbreddebegrensninger og gir informasjon for å sette opp en VPN-tilkobling uten kontooppretting. Tjenesten er finansiert av annonsering og salg av betalte (virtuelle) dedikerte VPN-servere til kunder. Installasjon krever nedlasting av den gratis OpenVPN-klienten eller en prosedyre forklart på selve nettstedet.
 • HideIPVPN tilbyr en VPN GRATIS én konto på servere i USA og Storbritannia. 100 gratis kontoer tilbys som gaver på nettstedet hver måned.
 • Speedify, en VPN som optimaliserer internettforbindelsen på smarttelefoner og PC-er

Vi velger hvilken tjeneste vi skal bruke, og hvis vi alltid vil surfe gratis, er det ingenting som hindrer oss i å laste ned alle tjenestene én om gangen og bruke dem for anonymitet eller for å få tilgang til utenlandske nettsteder.

Konklusjoner

Uansett behov kan vi bruke en gratis VPN med god ytelse i mange tilfeller, uten at vi nødvendigvis trenger å bruke noe. De beste serverne og den beste tilkoblingshastigheten er åpenbart forbeholdt betalende brukere, men selv med de gratis begrensningene kan vi surfe beskyttet og skjule identiteten vår. For de som ønsker maksimalt privatliv og ingen grenser for tilkoblingen, kan vi alltid bruke Tor-nettverket, selv om sistnevnte er veldig tregt sammenlignet med andre VPN-tjenester

I andre guider vi har laget på siden har vi også sett VPN-utvidelser for Chrome , mens du umiddelbart kan installere de beste VPN-appene for privat tilkobling på Android, iPhone og iPad .

Index
 1. Hvorfor bruke et VPN
 2. Beste gratis VPN-tjenester
  1. ProtonVPN
  2. Opera VPN
  3. Betternet VPN
  4. Tor
  5. Windscribe
  6. Hotspot Shield gratis
  7. Andre gratis VPN-tjenester
 3. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up