Deaktiver Windows Defender på Windows 10 og 7

Windows Defender er en gratis Microsoft-applikasjon hvis hovedfunksjon er å beskytte Windows-systemer mot spionprogrammer og skadelig programvare.
Programmet har hatt en lang utvikling og er til stede på en helt annen måte siden Windows Vista og 7, hvor det er integrert som en anti-spyware. Den har fått mer fremtreden på Windows 8- og 10-systemer der den har blitt en komplett og effektiv anti-malware.
I denne artikkelen vil vi peke på de enkleste måtene å deaktiver Windows Defender-beskyttelse på Windows 10 og 7 hvis, av en eller annen grunn, dette viser seg nyttig.

Vi må alltid huske at slike operasjoner må utføres klokt og bare hvis det er strengt nødvendig, fordi på nettet er det veldig enkelt å støte på skadelig programvare som kan gjøre PC-en vår ubrukelig.
Hvis du velger å deaktivere Windows Defender er det derfor tilrådelig å bruke et annet antivirus, vi har dedikert en artikkel til de beste.

Deaktiver Windows Defender på Windows 7

Defender, på Windows 7, var opprinnelig en enkel systemapplikasjon, atskilt fra Windows-brannmuren.
Innstillingene, inkludert deaktivering (automatisk gjort med installasjon av et proprietært antivirus), kan enkelt nås fra det aktuelle ikonet i kontrollpanelet, så vel som fra handlingssenteret som ligger i samme panel. Fra denne siste skjermen kan vi sjekke alle systemsikkerhetsinnstillingene, inkludert en liste over installerte antivirus- og antispionprogrammer, som umiddelbart kan aktiveres / deaktiveres.

Til deaktiver Security Essentials-beskyttelse (Defender hadde dette navnet på eldre versjoner av Windows), det tar bare noen få enkle trinn:

 • gå til Start og skriv "Security Essentials" (uten anførselstegn);
 • programikonet vises, du må klikke på det for å starte det;
 • i vinduet som vises, må du gå til Innstillinger-fanen og deretter i sidefeltet trykk på elementet Aktiver beskyttelse i sanntid;
 • fjern deretter haken fra Aktiver sanntidsbeskyttelse og klikk på Lagre endringer og bekreft med et Ja.

Hvis du vil reaktivere Defender, gjør du bare samme prosedyre og setter haken i elementet Aktiver beskyttelse i sanntid.

Deaktiver Windows Defender på Windows 10

Mellom 2009 og 2016 bestemte Microsoft seg for å redesigne Defender fullstendig, og integrere den i Microsoft Security Essentials (MSE)-pakken, som igjen kan installeres på Seven, hvor den erstattet den originale Defender. Senere ble den nye pakken definitivt omdøpt i Windows Defender og forhåndsinstallert på Windows 8 og 10, og erstattet den forrige med samme navn.
Som et resultat av dette valget må vi skille mellom to forskjellige programvare med samme navn.
Microsoft Security Essentials-beskyttelse kan deaktiveres veldig enkelt:

 1. gå til Start-menyen (ved å klikke på den aktuelle knappen) og skriv Defender;
 2. klikk på Windows Defender Security Center-ikonet (det har formen av et hvitt skjold på et blått felt);
 3. kontrollsenteret åpnes, inne i det må du klikke på ikonet i form av et lite skjold i linjen til venstre;
 4. på dette punktet, klikk på elementet Virus- og trusselbeskyttelsesinnstillinger;
 5. under overskriften Sanntidsbeskyttelse kan du klikke for å bli deaktivert (etter å ha klikket Ja i dialogboksen).

Windows 10 Windows Defender-applikasjonen er integrert som Windows Defender Security Center, tilgjengelig fra Start-menyen. Så på ett sted kan du finne nesten alle PC-sikkerhetsinnstillinger, inkludert brannmuren, omdøpt til Windows Defender Firewall.

Sikkerhetssenteret kan også nås fra systeminnstillingene (tilgjengelig fra Start-menyen ved å klikke på tannhjulet).
Når vinduet er åpent, klikker du på fanen Oppdatering og sikkerhet og får tilgang til Windows-sikkerhetselementet herfra.
Ved å klikke på elementet Virus- og trusselbeskyttelse (som vil bli åpnet i sikkerhetssenteret) vil applikasjonen tillate deg å deaktiver Defender delvis, eller det vil bare bekrefte riktig installasjon av et antivirus som allerede finnes på datamaskinen.
Defenders system er integrert så radikalt i Windows 10 at fullstendig fjerning av det er komplekst og potensielt risikabelt, spesielt for uerfarne brukere.

Deaktiver Windows-brannmuren

For å deaktivere brannmuren innebygd i Defender i stedet, kreves flere trinn, inkludert sikkerhetstillatelser.

Denne operasjonen må også utføres med den største forsiktighet og fremfor alt med bevissthet om nytten av beskyttelsen.
Her er trinnene du må ta, du må:

 • gå til sikkerhetssenteret (punkt 1 og 2 i forrige avsnitt);
 • velg brannmurbeskyttelseselementet fra venstremenyen og deretter, i den relative fanen, elementet Avanserte innstillinger;
 • en dialogboks åpnes, klikk på Ja, så åpnes den avanserte sikkerhetssiden,
 • her må du finne oppføringen Windows Defender Firewall Properties;
 • herfra kan du umiddelbart få tilgang tilbrannmur aktivere eller deaktivere innstillingen (det er rullegardinmenyen ved siden av brannmurstatuselementet) og avslutt deretter ved å klikke på Bruk.

Vår innsikt i hvordan deaktiver Windows Defender det er over. Vi minner deg om at det alltid er lurt å ha et antivirus aktivt på operativsystemet ditt, spesielt hvis det er Windows eller MacOS.

Index
 1. Deaktiver Windows Defender på Windows 7
 2. Deaktiver Windows Defender på Windows 10
 3. Deaktiver Windows-brannmuren
Go up