Beste små og kompakte telefoner, med en skjerm under 6 tommer

Tåler vi ikke lenger den stadig større skjermen til nye smarttelefoner? La oss se sammen de beste telefonene med den minste skjermen

Skjermene på nye telefoner er stadig nærmere 7 tommer, en verdi som en gang var nettbrettets privilegium, men som snart vil bli den nye grensen for telefonskjermer. Sammenlignet med tidligere har kroppene imidlertid vokst svært lite, takket være de nye kantløse skjermene som reduserer den totale størrelsen på telefonen, noe som gjør en 6,5-tommers telefon nesten like stor som en 6-tommers telefon.

Men hvis vi foretrekker en telefon med den minste og mest håndterbare skjermen, uten å nødvendigvis gi opp de nyeste funksjonene på smarttelefoner? Selv om alle nå følger trenden med store skjermer, finnes det fortsatt modeller av telefoner på markedet med skjermdiagonaler mindre enn 6 tommerideell for de med mindre hender eller leter etter en hendig telefon å ha med seg i lommen.

I den følgende guiden vil vi vise deg beste smarttelefoner med små skjermer under 6 tommerog viser deg også koblingene du kan kjøpe dem direkte på nettet ved å bruke en komplett og pålitelig tjeneste som Amazon, en av få butikker som returnerer pengene ved problemer selv måneder etter hovedkjøpet.

1) Tekniske egenskaper

Siden det ikke er mange telefoner med liten skjerm, kan vi enkelt legge til side de aller fleste råd og funksjoner som er sett i andre lignende guider, med tanke på at vi nødvendigvis må inngå kompromisser. På en telefon i denne kategorien, la oss sørge for at vi finner:

 • Prosessor: minst quad-core, gjerne med ARM x64 teknologi for også å kunne støtte nye apper og nye operativsystemer.
 • RAM: 2GB er egentlig minimum for det moderne systemet og appene; for å oppnå overlegen ytelse sikter vi mot modeller med 4 GB RAM eller, for å oppnå maksimal hastighet, sikter vi mot iPhone-modellene som foreslås senere.
 • Internt minne: gitt at plassen kan være svært begrenset, la oss sørge for at det er mulig å bruke en microSD på Android-telefoner, for å umiddelbart utvide minnet. På iPhones er dette ikke mulig, så det er bedre å umiddelbart fokusere på 64 GB eller 128 GB internminne.
 • Opplåsingssystem: La oss sørge for at du kan låse opp telefonen med fingeravtrykket eller ansiktet ditt, slik at du raskt kan få tilgang til favorittappene dine.
 • Sertifisering: alle telefonene vi anbefaler nedenfor har IP67- eller IP68-sertifisering, og viser seg derfor å være motstandsdyktige mot vann og støv.
 • Trommer: siden vi snakker om robuste telefoner eller reservetelefoner, la oss sørge for at batteriet er tilstrekkelig stort, med verdier på 3000 mAh eller høyere.

Hvis vi finner en telefon med en skjerm mindre enn 6 tommer med disse funksjonenevi kan ta det med lukkede øyne, med tanke på at det ikke er mange gyldige alternativer.

2) Alcatel 1B

Den første telefonen vi anbefaler at du vurderer erAlcatel 1Butstyrt med Dual Sim-spor, 5,5" HD-skjerm, 32 GB internminne, 2 GB RAM, bakkamera, Android-operativsystem og 3000 mAh batteri.

3) OSCAL Rugged S60

Mange robuste telefoner kommer med små skjermer, siden de i praksis alle er skall (ofte så store som 6,7-tommers telefoner!). Den beste kompakte robuste telefonen erOSCAL Rugged S60utstyrt med doble 8MP+5MP-kameraer, 4980mAh batteri, 5,7-tommers skjerm, 3GB RAM, 128GB minne, støt- og vannbestandig kropp og Dual SIM-støtte.

4) DOOGEE S41 Pro

En annen robust og kompakt telefon som vi kan vurdere er DOOGEE S41 Prosom har et 6300mAh-batteri, Android 12-operativsystem, 7GB RAM, 32GB utvidbart internminne, 13MP trippelkamera, 5,5-tommers HD+-skjerm og IP69K-sertifisering.

5) Apple iPhone 12 mini

I kategorien topptelefoner er det svært få kompakte smarttelefoner med liten skjerm igjen; en av disse erApple iPhone 12 minisom kan skryte av en 5,4" FHD+-skjerm, 12 MP bakkamera, 12 MP frontkamera, 4 GB RAM, minst 64 GB internminne (avhengig av valgt modell), ansiktslås (Face ID ), støtte for 5G-nettverk , 2227 mAh batteri og iOS-operativsystem.

6) Apple 2022 iPhone SE (64 GB)

En enda mer kompakt og mindre iPhone er uten tvilApple iPhone SE tredje generasjon, som kan skilte med en 4,7-tommers Retina HD-skjerm, enkelt bakkamera med 12 MP vidvinkel, 7 MP FaceTime HD-frontkamera, A15 Bionic-brikke, støtte for 5G-nettverk, opplåsing av fingeravtrykk (Touch ID) og iOS-operativsystem.

7) Apple iPhone 13 mini

Den dyreste og mest kompakte telefonen vi kan kjøpe for øyeblikket erApple iPhone 13 miniutstyrt med 5,4" Super Retina Shield og iOS-operativsystem.

Konklusjoner

Telefoner under 6 tommer har blitt en sjeldenhet på markedetmed tanke på at praktisk talt alle telefonprodusenter har lagt seg på 6,5 eller 6,7 tommer som standardstørrelse på telefonskjermer.

Hvis vi ikke ønsker å bruke disse store telefonene eller er på utkikk etter mindre kamptelefoner, er det bare å velge en av de robuste telefonene i listen ovenfor, blant dem skiller mange moderne iPhones seg også ut (alle under 6 tommer).

Hvis vi ser etter telefoner for å spare penger og ikke legger så mye vekt på størrelsen på skjermen, kan vi sikkert finne en utmerket og praktisk en billig smarttelefon eller søk smarttelefoner som ligner mer på iPhone som koster halvparten så mye.

Hvis vi derimot har blitt fascinert av robuste kamptelefoner og ønsker å se andre lignende modeller, kan vi for eksempel gå dypere inn i hva beste robuste telefoner, dvs. uforgjengelige telefoner.

Index
 1. 1) Tekniske egenskaper
 2. 2) Alcatel 1B
 3. 3) OSCAL Rugged S60
 4. 4) DOOGEE S41 Pro
 5. 5) Apple iPhone 12 mini
 6. 6) Apple 2022 iPhone SE (64 GB)
 7. 7) Apple iPhone 13 mini
  1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up