Bruk PC og Mac sammen med en enkelt skjerm

Har vi en PC og en Mac, men bare én skjerm? La oss se sammen hvordan du kobler dem riktig og bytter fra ett system til et annet uten problemer

På kontoret eller hjemme kan vi finne oss i situasjonen med ha en PC og en Mac på samme skrivebord Men si har en enkelt skjerm å bli utnyttet av begge.

Hvis vi bruker en MacBook er problemet relativt gitt at skjermen er integrert (men det er alltid verdt å koble til en ekstra skjerm for å øke produktiviteten), men hvis vi bruker en Mac Mini eller a iMac monitoren må være delt både av den stasjonære PC-en med Windows og av Apple-enhetenmed behovet for å bytte fra en kilde til en annen raskt og enkelt.

I den følgende veiledningen vil vi vise deg hvordan du bruker PC og Mac sammen med en enkelt skjerm, og dra nytte av både de mange tilkoblingene som tilbys av avanserte skjermer og bryterne designet for å koble de to datamaskinene til en enkelt inngang (for skjermer som har kun en HDMI-port).

For å gjøre guiden enda mer komplett vil vi også vise deg hvordan du bruker en enkelt mus og et enkelt tastatur for begge PC-enefor å minimere rot på skrivebordet.

1) Bruk monitorens flere innganger

Moderne skjermer har to eller flere HDMI-porter flankert av én eller flere DisplayPort-innganger. Overfloden av porter gjør det veldig enkelt koble til flere videokilder og lar deg bruke din PC og Mac sammen på samme skjerm.

I dette scenariet trykker du ganske enkelt på knappen for å endre videokilden på skjermen (Kilde eller Inndata) for å bytte mellom skrivebordsmiljøer.

Før vi gjør noe, velger vi hvilke typer innganger som skal brukes til PC og Mac, og først etterpå kan vi kjøpe kablene som er nødvendige for operasjonen.

Første konfigurasjon

En standardkonfigurasjon innebærer å koble til Stasjonær PC med en HDMI-kabel og Mac med USB-C/DisplayPort-kabelen (også kjent som Thunderbolt/DisplayPort-kabel).

Vi kjøper en Høyhastighets HDMI-kabel for Windows PC og en USB-C/DisplayPort-kabel for Mac.

Denne konfigurasjonen er å foretrekke fordi en USB-C-port er tilgjengelig på praktisk talt alle Mac-maskiner produsert i løpet av de siste 5 årene, og Thunderbolt-protokollen lar deg bruke USB-kabelen som en videokilde, uten å måtte bry deg med en HDMI-port (nesten helt fraværende på MacBooks).

Andre konfigurasjon

Den andre konfigurasjonen som vi anbefaler at du bruker inkluderer bruk av kun HDMI-kabler for å koble til både PC og Mac. I dette tilfellet må vi sørge for at den valgte Mac-en har en HDMI-utgang (som i tilfellet med Mac Mini), slik at vi kun kan bruke denne typen kabler for tilkoblinger.

Til dette formålet kan vi bruke HDMI-kabel for PC-en og legg dette til Høyhastighets HDMI-kabelmer egnet til fargene på Mac-en.

Tredje konfigurasjon

Den nyeste konfigurasjonen er egnet for de som hovedsakelig bruker den stasjonære PC-en til å spilleved å bruke Mac-en til alt annet.

I dette tilfellet må vi bruke en høyhastighets DisplayPort-kabel (for å koble til PCens dedikerte skjermkort og skjerm) og en USB-C/DisplayPort-kabel (skal brukes til Mac).

Hvis den valgte skjermen bare har én DisplayPort-inngang, kan vi bruke en Høyhastighets grå HDMI-kabel for å koble Mac Mini til skjermens HDMI-inngang; hvis vi bruker en MacBook kan vi bruke en USB-C/HDMI-kabel eller a USB-C/HDMI-adapter for Mac-tilkoblingen (i sistnevnte tilfelle må vi også kjøpe en Høyhastighets grå HDMI-kabel for å opprette forbindelsen).

2) Bruk HDMI-brytere

Vi har en gammel skjerm med kun én HDMI-port tilgjengelig, vi kan fortsatt koble både PC og Mac sammen med en HDMI 2-til-1-bryter.

Det karakteristiske for disse bryterne er at de kan administrere to separate HDMI-innganger og kombinere dem i en enkelt HDMI-kabel (for å koble til skjermen); ved å bruke en spesiell knapp på bryteren kan vi raskt bytte fra en kilde til en annen.

For denne konfigurasjonen kan vi bruke tre høyhastighets HDMI-kabler: en skal brukes til å koble Mac-en til bryteren, en annen for å koble PC-en til bryteren og den siste HDMI-kabelen vil koble bryteren til skjermen vi har.

Det er klart vi kan utnytte ulike alternativer som f.eks DisplayPort-svitsjer (for skjermer som bare har én DisplayPort-inngang) eller lo 4K HDMI-svitsj med fjernkontrollslik at vi kan tilpasse oss enhver situasjon.

3) Del tastatur og mus med USB-svitsjer

I tillegg til skjermen kan det være en god idé dele tastaturet og musenslik at du kan bytte fra ett skrivebordsmiljø til et annet med et knappetrykk.

Til formålet kan vi bruke en 2 i 4 USB-svitsjsom vi kan koble til opptil 4 USB-enheter.

For å bruke denne bryteren kobler vi tastaturet og musen til en av de 4 tilgjengelige USB-portene og kobler de to USB-utgangskablene til Mac og PC; ved ganske enkelt å trykke på knappen på bryteren vil vi bytte mus og tastatur mellom de to enhetene.

Ved å kombinere USB-bryteren med en av metodene for å administrere skjermen (sett i de forrige kapitlene) vil vi kunne administrere de to systemene intelligentbytte fra Mac til PC (og omvendt) i løpet av dagen.

Konklusjoner

Ved å følge forslagene i veiledningen vil vi kunne bruke PC og Mac sammen med en enkelt skjermdra nytte av de flere inngangene på selve skjermen eller stole på bryteren for dedikerte videoinnganger.

Uansett hvilken metode du velger for å koble til enhetene vi foreslår også å bruke en USB-svitsjslik at du kan administrere tastaturet og musen på både ved å bruke et enkelt tastatur og en enkelt mus, med mulighet for også å dele andre USB-enheter (som webkameraet for eksempel).

Fortsatt på temaet skjermer for å koble til datamaskinen vi kan lese guidene våre om hvordan koble to skjermer til din PC kom igjen hvordan koble en skjerm til en bærbar datamaskin.

Index
 1. 1) Bruk monitorens flere innganger
  1. Første konfigurasjon
  2. Andre konfigurasjon
  3. Tredje konfigurasjon
 2. 2) Bruk HDMI-brytere
 3. 3) Del tastatur og mus med USB-svitsjer
  1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up