Billig Android-smarttelefon: den mest praktiske

Index
 1. Tekniske funksjoner
 2. Kjøpeguide
  1. Motorola Moto G42
  2. Samsung Galaxy A13
  3. Nokia G21
  4. realme 9i
  5. Xiaomi Redmi Note 11S
  6. Konklusjoner

Hvilke Android-telefoner koster minst og hvilke funksjoner de må ha for å være gode

De beste Android-smarttelefonene kan koste betydelige beløp, til og med over €1000: i disse tilfellene betaler vi nesten alltid for merkets berømmelse og et definitivt banebrytende teknisk ark, med innovative funksjoner.

Ikke alle kan bruke dette beløpet på en telefon; i dette tilfellet kan vi fokusere på billigste smarttelefoner utstyrt med Android-operativsystem. Selv ved å bruke mindre enn €200 kan vi velge mellom mange kvalitets Android-telefoner og med alt som trengs for å åpne de mest kjente appene uten problemer.

Så la oss se dem sammen egenskapene til en god billig Android-smarttelefon og hvilke modeller du bør vurdere for nettkjøp.

LES OGSÅ: Hva du bør vite før du kjøper en ny smarttelefon

Tekniske funksjoner

Billige smarttelefoner med Android finner du i prisklassen mellom €100 og €200. Før du fortsetter med et kjøp, sørg for at den billige smarttelefonen du velger har minst følgende egenskaper:

 • Skjerm: på Android-enheter i denne prisklassen finner vi skjermer av betydelig størrelse (ofte 6,5 eller større), ledsaget av skjermer med høy oppløsning (FullHD eller lignende). Det som gjør forskjellen sammenlignet med de høyere kategoriene er typen skjerm som tilbys: faktisk finner vi ofte en enkel LCD-skjerm uten beskjeftigelse og uten ros (med noen unntak).
 • Opptreden: for øyeblikket er det best å bare kjøpe smarttelefoner som har minst 4 GB RAM og en octa-core prosessor. Generelt, med disse egenskapene, er ytelsen til en Android-smarttelefon god nok til å ringe, sende meldinger, lese e-post, internett, Facebook, etc.
 • Internt minne: Et annet stort problem som plager billige Android-telefoner er intern lagring. For øyeblikket er det verdt å satse bare på modeller med minst 128 GB internt minne; Tilstedeværelsen av et microSD-spor for å utvide dette minnet kan hjelpe litt, men tenk på at mange apper bare er installert i internminnet, og selv om de kan flyttes vil noen filer fortsatt være tilgjengelige fra internminnet.
 • Trommer: et annet viktig kapittel, men som kan påvirkes av operativsystemet og programvaretilpasningene som brukes på den lave smarttelefonen; i alle fall er det bedre å fokusere på smarttelefoner som adopterer et batteri på minst 4500 mAhslik at du kan møte en dag med smarttelefonen din.
 • Kamera: uansett hvor mange megapiksler du har, vil kameraet på billige smarttelefoner alltid være lavt nivå, bare bra for å ta noen få bilder i løpet av dagen (det vil vise alle sine begrensninger i nattbilder). Noen modeller tar også i bruk gode løsninger, men hvis vi ønsker å ta vakre bilder er det bedre å fokusere på dyrere modeller.
 • Programvare og fastvare: Historisk sett har lavpristelefoner aldri vært støttet av produsentene; mange av disse tilbyr rimelige mobiltelefoner for salg uten å sørge for fremtidige programvareoppdateringer. Så det er greit å fokusere på telefoner med Android 12 installertfor å ha full støtte for de nyeste funksjonene.
 • Biometrisk tilgang: praktisk talt alle smarttelefoner har en fingeravtrykksleser, slik at du enkelt kan låse opp telefonen og også få tilgang til bank- eller betalingsapper med et enkelt trykk med den registrerte fingeren. Selv i den lave enden sprer ansiktsgjenkjenningen seg, selv om det er sterkt påvirket av kvaliteten på frontkameraet (ikke alltid på nivå).
 • NFC-modul: med spredning av Google Wallet (tidligere Google Pay) og kompatible butikker, er det bedre å fokusere på en telefon med NFC-støtte, slik at du kan betale med din kontaktløse telefon.

I tillegg til disse funksjonene er de som nå er allestedsnærværende på alle telefoner, for eksempel Dual SIM-støtte, støtte for LTE-nettverk og hurtiglading.

Kjøpeguide

Til tross for begrensningene, er de nye billige Android-smarttelefonene fortsatt flotte telefoner å bruke hver dag, uten merkbare bremser og med tilstrekkelig batteri. Selv om en billig smarttelefon (fra 100 til 200 euro) kanskje ikke er bra for alle, er det i dag lettere å finne tilbud.

Motorola Moto G42

Den billigste telefonen vi kan kjøpe er Motorola Moto G42utstyrt med en 6,4 tommers OLED FHD+-skjerm, Snapdragon 680 4G-prosessor, 4 GB RAM, 128 GB internminne, trippel 50 MP bakkamera, 5000 mAh batteri, Dual SIM-støtte, støtte for LTE-nettverk og Android 12 operativsystem.

Samsung Galaxy A13

Samsung produserer også utmerkede telefoner til en overkommelig pris, som i tilfellet med Samsung Galaxy A13; på denne telefonen finner vi en 6,6 tommers FHD+ Infinity-V-skjerm, Dual + Exa Core-prosessor, 4 GB RAM, 128 GB internminne, 50 MP quad bakkamera, 5000 mAh batteri og Android 12 operativsystem.

Nokia G21

En flott telefon å bruke hver dag er Nokia G21utstyrt med en 6,5 tommers HD+-skjerm, 90 Hz skjermfrekvens, åttekjerneprosessor, 4 GB RAM, 128 GB internminne, trippelt 50 MP bakkamera, Dual SIM-støtte, 5050 mAh batteri, hurtiglading og Android 12-drift system.

realme 9i

Blant de beste telefonene vi kan finne under €200, er realme 9iutstyrt med en 90 Hz Ultra Smooth-skjerm, Qualcomm Snapdragon 680-prosessor, 4 GB RAM, 128 GB internminne, 50 MP trippelt bakkamera, 5000 mAh batteri, 33 W Dart-hurtiglading, Dual SIM-støtte og system som opererer Android 12 .

Xiaomi Redmi Note 11S

Den bestselgende telefonen i kategorien er uten tvil lo Xiaomi Redmi Note 11Sen smarttelefon utstyrt med en 6,43-tommers FHD+ AMOLED-skjerm, 90 Hz skjermfrekvens, MediaTek Helio G96-prosessor, 6 GB RAM, 128 GB internminne, 108MP quad bakkamera, 5000 mAh batteri, hurtiglading og systemoperativ MIUI ( basert på Android 12).

Konklusjoner

Etter å ha analysert alle funksjonene og sett modellene som tilbys, kan vi si det i dag er det virkelig verdt å kjøpe en billig Android-smarttelefonikke bare for de som trenger en grunnleggende mobiltelefon for å ringe, sende tekstmeldinger, e-post, surfe, Facebook, men også for å spille de kuleste spillene.

Hvis vi ønsker å bruke mer enn €200, er det verdt å ta en titt på beste Android-telefoner etter prisklasse og for å spare penger, oppdage dem umiddelbart beste kinesiske smarttelefonmerkerfor å velge kun godt støttede og kraftige produkter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up