Beste smarte dekodere for gammel TV

For å oppdatere en gammel TV og gjøre den ny igjen med strømmetjenester, kan vi kjøpe en Smart Decoder

Med overgangen til den nye digitale bakkenett, er mange TV-apparater solgt før 2010 ikke lenger i stand til å motta tradisjonelle TV-kanaler. Denne inkompatibiliteten er forårsaket av overgangen til nye overføringsstandarder (DVB-T med H.264, DVB-T2 med H.264 og DVB-T2 med HEVC) som er vanskelig å finne på gamle TV-er eller på gamle dekodere som ble brukt under den første avslåingen, hvor vi har gått fra analoge signaler til digitale terrestriske signaler.

I tillegg til TV-kanalene vil flere og flere ha tilgang smarte funksjoner som finnes på praktisk talt enhver moderne TV: selv på gamle TV-er er det derfor mulig å se noen YouTube-videoer, få tilgang til Netflix eller åpne Amazon Prime Video, men bare hvis vi integrerer den smarte komponenten med riktig dekoder.

Hvis vi har en gammel CRT eller flatskjerm-TV fortsatt i perfekt stand og vi ikke ønsker å kaste den i søpla i den følgende guiden, viser vi deg de beste smarte dekoderne for gamle TV-er, slik at du kan se alle kanalene til den nye digitale bakkenettet og nyte noen fine streamingvideoer uten å måtte plage datamaskinen eller den bærbare datamaskinen.

Index
  1. Telesystem UP T2 4K
  2. EDISION PICCO T265 + dekoder
  3. GT MEDIA GTT-2 4K
  4. Alternativ til den tradisjonelle dekoderen
    1. Konklusjoner

Telesystem UP T2 4K

En av de beste smarte dekoderne vi kan kjøpe er Telesystem UP T2 4K, tilgjengelig på Amazon.

Denne smarte dekoderen støtter alle de nye digitale terrestriske protokollene (DVB-T / T2 HEVC og H.264) og gir Android TV som operativsystem, slik at vi kan installere appene vi er vant til å bruke på Android-telefoner eller -nettbrett på toppen av det. Når du er koblet til internett kan du da se også YouTube-videoer og strømmeinnhold fra Netflix eller lignende tjenester selv på svært gamle TV-er.

Dekoderen har en HDMI-port for de nyeste TV-ene og en AV-utgang med 3,5 mm Jack: en spesifikk Jack-SCART-kabel (tilgjengelig i pakken) kan kobles til sistnevnte, slik at dekoderen også kan brukes med gamle TV-er uten HDMI-port.

EDISION PICCO T265 + dekoder

En annen smart dekoder som vi kan se for vår gamle TV erPEAK EDISION T265 +, tilgjengelig på Amazon.

Ved å fokusere på denne dekoderen vil vi ha i våre hender en enhet som er enkel og rask å konfigurere, med støtte for alle protokollene til den nye digitale bakkenett (DVB-T2 med HEVC). Til denne dekoderen kan vi både koble til en ekstern USB-harddisk for å se filmene som er lagret på PC-en og koble til endedikert Wi-Fi-antenne, som du kan oppdatere fastvaren til enheten med og få tilgang til den smarte komponenten til dekoderen, slik at du kan se video på YouTube og se været i byen der vi bor.

Smarte funksjoner er begrenset sammenlignet med Telesystem-modellen sett i forrige kapittel, men med tanke på hastigheten på kanalsøk og støtte for YouTube-videoer, er denne dekoderen det ideelle valget for slektninger som ikke er vant til teknologi, men som ønsker å prøve å bruke YouTube til å se noen morsomme videoer.

Dekoderen har på baksiden både HDMI-utgang og klassisk SCART-utgang, slik at du kan koble til TV-er med HDMI, plasma-TV og katodestrålerør-TV.

GT MEDIA GTT-2 4K

En annen smart dekodermodell som vi kan vurdere for eldre TV-er er GT MEDIA GTT-2 4K, i salg på Amazon.

Denne lille dekoderen er kompatibel med den nye DVB-T2 HEVC digital jordbasert digital og har et grensesnitt som ligner veldig på det som finnes på Android-telefoner: når den er koblet til Wi-Fi-nettverket i huset operativsystemet lar deg få tilgang til alle Android-apper, og dermed kan du streame videoer på YouTube, videoer fra Netflix og andre apper i den integrerte butikken.

På baksiden av dekoderen finner vi HDMI-utgangen for de nyeste TV-ene og en AV Combo-utgang, som Jack-SCART-kabelen er koblet til: med sistnevnte vil selv eldre TV-er kunne få tilgang til Android-grensesnittet og nyte funksjonene smart.

Alternativ til den tradisjonelle dekoderen

Hvis vi ikke vil kjøpe en smart dekoder og beholde den gamle TV-en uansett, kan det være en god idé å fokusere på en billig dekoder fra 20 Euro og deretter legge til TV-en også en kompakt enhet som Fire TV Stick Lite, tilgjengelig på Amazon.

Ved å koble Fire TV til HDMI-porten på TVen og starte grensesnittet vi vil ha tilgang til RaiPlay og Mediaset Infinity-appen, det er hovedappene som sender direktestrømming de samme kanalene som digitalt bakkenett.
Ved å bruke dette systemet må vi selvsagt tukle mer for å finne kanalen (sammenlignet med de enkle talltastene til tradisjonelle fjernkontroller), men visningskvaliteten er lik om ikke overlegen kanalene som sendes via antennen og det kan lønne seg i områder der det digitale bakkesignalet er dårlig.

Åpenbart med Fire TV Stick vil vi også ha tilgang til appene til Netflix, Amazon Prime Video, DAZN og andre kjente strømmetjenester, som også sett i vår guide dedikert til Fire TV.

Hvis TV-en vi eier ikke har HDMI-port, kan vi alltid kjøpe en HDMI-SCART adapter, for å bære signalet til Fire TV Stick selv på svært gamle TV-er.

Konklusjoner

Selv om mellom TV-bonuser og statlige insentiver er det verdt å kjøpe en ny Smart TV så snart som mulig kan vi ikke kommandere hjertet og lommeboken: hvis en gammel flatskjerm-TV (plasma eller tidlige LCD-skjermer) eller en CRT-TV fungerer fortsatt bra, kan vi koble til en av smart dekoder tilstede på toppen, for umiddelbart å støtte de nye digitale bakkenettkanalene og også nyte noen videoer på YouTube eller innholdet i de andre strømmeappene som støttes av operativsystemene (i mange tilfeller basert på Android og Android TV).

Som et gyldig alternativ til dekodere la oss ikke undervurdere potensialet til Fire TV Stick Lite (billig og enkel) og del Chromecast med Google TV, et annet gyldig alternativ for å se i TV-kanaler selv uten antenne.

Go up