De beste åpen kildekode-klonene av de flotte gamle spillene

En verden av åpen kildekode-programvare er ikke begrenset til LibreOffice og Linux. Det er også mye spillutvikling. En hobby for utviklere med åpen kildekode er å klone gamle eller uspillbare spill til versjoner med åpen kildekode.

Det er noen fantastiske gratis spill du kan spille, og mange er verdt å utforske. Følgende er noen av våre favoritt åpen kildekode-spillkloner.

Alle spillene nedenfor kan spilles uten å eie det originale spillet. Det er mange fantastiske oppdateringer til åpen kildekode-motorer som lar eldre spill kjøre på nyere systemer. I dette innlegget vil vi imidlertid kun se uavhengige parter.

I slekt 16 av de beste gratis spillene for Linux

1.FreeCiv

, en klone av Sid Meiers Civilization II, er trofast og holdbar. Mens det klassiske 4X-spillet kun kjører på Windows, finnes det også en nettleserbasert versjon av spillet med 3D-grafikk som kjører i OpenGL. Dette er hvordan mange spillere ender opp med å erobre hovedsteder i dag. lignende FreeCol emulerer Sid Meier's Colonization, et annet spill i Civilization-stil som mangeårige fans av sjangeren liker.

Hopp over

2. UFO: Alien Invasion

UFO: Alien Invasion kloner XCOMs romvesenkampstrategispill. Spillere distribuerer soldater for å bekjempe de invaderende romvesenene i turbaserte, RNG-tunge kamper. Spillet fungerer på Windows, Ubuntu og Debian.

3.Alien Arena

Før moderne titler tok over arenaskytespillsjangeren, dominerte spill som Quake og Unreal kategorien. Alien Arena er en samtale tilbake til den tiden. Det er en gratisversjon, med litt færre funksjoner og en $10 steam-versjon, med noen flere alternativer. Begge versjonene er kompatible med hverandre for flerspillerkamper. Prøv ting med gratisversjonen og oppgrader når du er hekta. Spillet fungerer på både Windows og Linux.

4.OpenRA

En klone av Command and Conquer: Red Alert, OpenRA Gjenskaper trofast sanntidsstrategispillet, pikselert grafikk og alt. Hvis du har en varm plass i hjertet for denne serien, vil du finne de knusende kommunistene som passelig gledelige. Nyere spillere kan bli skremt av de grafiske begrensningene. Og hvis Red Alert ikke er din favoritt i C&C-serien, har Tiberian Dawn og Dune 2000 også blitt gjenopplivet. Spillet kjører på Windows, macOS og de mest populære Linux-distribusjonene.

5.FlightGear

er en fullverdig åpen kildekode-flysimulator. Dette spillet er ikke en klone av et spesifikt spill, i seg selv. Imidlertid deler den mye med flysimulatorer som Microsoft Flight Simulator. Det er en sofistikert simulering av profesjonell kvalitet. Derfor bør du være forberedt på å bruke litt seriøs tid på å lære å fly et fly. Så morsomt som det kan være, kan du ikke bare gå av rullebanen inn i det ville blå. Spillet kjører på Windows, macOS og de fleste varianter av Linux.

6.olite

er en klone av Elite, romflysimulatoren designet for å teste dine fly- og hundekampferdigheter i et miljø med null tyngdekraft. Selv om Elite noen ganger har blitt kalt en "rombil" av spillere, har spillet mange hardcore-fans. Spillet er kompatibelt med Windows, macOS og Linux.

7. Kamp om Wesnoth

Battle for Wesnoth er et åpen kildekode, turbasert strategispill satt i et fantasirike. Det ligner på andre sanntidsstrategispill som Starcraft, men satt i en fantasiverden og med mindre grunnbygging. Wesnoth støtter også flerspiller for konkurransedyktig online spill og tilbyr et oppslukende og sofistikert kampsystem for å utfordre ferdighetene dine som general. Spillet fungerer på Windows, macOS, Linux, iOS og Android.

7. 0 e.Kr

Hvis du vil ha en mer trofast klone av Age of Empires II, 0 e.Kr er billetten din. I dette sanntidsstrategispillet vil du bygge en base og kjempe mot fiender med forskjellige klasser av jagerfly. Spillet fungerer på Windows, macOS og Linux.

8. Super Tux Kart

er et åpen kildekode-racingspill basert på Mario Kart. Mens de lisensierte karakterene fra Mario Kart-verdenen er borte, finner du den samme lekne atmosfæren og raske kontrollene. Sammen med flerspillerkamper utfordrer enkeltspillerhistoriekampanjen spillere til å frigjøre verden til Pet Kingdom fra klørne til den onde Nolok. Spillet er kompatibelt med Linux, Windows, macOS og Android.

9. Tuxmon

Tuxmon er en gratis, åpen kildekode, turbasert Pokémon-stil monster-kamprollespill. Akkurat som Pokemon vil du utforske verden, fange monstre og presse dem til kamp og vinne din ære. På samme måte som SuperTuxKart, bringer spillet ånden av sin inspirasjon til Linux med sin egen stil og historie. Spillet er fortsatt under konstruksjon, men installasjonsprogram er tilgjengelig for Windows, macOS, Linux og Android.

10. Secret Chronicles of Maryo

er en klone av -du gjettet det- Super Mario. Det evig populære plattformspillet er gjenskapt her, selv om utviklingen har vært stoppet i flere år. Spillet fungerer fortsatt på moderne systemer, selv om det kan være litt buggy. Hvis du kan få det til å fungere skikkelig, er det en flott klone av en klassiker. Spillet er kompatibelt med Windows, macOS og de fleste Linux-distribusjoner.

konklusjon

Selv om åpen kildekode-spill ikke kan konkurrere med de grafiske bragdene til AAA-titler, er det fortsatt mye moro å komme ut av titler med åpen kildekode. Hvis du ikke har noe imot at spill er litt røffe rundt kantene, vil du finne massevis av tilfredsstillelse.

Index
 1. 1.FreeCiv
 2. 2. UFO: Alien Invasion
 3. 3.Alien Arena
 4. 4.OpenRA
 5. 5.FlightGear
 6. 6.olite
 7. 7. Kamp om Wesnoth
 8. 7. 0 e.Kr
 9. 8. Super Tux Kart
 10. 9. Tuxmon
 11. 10. Secret Chronicles of Maryo
 12. konklusjon

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up