De mest praktiske og billigste fiberinternetttilbudene for hjemmet

Index
  1. 1) Beste operatør for dekning
  2. 2) Beste operatør for teknologi
  3. 3) Beste operatør for hastighet
  4. 4) Beste tilbud for blandet kobberfiber (FTTC)
  5. 5) Beste tilbud for ren fiber (FTTH)
  6. 6) Beste tilbud uten telefonlinje
    1. Konklusjoner

Hva er det beste tilbudet for å ha internett hjemme med tanke på alle tariffene til de viktigste italienske operatørene med Fiber

Blant de ulike operatørene for fastnett internett, faller valget ofte på den som gir det billigste tilbudet: alle ønsker å spare penger og samtidig få svært rask fiber, for å tilpasse seg alle typer nett og behovene til hvert medlem av familien.

Å velge den billigste fiberen er det første trinnet, men for å forbli virkelig fornøyd med valget som er tatt, er det alltid verdt å ta en titt på sammenligning av internetttilbud for fiberslik at vi virkelig kan velge den beste operatøren basert på våre behov.

LES OGSÅ -> Beste priser for mobilt Internett (Tim, WindTre, Vodafone, etc.)

1) Beste operatør for dekning

Fra et dekningsperspektiv i de fleste tilfeller må vi stole på TIM å være tilgjengelig for en tilkobling.

Selv om liberaliseringen av telekommunikasjonsmarkedet har utvidet mulighetene og tilbudene som er tilgjengelige for brukerne (spesielt med fiberoptiske tilbud), TIM er fortsatt eier av en stor del av nettverksinfrastrukturenleie kabler og skap til andre operatører for å frakte FTTC-fiber.

En helt annen sak for ren fiber, den som er kjent under akronymet FTTH: utvidelsen av Åpne Fiber har ført til en utvidelse av dekningen i mange byer (selv langt fra store bysentra), noe som letter valg av abonnement å abonnere på.

Operatører som tilbyr for tiden fiberoptisk dekning (FTTH) er følgende:

Fra et dekningssynspunkt er TIM uslåeligmen Vodafone og Fastweb forsvarer seg godt med sitt dedikerte nettverk (spesielt i store byer).

For andre operatører må vi håpe at det er Open Fiber-dekning i området: vi foreslår deg sjekk tilgjengeligheten av FTTH Open Fiber på adressen der vi bor.

2) Beste operatør for teknologi

Med den nåværende teknologien vi anbefaler ikke å aktivere nye ADSL-tilbud: teknologien er nå utdatert og vil aldri tilby en tilkoblingshastighet som er tilstrekkelig for moderne bruk (selv en enkelt strømmetjeneste eller enkle Windows-oppdateringer er nok til å mette den).

Den første teknologien vi kan fokusere på er Kobberblandet fiber (også kjent under akronymene VSDL, FTTC og FTTS): hvis bare denne teknologien er til stede i hjemmet vårt, er de beste operatørene det Fastweb eller WindTrede eneste som lar deg spare og dra nytte av en god forbindelse (på en leid TIM-linje) mens du betaler mye mindre.

Hvis vi i stedet ønsker å fokusere på en FTTH-tilkobling den beste operatøren er Sky Wifitett fulgt av Iliad Box (som kun tilbyr FTTH), Fastweb og TIM.

Alle de andre operatørene har det greit hvis det er dekning, gitt at man i alle fall oppnår svært høye hastigheter; hvis vi ønsker å spare anbefaler vi at du prøver Fastwebsom tilbyr rask fiber til svært konkurransedyktige priser og uten utgangs- eller aktiveringskostnader.

3) Beste operatør for hastighet

Hvis vi ønsker å velge vår nye operatør basert på tilkoblingshastigheter det bedre å dele alle operatørene sett så langt av teknologi:

  • FTTC: også her dominerer TIM-nettverket gitt bruk av leide nettverk av andre operatører. Med FTTC-førerhuset oppnår vi hastigheter mellom 50 og 300 Mega per sekund i mange italienske byer.
  • FTTH: hvis vi har ren fiberdekning tilbyr TIM, Fastweb, Sky Wifi, Vodafone og Tiscali opptil 2,5 Gigabit per sekund (i noen byer). I tillegg til denne nye teknologien er det fortsatt mulig å dra nytte av fiber opp til 1000 megabit per sekund, en stratosfærisk hastighet for alle hjemmebehov.

For høyeste gjennomsnittshastighet på det nasjonale territoriet Sky Wifi vinnersom dukket opp igjen fra hastighetstest utført av Ookla.

I denne forbindelse inviterer vi deg til å lese våre guider om hvordan få Gigabit Fiber eller 2,5 Gbps til å surfe raskt og på forskjeller mellom FTTC og FTTH fiber.

4) Beste tilbud for blandet kobberfiber (FTTC)

Det rette kompromisset mellom teknologi og hastighet er FTTCsom garanterer stor kompatibilitet siden vi ikke engang trenger å bytte telefonkontakt og en virkelig interessant hastighet (opptil 300 Mega, med en gjennomsnittshastighet i Italia på rundt 60 Mbps).

Fra dette synspunktet kan FTTC-forbindelsen tilbys på operatørens dedikerte linje (ikke utbredt), eller tilbud på TIM-nettverket til leie (mest sannsynlig scenario).

Det beste FTTC-tilbudet vi kan abonnere på med et dedikert nettverk er Tiscali Ultrainternettilgjengelig til en kostnad på €24,90 per måned vi vil ha ubegrenset internett opptil 2,5 Gbps (i tilfelle FTTH-dekning), ubegrensede samtaler, modem inkludert i prisen og uten noen skjulte kostnader eller varighetsbegrensninger.

Hvis vi ikke har FTTH-dekning, blir vi omdirigert til FTTCog oppnår fortsatt en god tilkoblingshastighet i de fleste scenarier.

Hvis du er interessert i andre FTTC-tilbud, henviser vi til listen med alle sidene for boligtilbud:

Siden tilbudene ofte endres, er det best å lagre denne siden i dine favoritter og få tilgang til operatørenes tilbud, slik at du alltid finner det beste tilbudet på FTTC-fiber.

5) Beste tilbud for ren fiber (FTTH)

For å ha den beste Internett-tilkoblingen må vi fokusere på FTTH-tilkoblinger, det vil si ekte optisk fiber som når hjemmet og erstatter kobberforbindelser med hastigheter opp til 2,5 Gbpsselv om vi i de fleste tilfeller vil ha hastigheter mellom 300 og 1000 megabit per sekund.

For øyeblikket er det beste tilbudet for FTTH Sky WiFisom også kan skryte av prisen som den raskeste faste linjen i Italia i 2022 (takket være den konstante bruken av FTTH).

Til en kostnad på €29,90 per måned vi vil ha FTTH-fiber opptil 2,5 Gbps, Sky Wifi Hub-modem inkludert i prisen, samtaler basert på forbruk, ingen minimumskontraktuelle varighetsbegrensninger og, kun online, Sky Wifi-aktivering for €0 i stedet for €49.

Som det første alternativet til Sky Wifi finner vi Fastweb Casa Lightsom til en pris av €26,95 per måned tilbyr ultrarask fiber, FASTGate-modem og aktivering inkludert, pay-as-you-go-samtaler og Fastweb Digital Academy-kurs.

Også i dette tilfellet kan de beste FTTH-tilbudene overvåkes fra listen over operatører for hjemmetilbud:

Vi sjekker disse lenkene minst en gang i måneden, slik at du alltid kan dra nytte av dem rimeligste fiber tilgjengelig på markedet.

6) Beste tilbud uten telefonlinje

Mange selskaper som tilbyr abonnement på trådløst internettet flott alternativ å vurdere hvis huset vårt er ikke dekket av FTTC og FTTH fiber og vi vil absolutt unngå ADSL-linjen.

Disse operatørene utnytter FWA-teknologisom faller innenfor teknologien for blandet kobberfiber (kalt for anledningen blandet fiberradio), med svært interessante hastigheter (til tross for at den er basert på radiolenker).

Det beste tilbudet for denne teknologien er TIM WiFi Power FWA som, al pris på €24,90 per måned (som faller til €15,90 per måned hvis vi allerede er TIM-kunder) lar oss installere en Internett-tilkobling hjemme uten fasttelefon og uten begrensninger med en hastighet på 100 Mega ved nedlasting og 50 Mega ved opplasting, med modem inkludert i pris.

I dette tilfellet må vi også plassere antennen på taket eller balkongen, for å kunne fange opp operatørens signal (nøyaktig som om det var et mobilnett for mobiltelefoner).

Vi kan finne andre tilbud for Internett uten telefonlinje fra operatørene LINKEM, Tiscali, EOLO Og Billignett.

Konklusjoner

Som vi har sett, eksisterer ikke et tilbud som gjør alle glade: vi vil alltid måtte velge basert på tilgjengelighet på adressen vår, og prøve å velg den billigste fiberen i forhold til hvilken type teknologi som er tilgjengelig (toppen er FTTH, men vi kan også bruke FTTC og FWA i områder med mindre dekning).

Hvis vi må bestemme en vinner Sky Wifi vinner for tilkoblingsteknologi og gjennomsnittshastighetmen Fastweb og TIM gjør det også veldig bra, ofte svært nær verdiene som sees på Sky-linjene.

Vi har sett i andre lignende guider Hvordan måles sann Internett-hastighet? og fremfor alt hvordan finn den raskeste operatøren i ditt område.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up