Bruk grafikknettbrettet til å signere dokumenter og PDF-er

Hvordan bruke et grafikknettbrett til å signere alle typer digitale dokumenter, for eksempel Word eller PDF

På kontoret mottas det stadig oftere digitale dokumenter som det trengs påføre den elektroniske signaturen og du kan ikke alltid bruke datamusen eller pekeplaten til å tegne signaturen din nøyaktig, med mindre du vil tegne en skribleri! Uten å måtte bry seg med digitale signaturer (som utnytter en helt annen autentiseringsmekanisme) kan vi utstyre kontorpulten vår med et grafisk nettbrett, slik at vi raskt kan bruke alle typer signaturer ved å tegne den på nettbrettet og bruke det i ekte tid i det reserverte området ved signering av dokumentet.

I den følgende guiden vil vi vise deg hvordan du bruker et grafisk nettbrett til å signere dokumenter og PDF-er, ved å bruke den dedikerte spissen til å lage en signatur som ligner på den vi tegner med en penn på et ark. For veiledningen vil vi først og fremst vise deg hvilket grafisk nettbrett du skal bruke og deretter hvordan du bruker signaturen på Adobe Reader, på Microsoft Word og på den gratis kontorpakken LibreOffice.

Index
  1. Hvilket grafikknettbrett du skal bruke
  2. Hvordan signere dokumenter med Adobe Acrobat Reader DC
  3. Hvordan signere dokumenter i Word
  4. Hvordan signere dokumenter med LibreOffice
  5. Hvordan signere dokumenter online
    1. Konklusjoner

Hvilket grafikknettbrett du skal bruke

For å skaffe den elektroniske signaturen på riktig måte på datamaskinen eller Mac-en vår, kan vi stole på Wacom-selskapet, som har produsert grafikk-nettbrett av høy kvalitet i årevis. En av de beste og også billigste vi kan kjøpe er definitivt OneByWacom fra 40 euro.

Å koble dette grafiske nettbrettet til datamaskinen er egentlig veldig enkelt: alt vi trenger å gjøre er å bruke USB-kabelen som følger med, koble den til en ledig USB-port på PC-en og laste ned den spesifikke driveren for nettbrettet direkte fra Wacom nettsted (hvor vi finner både driveren for Windows og driveren for Mac).

Etter nedlastingen starter vi den nedlastede kjørbare filen, vi trykker på jeg aksepterer i skjermbildet for bruksbetingelser, vent til den faktiske driveren er installert og, når du blir bedt om det, start datamaskinen på nytt for at endringene trer i kraft.

Når systemet starter på nytt, vil nettbrettet bli gjenkjent riktig av Windows 10 og Windows 11, og det vil være mulig å skrive og tegne med det. For å umiddelbart prøve pennen på Windows, åpne Start-menyen og se etter programmet Microsoft Whiteboardsfor å ha et ledig område for å prøve ut det nye grafiske nettbrettet.

Hvordan signere dokumenter med Adobe Acrobat Reader DC

Etter å ha koblet til og riktig konfigurert det grafiske nettbrettet til PC eller Mac, kan vi signere alle dokumenter i PDF-format ved å åpne appen Adobe Acrobat Reader DCsom vi kan laste ned gratis fra offisiell side.

Når programmet er åpent, åpne PDF-filen for å signere, trykk på knappen øverst Signer dokument ved å skrive inn eller tegne en signatur (i form av en skrivepenn), utvider vi menyen Signer deg selv som vises øverst, trykk på elementet Legg til signaturla oss gå til fanen Tegne og la oss begynne å tegne signaturen med det grafiske nettbrettet.

Det kan ta mer enn ett forsøk på å reprodusere en naturtro signatur, men vi kan alltid slette alt med tastetrykket Klar. Så snart vi er fornøyd med resultatet, setter vi en hake på varen Lagre signatur og trykk på Søke om for å lagre den nye signaturen og umiddelbart bruke den på dokumentet. For å lagre det nye dokumentet kan vi enten trykke på Lagre-knappen øverst eller bruke Print-knappen og bruke en virtuell PDF-skriver.

Fra nå av vil vi raskt kunne bruke den ervervede signaturen ved å åpne menyen Signer dokument ved å skrive inn eller tegne en signaturved å klikke på Signer deg selv og velge den siste signaturen som ble tatt med nettbrettet.

Hvordan signere dokumenter i Word

Word-dokumenter kan også signeres med grafikknettbrettet, og for å unngå fremtidige endringer kan vi bruke Word til å lagre det signerte dokumentet i PDF-format. For å fortsette med signaturen, åpne dokumentet i .doc- eller .docx-format med Microsoft Word-applikasjonen, åpne menyen øverst Tegningtrykker vi på tasten Finger tegningfør pekepennen nær nettbrettet (uten å berøre overflaten) for å flytte markøren og bringe oss til signaturfeltet, og tegn deretter selve signaturen.

På slutten av signaturen kan vi flytte den som om den var et bilde, for å kunne justere den riktig på signaturfeltet. For å lagre dokumentet, trykk på tastene på tastaturet CTRL+P og velg som skriver Microsoft Print til PDFslik at du kan konvertere det signerte dokumentet til et PDF-dokument.

Hvordan signere dokumenter med LibreOffice

Hvis vi ikke har installert Microsoft Office-pakken på PC-en, kan vi signere Word-dokumenter med gratispakken LibreOfficekan lastes ned direkte fra offisiell side. Etter å ha lastet ned suiten åpner vi programmet LibreOffice Writeråpne dokumentet for å signere i det, gå til menyen sett inntrykk på ikonet Kurver og polygonervelg Freehand Curve og begynn å signere på dokumentet.

Vi får ikke samme presisjon som Word, men med litt øvelse er det mulig å få en elektronisk signatur som ligner veldig på den som gjelder på et papirark. Etter å ha signert dokumentet, la oss gå til menyen Fil og trykk umiddelbart på knappen PDFslik at du kan eksportere dokumentet i PDF-format.

Hvordan signere dokumenter online

De som ikke vil eller kan bruke programmer på datamaskinen kan stole på nettsider for å signere dokumenter i PDF- og Word-format. Til signere PDF-dokumenter online vi kan stole på et gratis nettsted som iLovePDF.

Når siden åpnes, klikk på Velg PDF-filervelger vi PDF-filen vi vil signere, vi velger Bare meg i menyen som vises, skriv inn hele navnet og initialene øverst, åpne kortet Tegne og tegn signaturen og initialene til signaturen med grafikknettbrettet. På slutten presser vi på Søke om og, etter å ha returnert til dokumentet, dra den nyopprettede signaturen inn i PDF-dokumentet; for å lagre trykk på Signatur og last ned den nye signerte PDF-en.

Hvis vi i stedet ønsker å signere Word-dokumenter på nett vi kan stole på Ord på nett, nettversjonen av Office-pakken. Når det angitte nettstedet er åpent, trykk på Nytt tomt dokument for å opprette et nytt vi laster opp dokumentet som skal signeres på OneDrive, for å finne den på Office online-skjermen. Når dokumentet er åpent, trykk på menyen øverst sett innklikk på Tegningvelger vi fanen Tegning og bruk grafikknettbrettet til å lage signaturen.

Så snart signaturen er klar, bruk den på signaturfeltet ved å trykke på Lagre og lukktrykker vi på øverst i menyen Filvelger vi menyen trykk og velg PDF-skriveren som er inkludert i nettleseren for å lagre en signert kopi (på Google Chrome er elementet som skal brukes ved utskrift Lagre som PDF).

Konklusjoner

Signer elektroniske dokumenter den er desidert enklere og mer umiddelbar ved hjelp av et grafisk nettbrett, som gir de samme følelsene som en tradisjonell penn og også lar deg korrigere signaturen til den er perfekt. Det er ingen mangel på programmer for å signere dokumenter, og de er perfekt kompatible med grafikknettbrettet som anbefales i starten av veiledningen.

Hvis vi har et kontor og ofte signerer dokumenter vi anbefaler deg derfor å kjøpe nettbrettet så snart som muligfor å lage signaturen kun én gang og bruke den på alle dokumentene som skal signeres som vi vil motta på PC-en.

Hvis vi ønsker å signere dokumenter fra telefonen eller nettbrettet, kan vi fortsette å lese i artikkelen vår om hvordan redigere og fylle ut PDF-filer fra Android og iPhone.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up