Blokker uautorisert tilgang til PC-en din

Alle måter å kontrollere tilgangen til PC-en på og hindre andre i å få tilgang til den med passord og gjenkjenning

Når vi bruker en delt PC, risikerer vi at en bruker kan få tilgang til en bruker med administrative tillatelser eller bruke nettleseren der kontoen vår er synkronisert, og dermed få tilgang til nettsteder de ikke skal bruke eller spionere på nettleserloggen deres uten vår tillatelse. Heldigvis har Windows gode verktøy for å gjøre dette blokkere uautorisert tilgang til din PCslik at hver datamaskinbruker nødvendigvis må bruke sin egen dedikerte konto for å få tilgang, og unngå å spionere på hva andre gjør på samme PC.

I den følgende guiden har vi oppsummert alle sikre og effektive metoder for å blokkere uautorisert tilgang til PC-en dinslik at du kan la datamaskinen være uten tilsyn uten å frykte at noen kan spionere på nettsidene våre, bruke våre økonomiske ressurser til uautoriserte kjøp og utgi seg for oss på sosiale nettverk.

LES OGSÅ -> Sjekk/spion på en annens telefon (Android)

1) Logg på med Microsoft-kontoen din

Den sikreste metoden for blokkering av uautorisert tilgang til PC-en din krever bruk av Microsoft-kontoen din for å logge inn i systemet. Ved å bruke Microsoft-kontoen vil vi oppnå et utmerket beskyttelsesnivå, siden det vil være nødvendig å angi kontopassordet for å logge på (eller bruke en PIN-kode eller biometrisk opplåsing), og utelate alle uautoriserte brukere.

Denne metoden anbefales også for sin Effektiv mot Windows-verktøy for gjenoppretting av passord: sammenlignet med standardkontoen (den uten Microsoft-pålogging) er nøkkelringen der påloggingspassordet oppbevares kryptert og synkronisert med nettkontoen dinnoe som gjør det umulig å gjenopprette eller tilbakestille passordet ved hjelp av eksterne verktøy.

For å aktivere dette beskyttelsesnivået umiddelbart, trykk VINN+I på tastaturet for å starte Windows-innstillingsmenyen, la oss gå til menyen Kontoerla oss utvide oppføringen Microsoft-kontoer og trykk på knappen Logg Inn for å få rask tilgang til Microsoft-kontoen vi har.

Alternativt kan vi alltid ta oss selv langs stien Innstillinger -> Kontoer -> Din informasjon og trykk Logg på med en Microsoft-konto for å konvertere en lokal konto til en nettkonto.

For å styrke tryggheten kan vi også ta oss selv langs veien Innstillinger -> Kontoer -> Påloggingsalternativer og konfigurer en PIN-kode, ansiktsgjenkjenning eller fingeravtrykk for å få tilgang til kontoen vår (avhengig av hvilken type PC vi har). Fra samme meny kan du aktivere elementet For ekstra sikkerhet, tillat Windows Hello pålogging kun til Microsoft-kontoer på denne enheten.

Om samme tema kan vi lese guiden vår om hvordan du bruker Microsoft-kontoen din i Windows 10 og 11.

2) Opprett nye brukere

Etter å ha sikret hoveddatamaskinkontoen kan vi opprette en egen konto for hver bruker som skal bruke PC-enfor å forhindre uautorisert tilgang til hovedkontoen, men fortsatt gi en konto for å arbeide eller besøke nettsteder uten forstyrrelser.

For formålet vi kan opprette både lokale kontoer og Microsoft-kontoermen nøye velge om du vil autorisere administratortillatelser (som lar deg installere apper og gjøre endringer i systemet).

For å opprette en standard lokal konto (den best egnet for sporadiske brukere, mindreårige barn eller personer med liten IT-ekspertise) la oss ta veien Innstillinger -> Kontoer -> Andre brukeretrykker vi på knappen Legg til kontotrykker vi på Jeg har ikke denne personens påloggingsinformasjonklikker vi på Legg til en bruker uten Microsoft-konto og skriv inn navn, passord og sikkerhetsspørsmål for den nye kontoen.

Etter å ha opprettet kontoen, trykk på knappen Endre kontotype og la oss sørge for at vi har laget en Standard kontoer. Vi kan også legge til Microsoft-kontoer med samme prosedyre: bare logg på med brukerens konto ved tillegg for å finne deg selv med andre Microsoft-kontoer knyttet til samme PC.

For å lære mer kan vi lese guidene våre på hvordan lage en lokal konto på Windows 10 og 11 kom igjen hvordan endre kontotype i Windows 11 og 10.

3) Lås PC-en når vi drar

Hvis vi bruker PC-en og må flytte, må vi bli vane med å alltid trykke på tastene VINN+L, for å låse brukeren og vise Windows-låseskjermen. Fra denne skjermen vil vi kunne få tilgang til vår personlige konto (med passord, PIN eller biometrisk opplåsing) og enhver annen bruker vil kunne få tilgang til deres dedikerte konto uten å kunne spionere på det vi gjorde på vår.

Alternativt kan vi også låse PC-en automatisk når vi drar ved hjelp av Bluetooth-tilkoblingen og en sammenkoblet telefon eller en tilgangs-USB-pinne (som tas ut og bæres med deg til vi kommer tilbake til stasjonen).

Vi anbefaler at du leser artiklene våre om denne spesielle automatiske blokkeringsteknikken hvordan aktivere PC-tyverisikring kom igjen Hvordan Dynamic Lock fungerer i Windows 10 og 11.

4) Angi passord for BIOS/UEFI

Hvis vi vil blokkere tilgangen til PC-en fullstendig, uten engang å gi tilgang til Windows-påloggingsskjermen, er absolutt den mest effektive metoden passord for BIOS/UEFIsom skal kombineres med beskyttelsesmetodene som er sett i de foregående kapitlene.

Gå inn i BIOS/UEFI på datamaskinen vår kan vi enkelt stille inn en Passord for PC-låssom fullstendig blokkerer tilgangen til diskene på datamaskinen og vil også forhindre oppstart av USB-gjenopprettingsenheter (i tillegg til Linux-pinner og -disker).

For større beskyttelse er det viktig å også angi BIOS/UEFI-tilgangspassordet, for å forhindre at noen får tilgang til det for å endre eller slette det angitte passordet.

Om dette emnet inviterer vi deg til å lese vår guide om hvordan du beskytter datamaskinen med passord på BIOS og UEFI.

Konklusjoner

Bruke metodene anbefalt i veiledningen vi vil kunne blokkere uautorisert tilgang til PC-en, og holde uerfarne brukere unna eller brukere som ikke har mye datakunnskaper.

En ekspertbruker eller hacker kan finne andre metoder for å logge på, men de vil fortsatt kreve avansert kunnskap, siden de må hacke Microsoft-kontoen for å få tilgang til kontoen vår.

For å lære mer kan vi lese guidene våre om hvordan beskytte tilgangen til din Windows-PC med skjermlås og passord kom igjen Slik angir du passordutløp og minimumslengde i Windows 10 og 11.

Index
  1. 1) Logg på med Microsoft-kontoen din
  2. 2) Opprett nye brukere
  3. 3) Lås PC-en når vi drar
  4. 4) Angi passord for BIOS/UEFI
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up