Beste Linux-distroer for eldre PC-er og små bærbare datamaskiner

Beste Linux Distros for å gjenopplive gamle PCer, netbooks og datamaskiner med understrøms maskinvare, 2 GB RAM eller lite minne

De som eier en gammel datamaskin eller en bærbar PC med kun 2 GB RAM kan unngå å installere Windows (nå for tungvint) og heller fokusere på Lette Linux-distribusjoneri stand til å kjøre med svært lite minne og puste liv tilbake i datamaskiner som er for gamle til å gjøre noe.

Datamaskiner som er pusset opp med Linux er utmerket for å surfe på nettet, lese e-post, sjekke sosiale medier, se noen strømmevideoer og laste ned store filer, uten å bli ofre for de typiske nedgangene i Windows.

I denne artikkelen vil vi vise deg de beste Linux-distroene å bruke på eldre PC-ergir maksimal vekt på mengden RAM som kreves for å få den til å fungere veldig bra.

LES OGSÅ -> De 10 mest brukte Linux-distroene i verden

1) Ubuntu MATE

Blant de beste lette Linux-distroene vi finner Ubuntu MATEbasert på Ubuntu-repositoriene, men levert med det grafiske MATE-miljøet, desidert lettere enn GNOME eller noe annet miljø som brukes.

MATE er basert på den gamle GNOME 2, for mange det beste miljøet som noen gang er sett på Linux, hvorav det følger strukturen til stolpene, det ekstreme tilpasningsnivået, den raske oppstarten av skrivebordet og programmer og den ekstreme lettheten i minnet. . For å kjøre dette miljøet og operativsystemet er 1 GB RAM og 8 GB ledig diskplass tilstrekkelig.

2) Lubuntu

En annen lett distribusjon basert på Ubuntu og installerbar på alle eldre datamaskiner er Lubuntuenda lettere enn MATE takket være bruken av LXDE som et grafisk miljø.

Ved å installere denne distroen får vi et system like raskt som det gamle Windows XP, men kompatibelt med alle de mest moderne programmene, og etterlater mye av minnet for apper og for å kjøre nettleserfaner. Lubuntu kan kjøres på datamaskiner som bare har 1 GB RAM.

3) Linux Lite

Linux Lite det er en distribusjon så lett som en «fjær», og det er ingen tilfeldighet at den har vært et ikon og symbol for distribusjon siden fødselen.

Denne distroen (basert på Ubuntu LTS-utgivelser) presenterer et ekstremt lett og raskt skrivebord med alle typer prosessorer og med hvilken som helst mengde minne, og overlater dermed mesteparten av ressursene til favorittapplikasjonene dine. Linux Lite kjører med bare 768 MB RAM og kan også installeres på datamaskiner uten TPM (en funksjon som er nødvendig for å kjøre Windows 11).

4) Peppermint OS

En annen gyldig distribusjon for gamle PC-er og bærbare datamaskiner med noen år på beltet er Peppermint OSbasert på Ubuntu og som den deler letthet i minnet og tilgang til depotene som er gitt for alle typer applikasjoner.

Skrivebordet som brukes på dette systemet er Xfce, et utmerket kompromiss mellom letthet og brukervennlighet, støttet av Nemo-filbehandlingen (også veldig lett, effektiv og enkel å bruke). For å kjøre på PC-en er 1 GB RAM og 20 GB ledig diskplass tilstrekkelig.

5) Manjaro Linux Xfce Edition

Hvis vi ikke vil bruke en distribusjon basert på Ubuntu, men fortsatt ønsker en lett distro, kan vi laste ned og installere Manjaro Linux Xfce Edition.

Denne distroen er basert på Arch Linux (som den deler depotene og oppdateringspakkene av), men sammenlignet med distribusjonen den er basert på, er den veldig enkel å bruke og effektiv til å gi livet tilbake til en datamaskin som er noen år. gammel, takket være bruk av Xfce som skrivebordsmiljø. For å kjøre systemet godt er 1 GB RAM tilstrekkelig.

6) Zorin OS Lite

Blant de vakreste og letteste distribusjonene vi kan prøve, skiller den seg absolutt ut Zorin OS Liteen svært tilpasset distribusjon som er inspirert av Windows for å administrere vinduer og starte programmer.

Zorin OS Lite er basert på Ubuntu og bruker Start-lignende knapp). Zorin OS Lite kjører med bare 1 GB RAM installert, ideelt for å puste liv tilbake i virkelig gamle PC-er.

7) Andre lette Linux-distroer

I tillegg til distribusjonene vi har sett så langt kan vi prøve andre som er veldig lette eller designet for å kjøre på gamle bærbare datamaskiner eller på datamaskiner med 2 GB RAM som fortsatt er gode for mange grunnleggende oppgaver:

1) PuppyLinux Den har en samling grafikk og kontorprogramvare og apper for å surfe på internett, lytte til musikk og se videoer. Puppy Linux er designet for å være ekstremt lett og når den er installert, bruker den bare 100 MB plass, 256 MB hvis du vil inkludere hele OpenOffice-pakken. Puppy Linux lastes inn i datamaskinens RAM, så den er superrask og apper åpnes umiddelbart. Du kan også lagre filer og tilpasninger til USB-stasjonen som inneholder Puppy Linux.

2) Antix det er en lignende, rask, lett distro som installeres live på en CD eller USB-pinne, kun for 32bit x86-datamaskiner. Målet med antiX er å tilby et fullt funksjonelt og fleksibelt gratis operativsystem for både nybegynnere og avanserte Linux-brukere. Det skal fungere på de fleste datamaskiner, til og med Intel Pentium 2 eller AMD single Core, med minimum 128 MB RAM. Det fullstendige installasjonsprogrammet krever en harddisk på minimum 2,2 GB.

3) EasyPeasyutviklet for gamle netbooks, men som fortsatt kan installeres uten problemer på andre datamaskiner med lite RAM, ligner på Ubuntu, men mye lettere.

4) Elementært OS, det enkleste systemet å bruke å ha en datamaskin som ligner på en Mac, bruker svært lite systemminne og replikerer mange av de grafiske effektene som er sett på Mac-er.

5) Bodhi Linux er nok en lett implementering basert på Ubuntu og i stand til å puste nytt liv i virkelig gamle datamaskiner, takket være et operativsystem optimalisert for å forbruke lite RAM.

Konklusjoner

Avhengig av alderen på datamaskinen og dens maskinvarekomponenter er det mulig å gjenopplive en gammel datamaskin eller en bærbar datamaskin med lite RAM tfjerne Windows og installere Linux med distribusjonene som er oppført her.

Noen er ideelle for maskiner som har en enkeltkjerneprosessor eller 1 GB RAM, mens andre yter best på datamaskiner som har 2 GB RAM (hvorav de ikke bruker halvparten, og dermed gir god plass til applikasjoner).

Rådene vi gir deg er å gjøre noen tester ved å installere distribusjonene på en USB-pinne ved hjelp av UnetBootinflaggskipprogrammet for lage en oppstartbar Linux USB-pinne på hver datamaskin.

Index
  1. 1) Ubuntu MATE
  2. 2) Lubuntu
  3. 3) Linux Lite
  4. 4) Peppermint OS
  5. 5) Manjaro Linux Xfce Edition
  6. 6) Zorin OS Lite
  7. 7) Andre lette Linux-distroer
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up