Beste PC-apper for å tegne med et grafikknettbrett

Har vi et grafikknettbrett koblet til datamaskinen? La oss se sammen de gratis programmene som vi kan bruke til å tegne

Grafikknettbrettet er et uunnværlig verktøy for de som elsker å tegne eller male for å leve med PC-en. Med den kan vi lage skissene av tegningene som vi skal lage senere, men også tegne tegneserier, manga eller noe annet direkte på skjermen, siden de tilbyr en taktil gjengivelse veldig lik penn og blyant, med et presisjonsnivå som kan sammenlignes til klassisk frihåndstegning.

I den følgende guiden vil vi vise deg de gratis tegneprogrammene som kan brukes gratis på PC-en sammen med det grafiske nettbrettet. De anbefalte programmene er alle gratis og er perfekt kompatible med den nyeste generasjonen av grafikknettbrett, for eksempel

Microsoft Whiteboards

Den første appen vi anbefaler at du prøver med grafikknettbrettet er Microsoft Whiteboardsintegrert i Windows 11 og Windows 10, men kan også lastes ned gratis fra Microsoft Store.

Med denne appen kan vi begynne å bli kjent med grafikknettbrettet og den medfølgende pennen ved å tegne veldig enkle linjer, former og motiver. Til tross for enkelheten gir denne appen, i den nedre delen av vinduet, en hel rekke tips, blyanter og penner som kan brukes til å fargelegge og tegne, samt andre nyttige verktøy for tegning som viskelær, linjal, lassovalg og legg til tekst eller bilder.

GIMP-utvidelse

Blant de tradisjonelle fotoredigeringsprogrammene som også er nyttige for tegning finner vi GIMP-utvidelse, et av de beste Photoshop-alternativene; Denne applikasjonen kan lastes ned gratis fra offisiell side.

Selv om den ikke ble født for å tegne, har den alle nødvendige verktøy for å tegne noe, inkludert børster (med ulike typer tips), blyanter av alle slag og til og med et effektivt fyllverktøy. Det beste verktøyet for å begynne å tegne med GIMP og grafikknettbrettet er definitivt børsten, men vi kan også lage mer raffinerte tegninger med blyanten, airbrushen eller pennen.

Inkscape

Hvis vi vil begynne å tegne seriøst, må vi bruke profesjonell programvare, helst gratis og åpen kildekode. Det beste vi kan installere på PC er definitivt Inkscapekan lastes ned fra offisiell side.

Inkscape er et program designet for vektorgrafikk og gir så mange børster og verktøy for å tegne det du tenker på. Etter å ha koblet til det grafiske nettbrettet, må vi begynne å tegne linjene og konturene til tegningen, også gjøre endringer i vektorlinjene og punktene, for å opprettholde de riktige proporsjonene til linjene og formene vi skal tegne. Det er for tiden det beste PC-programmet for å tegne med et grafikknettbrett.

Krita

De som vil prøve seg på å lage en tegneserie eller manga kan tegne med et grafikkbrett sammen med et profesjonelt program som f.eks. Kritatilgjengelig gratis siden offisiell side.

Krita gir så mange verktøy for å tegne, slik at du kan lage tegneserieutkast, farge tegneserier og lage bilder inspirert av japansk manga. Det særegne ved denne applikasjonen er tilstedeværelsen av en rekke maler som skal brukes som grunnlag for ditt eget design: vi kan dermed velge om vi skal starte helt fra bunnen av eller bli inspirert av en av modellene som finnes.

Pencil2D-animasjon

En annen veldig interessant app for å tegne animerte tegneserier er Pencil2D-animasjonsom vi kan laste ned gratis fra offisiell side.

Med Pencil2D Animation kan vi raskt lage tegneserier eller manga og animere dem direkte i appen, uten å måtte bruke et dedikert gjengivelsesprogram. Dette programmet fungerer spesielt godt med grafikknettbrettet anbefalt i introduksjonen og lar deg lage alle typer tegninger, tegneserier eller manga.

Apper for barn

Ønsker vi å stimulere fantasien til barna våre? Det grafiske nettbrettet er riktig for dem, siden det er mulig å bruke det fra en tidlig alder til å tegne og dermed tilegne seg inspirasjon og kreativitet. Den første appen som vi kan få barn til å bruke sammen med grafikknettbrettet er Malingallerede inkludert i mange versjoner av Windows, men kan lastes ned gratis (i tilfelle vi har avinstallert det) fra Microsoft Store.

Med denne appen kan barn enkelt tegne ved å bruke de enkle verktøyene i den øverste linjen i programmet (blyant, pensel og viskelær, alle i forskjellige størrelser og farger). På slutten av tegningen er det mulig å eksportere den i JPG eller BMP, slik at den enkelt kan skrives ut.

Et annet tegneprogram designet for barn er Tux malingfritt nedlastbar fra offisiell side.

I et veldig enkelt grensesnitt kan vi finne en hel serie med pensler, blyanter, akvareller og mange andre tegneverktøy for barn, som dermed vil kunne ha det moro med å tegne hva som helst ved hjelp av det grafiske nettbrettet innenfor tegneområdet.

Konklusjoner

Grafikknettbrettet ble født som et profesjonelt tegneverktøy, men vi kan også bruke det hjemme (også gitt den svært tilgjengelige kostnaden) for å få barn til å tegne på pcfor å lage små personlige tegninger eller skisser, for å teste ferdighetene våre med pensler eller for å prøve å tegne tegneserier eller manga (alltid hvis vi har den berømte "touch").

Hvis vi ønsker å bruke grafikknettbrettet til å tegne på nettbaserte tegnesider, foreslår vi at du leser våre guider om hvordan male online, fargelegge og tegne på frihånd med kunstneriske effekter og hvordan lage abstrakte bilder på nett og tegninger med pensler, maling, former og tekster.

Index
  1. Microsoft Whiteboards
  2. GIMP-utvidelse
  3. Inkscape
  4. Krita
  5. Pencil2D-animasjon
  6. Apper for barn
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up