Bli Windows-administrator på hvilken som helst PC før oppstart

Hvordan logge på som administrator på en hvilken som helst Windows 10 eller Windows 11 PC selv uten å vite passordet, fra ledeteksten

På Windows 10 og Windows 11 kan vi også gjenopprette tilgang til hvilken som helst PC med en ny administratorbruker uten å vite passordet innlogging til den registrerte brukeren.

Dette er nyttig i tilfelle en konfigurasjonsfeil i brukeradministrasjonen (for eksempel hvis feilen ble gjort med å ikke angi et passord for den lokale brukeren eller administratoren), for å få tilgang til en PC som du har glemt passordet til eller til og med å gå inn på en PC som ikke er din uten eierens viten (selv om dette også kan være ulovlig).

I den følgende guiden vil vi vise deg hvordan bli en Windows-administrator på en hvilken som helst PC før oppstartved å bruke noen enkle ledetekstkommandoer som skal startes fra et vindu hentet med en hvilken som helst Windows-oppstarts- eller gjenopprettingsnøkkel.

LES OGSÅ -> Hvordan endre administrator på Windows og Mac

1) Lag gjenopprettings-USB-pinne

Først av alt er det nødvendig start datamaskinen i reparasjonsmodus; for denne delen må vi utstyre oss med en tom USB-pinne på minst 16 GB og installere Windows-gjenopprettingsdisken på den, som kan fås ved å laste ned Media Creation Tool som passer for operativsystemet vi bruker:

Hvis du ikke har installasjonsplaten, kan du tvinge frem Windows 10-gjenopprettingsprosedyren ved å bruke datamaskinens avslutningsknapp i den første oppstartsfasen, slik at Windows tror at PC-en ikke kan starte (men på denne måten fungerer det ikke for meg) . det fungerte fordi for å bruke ledeteksten ber den om brukerpassordet).

For å lære mer kan vi lese vår guide på hvordan lage en USB-pinne for å installere Windows 11 eller Windows 10.

2) Start PC-en fra USB-pinnen

For å starte PC-en fra den nyopprettede USB-pinnen må vi endre PC-oppstartsrekkefølgen i BIOS (vanligvis må du trykke på F8-tasten for å få opp oppstartsalternativene).

Når installasjonsprosessen laster, klikk Gjenopprett datamaskinen (og ikke på installer Windows) og fortsett deretter Avanserte alternativer > Feilsøking > Ledetekst.
Tastekombinasjonen skal også fungere Shift og F10 for å åpne ledeteksten herfra.

3) Få tilgang til den avanserte ledeteksten

Den avanserte ledeteksten åpnes fra installasjonsdisken, og starter fra banen X:; på dette tidspunktet er det nødvendig å finne disken der Windows 10 er plassert, og for å gjøre dette er det best å starte fra bokstaven d: trykk Enter og kjør deretter dir-kommandoen og trykk Enter.

Hvis du ser mappene til programmer og av vinduer da er vi på rett punkt, ellers prøv med Og: og så med f:- Nå, hvis d: er vår disk, sett inn følgende kommandoer og utfør dem trykker Enter:

move d:\windows\system32\utilman.exe d:\windows\system32\utilman.exe.bak

bekreft ved å trykke Enter, start deretter følgende kommando:

copy d:\windows\system32\cmd.exe d:\windows\system32\utilman.exe

og trykk Enter igjen. Nå må du starte datamaskinen på nytt ved å kjøre kommandoen: wpeutil omstart.

4) Logg inn med ny administrator

Nå, når du kommer til påloggingsskjermen, klikker du på knappen for tilgjengelighetsalternativer, den nederst til høyre, ved siden av datamaskinknappen for avslutning.

Tilgjengelighetsalternativene ble erstattet ved å bruke kommandoene i trinn 2 som erstattet utilman.exe (som starter tilgjengelighetsalternativene) med cmd.exe (som starter ledeteksten) ved å lure systemet.
Fra ledeteksten må du legge til en brukerkonto med administratorrolle for å få tilgang til PC-en og for å gjøre det, skriv inn følgende kommando:

net user nome-utente /add

vi trykker på Enter for å bekrefte, og skriv deretter inn følgende kommando:

net localgroup administrators nome-utente /add

bekrefte igjen med Enter-tasten på tastaturet; i stedet for brukernavn, skriv ønsket navn som kan være administrator eller bruker eller hva du foretrekker. Nå gjenstår det bare å starte datamaskinen på nytt og ta oss tilbake til påloggingsskjermen.

På innloggingsskjermen skal den være tilgjengelig en ny datamaskinadministratorbruker som vi fritt kan få tilgang til administrere brukerkontoergjenopprett glemte passord og fiks ulike feil.

Etter alle disse endringene kan vi også gjenopprette den vanlige utilman.exe-filen ved å gå til C:\Windows\System32, slette utilman.exe og endre navn til utilman.exe.bak ringer ham utilman.exe.

Konklusjoner

Denne avanserte prosedyren lar deg umiddelbart bli administrator for enhver PC med Windows installertopprette en ny bruker på farten med administratorrettigheter under pålogging, men bare etter å ha erstattet tilgjengelighetsknappen med en fullt funksjonell administrativ ledetekst.

Hvis dette trikset ikke fungerer på vår kopi av Windows, kan vi fortsatt håpe på det få tilgang til den låste eller utilgjengelige PC-en låse opp kontoen Administratorsom vist i vår guide på hvordan gjenopprette fraværende administratorkonto på Windows 11.

For mer informasjon kan vi også lese våre guider på hvordan endre kontotype i Windows 11 og 10 kom igjen hvordan finne PC-påloggingspassordet (Windows-pålogging).

Index
  1. 1) Lag gjenopprettings-USB-pinne
  2. 2) Start PC-en fra USB-pinnen
  3. 3) Få tilgang til den avanserte ledeteksten
  4. 4) Logg inn med ny administrator
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up