Del en skriver mellom PC-er

Index
  1. 1) Del nettverksskriver via modem/ruter
  2. 2) Del nettverksskriver via PC
  3. 3) Del nettverksskriver via webtjeneste
  4. 4) Hvordan skrive ut til en delt skriver
    1. Konklusjoner

Innstillingsveiledning for å dele en skriver på nettverket slik at den også kan brukes av andre PC-er

På kontorer er det ofte nødvendig dele en skriver over nettverket slik at den kan brukes av alle enhetene som finnes på den. Denne delingen kan gjøres direkte fra en Windows-PC, ved å koble skriveren til modemet som er kompatibelt med nettverksmodem eller ved å stole på en Internett-utskriftstjeneste.

I denne guiden vil vi vise deg alle trinnene du må følge sette opp en delt nettverksskriver, slik at du kan velge den beste for kontoret fra tid til annen. Den eneste forutsetningen er at skriveren har en Ethernet-port eller en Wi-Fi-modul, slik at den raskt kan legges til enhetene som er oppført nedenfor.

LES OGSÅ -> Typer multifunksjonsskrivere

1) Del nettverksskriver via modem/ruter

Den enkleste måten å sette opp en delt nettverksskriver på er å koble den direkte fra modemet eller til ruteren via Ethernet-kabel. Når du er koblet til, slår du den på og venter noen sekunder på nettverkskonfigurasjonen (utføres automatisk av modemet eller ruteren).

Etter denne operasjonen åpner vi PC-en, går til Start-menyen, åpner appen Innstillingertrykker vi på Bluetooth og enheter eller opp Enheter og vi presser på Legg til enhet.

Søket etter den nye skriveren starter, som vi kan integrere i systemet ved å trykke på knappen Legg til; driversøket vil være automatisk på Windows 11 og Windows 10, vi trenger ikke å forholde oss til noe i denne fasen.

Selv Vår skriver er utstyrt med en Wi-Fi-modul trinnene som skal følges på Windows er identiske, bare tilkoblingsmetoden endres: vi må få tilgang til skriverens trådløse innstillinger, starte søket etter nettverk, velge riktig Wi-Fi-nettverk og angi tilgangspassordet.
Noen skrivere har også en knapp for rask Wifi WPS-tilkoblingsom lar deg raskt koble skriveren til modemet eller ruteren uten å måtte skrive inn passordet manuelt (noe som er veldig nyttig på skrivere uten skjerm eller med skjermer med redusert informasjon).

2) Del nettverksskriver via PC

Skriveren kan deles på nettverket selv om den er koblet direkte til en datamaskin, som i dette tilfellet vil fungere fra utskriftsserver; denne metoden anbefales for USB-skrivere og for skrivere som vi ønsker skal bare brukes når administrator-PCen er slått på.

Først legger vi til skriveren til Windows som vist i dedikert guide eller bruke installasjonsplaten til å legge til driveren (spesielt på USB-skrivere eller de som er noen år gamle).

Når dette er gjort, la oss gå inn Kontrollpanel -> Maskinvare og lyd -> Enheter og skrivere (tilgjengelig på alle støttede Windows), høyreklikker vi på skrivernavnet og velger elementet Skriveregenskaperla oss gå til fanen Deling og sett haken ved siden av elementet Del skriveren.
I hodet Del navn la oss velge et navn som er lett å huske, sett en hake på det Gjengi utskriftsjobber på klientdatamaskiner og til slutt trykker vi på Søke om Og OK.

Nå er skriveren delt på samme nettverk som vår Windows-datamaskin er tilkoblet; For mer informasjon om emnet, vennligst les vår veiledning for å dele filer og skrivere over et nettverk mellom Windows-datamaskiner.

3) Del nettverksskriver via webtjeneste

Hvis vi ønsker å skrive ut utenfor hjemmet eller vi ønsker å administrere utskriftsprosessene til og med eksternt, kan vi installere programmet på datamaskinen som fungerer som en utskriftsserver. PaperCut Mobility Printdet eneste reelle alternativet til Google Cloud Print (nå nedlagt).

Etter å ha installert serveren på PC-en vår starter vi PaperCut Mobility Print, oppretter en ny konto og legger til en ny skriver blant de som allerede er koblet til PC-en eller blant de som er tilgjengelige i det lokale nettverket. Nå som skriveren er knyttet til tjenesten vi kan skrive ut eksternt ganske enkelt ved å installere PaperCut Mobility Print-appen på andre PC-er ved å bruke koblingene Klientoppsett tilstede i seksjonen Ledelse av PaperCut Mobility Print.

For å lære mer kan vi lese vår guide til alternativer til Google Cloud Print.

4) Hvordan skrive ut til en delt skriver

Når skriveren er tilgjengelig på nettverket eller eksternt, er alt vi trenger å gjøre å legge til den delte skriveren til alle datamaskinene og enhetene som trenger dens tjenester.

I tilfelle av en skriver delt på nettverket direkte eller via Windows-deling la oss åpne Kontrollpanella oss ta oss selv inn Enheter og skrivere og trykk på den øverste knappen Legg til skriver.

Windows skanner raskt nettverket ditt for påvisbare enheter som ennå ikke er installert på PC-en, og viser dem i vinduet Legg til en enhet. Hvis vi ser skriveren, klikker du bare på den for å installere den.

Hvis vi ikke ser skriveren, klikk på nedenfor Den ønskede skriveren er ikke oppførtsett en hake på varen Velg en delt skriver etter navnskriv inn navnet på den delte skriveren og trykk deretter på Etter deg for å legge det til.

Alternativt kan vi krysse av for varen Legg til en skriver ved hjelp av et vertsnavn eller TCP/IP-adresse og skriv inn skriverens IP-adresse.

I tilfelle av en skriver som deles via skytjeneste tilleggsprosedyren er veldig enkel, siden du opererer direkte fra tjenestens nettgrensesnitt for å administrere alle de nye klientene (eller nye kontoer, siden flere kontoer har tilgang til skriveren som deles av administratoren).

For å lære mer om hvordan PaperCut Mobility Print fungerer, vennligst les veiledningen offisiell side.

Konklusjoner

En delt nettverksskriver er virkelig uunnværlig på alle kontorer, slik at alle kan skrive ut med den uten å måtte koble til den fysisk. Disse prosedyrene kan også brukes hjemme, spesielt hvis vi har flere PC-er på nettverket og skriveren er koblet direkte til hjemmemodemet.

Ved problemer med skrivere henviser vi til veiledningen Koble til Wifi-skriveren og løs problemer med trådløs tilkobling.

Hvis vi har problemer med skriverdriveren, anbefaler vi at du leser artikkelen vår om installer skriverdriveren og utskriftsbehandlingsprogrammet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up