De beste nettleserne å bruke på Linux

Linux kan være det beste valget for å gjenopplive en gammel PC og surfe på Internett selv med bærbare datamaskiner som ikke lenger er i bruk, siden alle de mest kjente distribusjonene kjører med mye bokstaver minimumskrav enn Windows. Etter å ha tatt det store steget, er det første valget som må tas, hvilken nettleser du skal bruke for å surfe på Internett, for å holde nettleservanene som vi også hadde på Windows praktisk talt uendret.

Nettleserne vi skal analysere kan med stor letthet installeres på de mest kjente Linux-distribusjonene som Ubuntu, Linux Mint og Elementary OS, alle systemer som har en medfølgende og oppdatert appbutikk. For de mest krevende brukerne vil vi også lov inn kommandoen fra terminalen for å installere den valgte nettleseren riktige systemer basert på Debian eller Ubuntu.

I denne guiden vil vi vise hvordan du laster ned og bruker de beste nettleserne for Linux , og gir toppprioritet til nettlesere som omfavner åpen kildekode-filosofi og derfor er mer i tråd med naturen til Linux-distribusjonen som er valgt for datamaskinen.

Mozilla Firefox

Den beste åpen kildekode-lisensierte og fritt brukbare nettleseren er Mozilla Firefox , integrert i de fleste Linux-distribusjoner, men også nedlastbar fra den offisielle nettsiden .

Som nevnt er det referansenettleseren for Linux-miljøet, hvor den er forhåndsinstallert på praktisk talt alle de mest kjente distribusjonene (bare klikk på ikonet eller søk i appskjermen). Denne nettleseren støtter utvidelser, tilbyr avanserte verktøy for personvernkontroll når vi surfer på Internett, synkroniserer bokmerker, historikk og andre innstillinger (med den dedikerte kontoen), åpner sider raskt, tilbyr konstante sikkerhetsoppdateringer, introduserer nyheter med hver oppdatering og er ganske lett i minne (så lenge du ikke overdriver med antall åpne faner). Det er for øyeblikket vanskelig å ha en mer komplett nettleser på Linux som også respekterer åpen kildekode-naturen og integreres så godt med egenskapene til hver distribusjon. For å installere det fra terminalen er kommandoen som følger:

sudo apt installer firefox

Tor nettleser

Hvis vi bryr oss spesielt om personvern mens vi surfer og ønsker å besøke nettsidene anonymt, kan vi stole på Tor Browser , en modifisert versjon av Firefox optimalisert for å fungere via Tor-nettverket og tilgjengelig fra den offisielle nettsiden .

Denne nettleseren har alle fordelene til Firefox, men legger til muligheten til å koble til Tor-nettverket for å skjule den offentlige IP-en og surfe uten å etterlate spor på nettet. Nettleseren tilbyr noen ikoner og knapper designet for å samhandle med Tor-nettverket, sletter informasjonskapsler og historikk automatisk og kan også endre Tor-utgangsnoden (og derfor maskert IP) når som helst. For å installere det må vi bruke kommandoene som er inkludert i zip-pakken lastet ned fra nettstedet, som lar deg starte Tor-tjenesten og den dedikerte nettleseren.

Krom

Hvis vi er glad i hastigheten til Google Chrome, kan vi kopiere den på Linux (unngå å bruke lukkede lisensprogrammer som Chrome) ved å laste ned Chromium- nettleseren , som faktisk er åpen kildekode-versjonen av Chrome, men uten de proprietære komponentene lagt til av Google (kjent for å spionere på alle brukere).

Denne nettleseren er grunnlaget for Chromes suksess, siden alle innovasjonene introdusert i Chrome først blir testet på Chromium, som derfor er en slags "overordnet" for alle nettlesere basert på Chrome eller som bruker samme gjengivelsesmotor.  Med Chromium vil vi ha en ekstremt rask nettleser med støtte for utvidelser, sandkasse for hver fane eller åpen prosess og omnium søkemotor på adressefeltet (med tilpassbar motor). Dessverre, fra 15. mars 2021, har Google kuttet støtten for dedikert synkronisering, så det er ikke mulig å bruke en Google-konto for å synkronisere bokmerker og historikk. For de som ønsker å installere Chromium via en terminalkommando, kan de bruke den nedenfor:

sudo apt install -y chromium-nettleser

Andre nettlesere for Linux

I det første kapittelet så vi sammen de beste nettleserne som vi kan installere på enhver GNU / Linux-distribusjon i full overensstemmelse med åpen kildekode-lisensen som følger med alle distribusjoner; hvis vi ønsker å teste andre nettlesere (selv med lukket kode) kan vi referere til listen nedenfor, hvor vi finner alle nettlesere som er kompatible med Linux:

 • Opera : gyldig rask nettleser, med stor tilpasningskapasitet, målrettede utvidelser, integrert messenger, enkelt sendingssystem mellom enheter og gratis og ubegrenset VPN.
 • Google Chrome : Den mest populære nettleseren i verden, med støtte for utvidelser, avansert sikkerhet og Google-synkronisering. På Linux er det en av de mest brukte, men drar nytte av arbeidet som gjøres med Chromium og legger til de typiske Google-sporerne, noe som reduserer brukernes personvern.
 • Vivaldi : nok en gyldig, tilpassbar, rask og rask nettleser med dedikert synkroniseringsstøtte og avansert beskyttelse fra online sporingssystemer.
 • Midori : superlett og sikker nettleser, med en åpen kildekode-lisens og et minimalt grensesnitt. Det beste valget for virkelig gamle datamaskiner.
 • Waterfox : tilpasset versjon av Mozilla Firefox uten datainnsamling av brukeren, med et øye for personvern.
 • Microsoft Edge kan lastes ned i beta, dev eller Canary for de som ønsker en kobling med Microsoft-verdenen selv på Linux. Nettleseren ligner på Chome og er overraskende rask.

Alle disse nettleserne kan lastes ned fra appbutikken integrert i Linux-distribusjonen eller direkte fra de offisielle sidene, med unntak av Google Chrome (som alltid må lastes ned fra nettstedet, uansett hvilken Linux-distribusjon som er i bruk).

Konklusjoner

Å velge en god nettleser er også viktig på Linux, slik at vi kan åpne alle nettsider som om vi fortsatt bruker Windows. For konsistens er det tilrådelig å fokusere kun på nettlesere som deler en åpen kildekode-lisens, men mange er fortsatt komfortable med Google Chrome og laster ned det selv på Linux (selv om lisensen ikke er åpen og Googles sporing er på de høyeste nivåene). Det beste på Linux er definitivt Firefox, men vi anbefaler at du også gir Opera eller Vivaldi en sjanse, som blant annet støtter synkronisering med tilsvarende apper for Android og iPhone/iPad.

Index
 1. Mozilla Firefox
 2. Tor nettleser
 3. Krom
 4. Andre nettlesere for Linux
 5. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up