De beste funksjonene til iOS 16 på iPhone

La oss se sammen alle de nye funksjonene til iOS 16, den nye versjonen av operativsystemet designet for iPhone

iOS 16 er endelig her! Apple har sluppet den nye store oppdateringen for iPhone, fra Last ned nå på alle kompatible enheter.

Funksjonene som introduseres er mange og designet for å gjøre bruken av iPhone enda enklere i alle bruksscenarier. I den følgende guiden har vi tok en nærmere titt på alle de beste funksjonene til iOS 16slik at du kan bli kjent med det nye systemet og umiddelbart bruke innovasjonene introdusert av Apple.

1) Ny låseskjerm

Den nye iPhone-låseskjermen er helt tilpassbar, for å møte behovene til enhver bruker. Faktisk kan vi endre skrifttype og farge på teksten, velge nye bakgrunnseffekter, sette widgets og lage mange låseskjermer, slik at vi kan bytte fra en skjerm til en annen avhengig av humøret vårt.

For å endre låseskjermen åpner vi appen Innstillingertrykker vi på elementet Bakgrunnla oss trykke på Legg til en ny bakgrunn og tilpass bakgrunnen ved å velge fra bakgrunnene i samlingen.

2) Nye iMessage-funksjoner

Hvis vi bruker iMessages ofte for å chatte med andre venner som eier en iPhone vi vil få som nye funksjoner muligheten til å kansellere en sendt melding, redigere en feil i en melding eller bare merk en ulest melding for å minne oss på å svare senere.

Disse funksjonene vil være tilgjengelige bare hvis samtalepartneren vår også har iOS 16: hvis vennen vår ennå ikke har disse funksjonene, vil de heller ikke være tilgjengelige på telefonen vår, så det er bedre å holde seg oppdatert og umiddelbart laste ned den nyeste versjonen av iOS 16 på alle telefoner som er involvert i dialogen.

3) Lag tilpasset filter for bilder

iPhone Gallery-appen lar deg enkelt redigere bilder, men hvis innstillingene våre er så gode vi kan lage vårt eget fotografiske filter for å bruke på alle fremtidige bilder tattfor ikke å måtte gjenta endringene hver gang.

For å redigere bildet åpner vi appen Foto, velg bildet du vil redigere, trykk på Rediger øverst og bruk de tilgjengelige alternativene og effektene for å lage vårt egendefinerte filter. Etter å ha tatt i bruk endringene, trykk på de tre prikkene øverst til høyre og bruk stemmen Kopier endringer; neste gang vi må redigere bildene trykker vi på de tre prikkene igjen (etter å ha åpnet menyen Redigere), og denne gangen trykker du på Lim inn endringer for å bruke bildefilteret laget av oss på nytt.

4) Opprett delt iCloud-bibliotek

I stedet for å dele bilder av en spesiell begivenhet i grupper eller i meldingsapper, kan vi gjøre det mye tidligere dele et iCloud-bibliotekog dermed velge hvilke brukere som skal se bilder av et bryllup, en begivenhet eller noe annet uten deling.

For å opprette det delte iCloud-biblioteket åpner vi appen Innstillingeråpner vi menyen Fototrykker vi på Delte album og vi velger hvilke personer som kan delta i å se det delte albumet; deretter kan vi også velge hvilket album, samling eller bilde som skal vises til disse personene, manuelt velge album eller filtrere etter personer eller datoer.

Inviterte personer trenger bare å godta invitasjonen på sin iPhone fra Bilder-appen for umiddelbart å få tilgang til det delte albumet; albumene vi er invitert til er også synlige fra menyen Innstillinger -> Bilder -> Delte album.

5) Fjern eller kopier objekter fra bilder

"Tryllestaven"-funksjonen inkludert i Bilder-appen er veldig nyttig, siden den lar deg flytte hele objekter fra bilder, gjenopprette tekst fra bilder og kopiere innholdet til andre bilder eller transformere dem til ren tekst uten å måtte bruke bilderedigeringsprogrammer eller OCR-programmer. For å bruke funksjonen er det bare å åpne bildet, holde fingeren nede på punktet av bildet du vil "kopiere" og dra (eller lime inn) utvalget som vil bli opprettet automatisk.

For å bruke denne tryllestaven trenger vi imidlertid en iPhone med A12 Bionic-brikken, det vil si en iPhone XS, XR eller nyere. De med en iPhone 8, iPhone 8 Plus eller iPhone X vil alle kjøre iOS 16, men deres A11 Bionic-brikker er ikke kompatible med denne fotograferingsfunksjonen

6) Bruk iPhone som Mac-kamera

Med ankomsten av ny versjon av macOS det vil være mulig gjør iPhonen vår til et ekte webkamera for Macen vårfor å dra nytte av det bakre kameraet eller frontkameraet i apper som er kompatible med videosamtaler (FaceTime, Zoom, Skype og andre).

For å prøve denne funksjonen må vi først installer den nye macOS eller, alternativt, vent på den offisielle utgivelsen av det nye Mac-operativsystemet for å kunne teste denne nye funksjonen.

7) Overfør FaceTime-anrop til en annen enhet

En annen funksjon etterspurt av Apple-brukere planlegger å kunne overføre FaceTime-anrop fra en enhet til en annen, uten å måtte avslutte videosamtalen eller samtalen. Vi kan dermed sende samtalen fra iPhone til iPad (eller omvendt) eller overføre videosamtalen fra MacBook til vår iPhone (eller omvendt) i sanntid.

For å aktivere denne funksjonen trykker vi på varselet for å overføre samtalen eller vi trykker på knappen Videooverføring øverst på skjermen og trykk på Endring for å endre kilden som FaceTime-anropet skal foretas fra.

8) Nye full nedsenkingsfunksjoner

På iOS 16 er funksjonene for fullstendig fordypning (allerede sett i iOS 15) forbedret for å møte alles behov. Åpner appen Innstillinger og trykker opp Full neddykking du kan endre innstillingene for modusen Ikke forstyrrmodusen Arbeidmodusen Guide eller modusen Sovevelge fra tid til annen hvilke apper som kan sende varsler, hvilke meldinger eller anrop mottar og hvilke meldinger som skal filtreres.

For å aktivere Full nedsenking manuelt åpner vi Kontroll sentertrykker vi på Full neddykking og velg modusen som skal aktiveres; alternativt vil aktivering av modusene være automatisk, basert på innstillingene som er gjort tidligere.

9) Aktiver det haptiske tastaturet

Utrolig, men sant, en av de mest naturlige funksjonene som finnes på den nyeste generasjonen av telefoner, var ennå ikke til stede på det offisielle iPhone-tastaturet, noe som tvang mange mennesker til å bruke en alternativt tastatur til føl vibrasjonen av de berørte tastene (haptisk tastatur).

For å aktivere det haptiske tastaturet åpner vi appen Innstillingertrykker vi på Lyder og haptiske tilbakemeldingertrykker vi på Tastaturtilbakemelding og vi slår på bryteren Haptisk tilbakemelding for å låse opp iPhones haptiske tastatur.

10) Vis passordene til tilkoblede Wi-Fi-nettverk

Med iOS 16 kan vi endelig gjenopprette passordene til Wi-Fi-nettverkene vi har koblet til tidligere (også inkludert ethvert Wi-Fi-nettverk vi bruker for øyeblikket), uten å måtte gå gale i Apple Keychain (kun tilgjengelig fra Mac).

For å se passordet til Wi-Fi-nettverkene, la oss gå til banen Innstillinger -> Wi-Fitrykk på "i"-ikonet ved siden av navnet på nettverket som vi allerede har koblet til (i delen Mine nettverk), trykk på Passord-feltet og lås opp passordet med Face ID eller Touch ID for å se passordet umiddelbart.

Konklusjoner

Funksjonene introdusert eller forbedret i iOS 16 gjør systemet egnet for enhver bruker, det være seg en banksjef eller en enkel nerdete borger som elsker Apple-teknologi. Funksjonene knyttet til fotografisk sektor er interessante, det samme er forbedringene på kommunikasjonssiden (iMessage, iPhone som webkamera for Mac og de nye FaceTime-funksjonene).

Fortsatt på iPhone og iOS-temaet kan vi lese guidene våre om hvordan få fart på iPhone og optimaliser iOS og hva er forskjeller mellom iOS og iPadOS og mellom iPad-systemet sammenlignet med iPhone.

Index
 1. 1) Ny låseskjerm
 2. 2) Nye iMessage-funksjoner
 3. 3) Lag tilpasset filter for bilder
 4. 4) Opprett delt iCloud-bibliotek
 5. 5) Fjern eller kopier objekter fra bilder
 6. 6) Bruk iPhone som Mac-kamera
 7. 7) Overfør FaceTime-anrop til en annen enhet
 8. 8) Nye full nedsenkingsfunksjoner
 9. 9) Aktiver det haptiske tastaturet
 10. 10) Vis passordene til tilkoblede Wi-Fi-nettverk
  1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up