Deaktiver monitorhøyttalere på Windows PC eller Mac

Vi har dedikerte eksterne høyttalere, men systemet fortsetter å gjengi lyd fra skjermen? La oss se hvordan du deaktiverer monitorhøyttalerne

På Windows-datamaskiner og Mac-er kan vi støte på et prioritert problem på lydavspillingsenheter; faktisk kan det skje at vi uten gyldig grunn hører lyden som går fra hodetelefonene (eller eksterne høyttalere) til små høyttalere innebygd i dataskjermen.

Systemet har en presis prioritert system på enheter som må spille av lyd: hvis denne prioriteten hopper over (på grunn av en oppdatering eller fordi noen rotet rundt uten at vi var klar over det), vil vi høre lyden gå gjennom feil enhet.

I den følgende guiden vil vi vise deg hvordan du deaktiverer skjermhøyttalere på Windows og Macved å bruke både innstillingene gitt av selve skjermen og lydprioritetsinnstillingene som er inkludert i moderne operativsystemer.

1) Demp de innebygde høyttalerne

Nyere skjermer har et OSD-grensesnitt som vi kan slå helt av lyden til de innebygde høyttalerne eller deaktiver den bare for én av inngangene på baksiden av skjermen (for eksempel kan vi la den være aktiv på HDMI og deaktivere den på DisplayPort eller omvendt).

Dette er absolutt den mest effektive prosedyren for å deaktivere monitorhøyttalerne på Windows og Mac, siden den omgår prioritetssystemet fullstendig og demper høyttalerne når (ved en feiltakelse) lydutgangen er satt i videokabelen (HDMI eller DisplayPort).

For å deaktivere høyttalerne som er integrert i skjermen, trykk på knappen for å starte OSD-grensesnittet og gå til menyen Lyd og vi deaktiverer avspilling av lyder (aktiverer funksjonen Stum eller ved å tilbakestille monitorvolumnivået).

På noen skjermer er prosedyren litt annerledes, vi må derfor gjøre forsøk og teste hvert element og meny som finnes i OSD-en til vi finner den som lar oss slå av lyden fra de innebygde høyttalerne.

2) Deaktiver monitorhøyttalere på Windows

For å fullstendig deaktivere avspillingen av høyttalerne som er integrert i skjermen, kan vi handle fra Windows-lydinnstillingene, og effektivt slå av lydavspillingen via skjermkortet som er integrert i PC-en.

For å fortsette trykker vi VINN+I på PC-tastaturet, la oss gå til menyen Systemklikker vi på Lydtrykker vi på Andre lydinnstillingervi identifiserer enheten som overfører lyd til skjermen (den skal kunne identifiseres med navnet på skjermkortet), vi høyreklikker på den og trykker til slutt på Deaktiver.

3) Deaktiver monitorhøyttalere på Mac

For å deaktivere lyden som sendes ut av en skjerm koblet til Mac-en eller for å deaktivere lyden som sendes ut av den interne høyttaleren til Mac Mini, er alt vi trenger å gjøre å klikke på Apple-ikonet øverst til venstre, trykke på Systeminnstillingerla oss komme inn i menyen Lydla oss bla ned til listen Utgang og innkjøringvelg høyttaleren som er integrert i Mac-en eller navnet på skjermen som er koblet til Mac-en, og merk av i boksen ved siden av elementet Lyden er dempet.

Fra samme vindu er det også mulig endre prioritet på lydavspilling: på Mac trykk ganske enkelt på enhetsnavnet i feltet Exit for umiddelbart å angi eksterne høyttalere eller hodetelefoner som standard avspillingsenheter.

4) Endre avspillingsprioritet på Windows

Hvis vi ikke vil deaktivere skjermens lyd fullstendig, men ikke vil at den skal starte som standard avspillingsenhet, tilordner du bare høyttalerhøyttalerne (som vi har plassert ved siden av PC-en) eller hodetelefonene (tilkoblet via Bluetooth eller kabel) som standard avspillingssystem.

For å gjøre denne endringen, la oss gå tilbake til banen Innstillinger -> System -> Lydtrykker vi på Alle lydenhetertrykk på lydutgangen til de eksterne høyttalerne (eller hodetelefonene), utvide rullegardinmenyen ved siden av elementet Angi som standard lydenhet og velg elementet Bruk som standard for lyd.

Alternativt kan vi alltid trykke på varen Andre lydinnstillinger (finnes i menyen Innstillinger -> System -> Lyd), høyreklikk enheten du vil angi som standard og merk av Angi som standardenhet kom igjen Angi som standard kommunikasjonsenhet.

For mer informasjon kan vi lese artikkelen vår om hvordan endre lydutgang på Windows.

Konklusjoner

Lydhøyttalerne som er integrert inne i skjermen kan være fine for å gjengi lyden av en video eller for en videosamtale, men for få mest mulig ut av videospill og videostrømming vi må raskt erstatte dem med en PC lydhøyttalersett Og ved å deaktivere høyttalerne nederst på skjermen.

Av alle løsningene som er foreslått, er den beste absolutt den som innebærer å deaktivere lyden direkte fra skjermens OSD; hvis dette alternativet ikke er aktuelt eller ikke tilgjengelig, kan vi dempe lyden fra operativsystemet uten problemer.

For å lære mer kan vi lese guidene våre på hvordan øke volumet over maksimum på PC og hvordan Sett opp datamaskinhøyttalere for surroundlyd.

Hvis vi har problemer med lydavspilling fra et spesifikt periferutstyr eller fra alt periferutstyr som er koblet til PC-en, kan vi løse alle problemene ved å lese artiklene våre om hvordan fikse lydproblemer på Windows PC og på beste løsningene hvis det ikke er lyd på Windows 11.

Index
  1. 1) Demp de innebygde høyttalerne
  2. 2) Deaktiver monitorhøyttalere på Windows
  3. 3) Deaktiver monitorhøyttalere på Mac
  4. 4) Endre avspillingsprioritet på Windows
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up