Bruk fingeravtrykket ditt til å betale med smarttelefonen

Ønsker du å betale i butikker raskt via telefon uten å måtte taste inn en PIN-kode? La oss se hvordan du gjør det med fingeravtrykk på Android og iPhone

Vi bruker fingeravtrykksensoren på smarttelefonene våre hver dag for dens høye bekvemmelighet: med den trenger du bare å plassere fingertuppen på strømknappen, på den dedikerte sensoren eller på det aktuelle området av skjermen (på telefoner med fingeravtrykkleser under skjermen) for å låse opp telefonen uten å måtte taste inn opplåsingskoden hver gang.

Hva om vi brukte denne bekvemmeligheten til å betale online eller i butikker, uten å måtte angi kjedelige PIN-koder eller koder? Sikkerhetsnivåene våre moderne telefoner gir rom for erstatte de gamle kodene med biometrisk autorisasjonfor å slippe å huske koden hver gang og bruke noe som alltid er med oss ​​(fingeravtrykket).

I den følgende guiden vil vi vise deg hvilke apper kan vi bruke til å betale med telefonen med fingeravtrykketfor å fremskynde betalingen, unngå manuell inntasting av PIN-koden og fyll eventuelle minnehull på koden for å bruke et spesifikt kredittkort, forhåndsbetalt kort eller Bancomat.

Google Pay

Den første appen vi kan bruke til å betale med fingeravtrykk er Google Paytilgjengelig som en installerbar app fra Google Play Butikk.

Denne appen er kompatibel med en rekke kredittkort utstedt av italienske banker, og opplåsing med et fingeravtrykk er nødvendig for å fortsette med kontaktløse betalinger i autoriserte butikker. For å bruke denne appen, åpne den, legg til et kompatibelt kredittkort og, hvis vi ikke allerede har gjort det, aktiver skjermopplåsing via fingeravtrykk. Som et backup-system vil det også be deg om å angi en opplåsingskode (PIN): denne koden kan være nyttig i tilfelle problemer med fingeravtrykkleseren.

Etter å ha konfigurert appen låser vi skjermen som vanlig og, når det er på tide å betale på den kontaktløse POS, låser vi opp skjermen med vårt fingeravtrykk og bringe telefonen nær POS, for å godkjenne NFC-betalingen. Hvis summen er mindre enn €50 eller €25, vil vi ikke bli bedt om en PIN-kode og transaksjonen vil bli bekreftet; ellers må vi angi kort-PIN for å fortsette.

For mer informasjon, vennligst les vår guide på hvordan betale med NFC.

Apple Pay

Apple tilbyr også et betalingssystem som kan låses opp med fingeravtrykk eller ansiktsgjenkjenning: denne funksjonen kalles Apple Pay og er integrert i iOS-operativsystemet (vi trenger ikke å installere noen app).

For å bruke denne kontaktløse betalingsmåten, åpne appen Innstillinger på vår iPhone, la oss gå til menyen Lommebøker og Apple Pay og trykk på elementet Legg til kort for å legge til et kompatibelt kredittkort eller forhåndsbetalt kort (som Postepay Evolution).

Etter å ha lagt til kortopplysningene våre, bekrefter vi der det er nødvendig, for å muliggjøre bruk av Apple Pay. Så snart det er på tide å betale, fortsetter vi i henhold til iPhone-modellen vi har:

  • På iPhone med Face ID, trykk på sidetasten to ganger, plasser telefonen foran ansiktet vårt og autentiser med Face ID.
  • På iPhones med Touch ID, plasser fingeren på Touch ID-sensoren for å låse opp telefonen umiddelbart.

Så snart telefonen er låst opp, plasser baksiden av iPhone på POS-leseren og vent på bekreftelse på skjermen; så snart skriften dukker opp slutt vi vil ha bekreftelse på at betalingen har vært vellykket.

PayPal

En annen app som vi kan bruke til å betale med telefonen med fingeravtrykket er PayPaltilgjengelig for nedlasting fra Google Play Butikk og fraApple App Store.

Innenfor appen kan vi legge til et hvilket som helst kredittkort eller forhåndsbetalt kort og også legge til en brukskonto, slik at vi kan belaste nettutgifter og kjøp i butikken direkte på kontoen. Ved å konfigurere opplåsing med fingeravtrykket, vil vi kunne få tilgang til appen uten å måtte bruke PIN-koden eller passordet for å få tilgang, og dermed fremskynde betalinger i butikker tilknyttet PayPal.

For å fortsette, åpne PayPal-appen på enheten, logg på med en sertifisert PayPal-konto, trykk på kontobildet øverst til venstre og gå til Tilgang og sikkerhet. Fra denne menyen aktiverer vi bryteren ved siden av elementet Fingeravtrykkså registrerer vi fingeravtrykket for applås.

For å betale raskt med PayPal-appen, åpne appen, lås den opp med fingeravtrykket ditt, trykk på QR-kodeikonet øverst til venstre, skann QR-koden til bedriften og betal det forespurte beløpet.

Satispay

En annen app som vi kan bruke til å betale med fingeravtrykk er Satispaytilgjengelig for nedlasting for android Og iPhones.

Den aktuelle appen er knyttet til brukskontoen og gir et ukentlig budsjett som kan brukes i partnerbutikker. For å få tilgang til appen kreves det et fingeravtrykk på alle kompatible telefoner (på iPhone med Face ID kreves ansiktslås), med en nød-PIN som skal brukes ved problemer med å lese fingeravtrykket.

For å betale med denne appen, åpne appen, logg på med en aktiv konto og aktiver fingeravtrykklåsing når du blir bedt om det; når vi skal betale med tjenesten åpner vi appen, låser opp med fingeravtrykket, skanner QR-koden til aktiviteten og bekrefter betalingen av summen.

Konklusjoner

Med en enkel fingerbevegelse på en knapp eller på skjermen kan vi betale raskt i alle butikker utstyrt med en POS kompatibel med Apple Pay og Google Pay, i tillegg til at vi kan bruke PayPal- og Satispay-appene til å betale i partnerbutikker. Vårt fingeravtrykk vil bli en unik og rask betalingsmetodeveldig sikker, umulig å glemme (med mindre vi kutter fingeren!) og vanskelig å smi.

Fortsatt om emnet opplåsing med fingeravtrykk, kan vi lese guidene våre på apper som bruker fingeravtrykkleseren og hvordan Lås opp PC-en med fingeravtrykket ditt.

Index
  1. Google Pay
  2. Apple Pay
  3. PayPal
  4. Satispay
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up