Desinfisering og rengjøring av telefonen: hva du kan bruke og hva du ikke kan

Hvordan rengjøre, desinfisere og desinfisere den skitne smarttelefonen som vi bruker hver dag, uten å ødelegge den

Det er veldig viktig å rengjøre telefonen og desinfisere den, spesielt fordi den brukes på overflaten eller dekselet en slik mengde smuss samler seg at hver berøring vi gjør på den blir uhygienisk.

I dag brukes telefonen i alle typer miljøer, den er plassert på de mest forskjellige bordene, vi finner den ofte plassert på stoler, men også på baderomsdisker eller offentlige steder som ikke er ordentlig renset, for ikke å snakke om svetten som blir liggende på én smarttelefon etter en lang telefonsamtale, berøringene gjort med skitne hender og støvet som samler seg inne i lommene eller posen som mobiltelefonen oppbevares i.

For å desinfisere smarttelefonen din må du bruke spesifikke stoffer og sikre metoderfor å unngå skade på skjermen (sikkert den mest delikate delen), men også ødelegge høyttalerne, mikrofonen og fingeravtrykksensoren (som ofte ikke fungerer bra på grunn av støv og skitt).

LES OGSÅ -> Slik rengjør du LCD-skjermen på smarttelefoner, skjermer og TV-er

1) Hva du ikke skal bruke når du rengjør telefonen

Først av alt er det viktig å vite hva du absolutt ikke skal bruke for å desinfisere og rengjøre smarttelefonen din, for å unngå til og med alvorlig skade: blekemiddel, eddik, alkohol (selv om jeg har lest leger anbefaler det, alkohol ødelegger telefonen din), glassrens, rengjøringsprodukter til husholdninger og de fleste sterke desinfiserende kjemikalier bør holdes unna alle deler av telefonen, ellers vil de spise bort glassbelegget eller misfarges. dekselet og skade det beskyttende belegget mot riper.

La oss ikke glemme at kjemikalier kan skade de interne komponentene i telefonen, passere gjennom sprekkene, gjennom høyttalerne eller gjennom USB-kontaktene.

En annen idé å unngå er å bruke trykkluft for å fjerne støv fra sprekker og porter på telefonen. Selv om det kan fungere, er det fare for å skade mikrofonen og høyttaleren med luftblåsninger. For å rengjøre en telefon trenger du ikke engang å bruke den desinfiseringsservietter som vanligvis inneholder alkohol og i servietter av papir som kan ripe.

2) Hvordan rengjøre telefonen

For å rengjøre en smarttelefon, uansett hva den er, kan du bruke en klut for å rengjøre brilleglassenede eneste som ikke skraper overflaten av glasset og baksiden av telefonen, og renser eventuelle rester av støv eller skitt godt.

Den myke kluten riper ikke skjermen og kan stå tørr for å fjerne støv, eller den kan gjøres litt fuktig med littdestillert vann (men ikke mye fordi vann ikke må trenge inn i smarttelefonen). På den fuktige kluten kan vi også legge en liten mengde av 70 % isopropylalkohol som kan desinfisere og desinfisere smarttelefonen: derfor er håndgeler utmerket for dette formålet. For de delene som er vanskeligst å nå, kan du bruke en bomullspinne.

Den beste måten å rengjøre en smarttelefon på er å kjøpe en spesifikt rengjøringssett for telefonersom har alle brikkene for å rengjøre hver eneste del av en smarttelefon.

Enda bedre, på mikrofiberkluten kan du bruke en væske uten kjemiske vaskemidlersom renser skjermen perfekt, etterlater ingen striper eller smuss og har også en behagelig duft.

Et annet praktisk alternativ for å rengjøre telefonen er skjermserviettersom skal brukes til å fjerne eventuelle urenheter og støvkorn og kastes etter bruk (de er faktisk engangs).

Også for skjermen kan vi bruke en væske for å rengjøre LCD-skjermer (kan også brukes til bærbare skjermer eller faste PC-skjermer), mens for å rengjøre linsene til de bakre kameraene er det mulig å bruke en spesifikk spray for linser og briller.

Rengjør samtalehøyttaleren

På noen moderne smarttelefoner er det mulig å starte en sspesielt rengjøringsprogram for samtalehøyttalerenfor å kunne fjerne de små støvkornene som samler seg på kabinettet.

På Xiaomi kan vi for eksempel starte dette spesielle programmet ved å ta oss til appen Innstillingerved å trykke på menyen Tilleggsinnstillingertrykker på stemmen Rengjøring av høyttalere og aktivere den nåværende bryteren.

Ved å aktivere dette elementet vil vi starte avspilling av en 30 sekunders lydfil med høyt volum, som vil fjerne smuler eller støvbiter som sitter fast inne i høyttaleren. Hvis støvet er gjenstridig, kan vi spille av denne filen flere ganger ved å snu telefonen opp ned og riste den, for å gjøre det lettere å fjerne støvet.

Alltid om samme emne som vi kan lese artikkelen vår om som å bruke en app som tørker ut telefonens høyttalere og driver ut vann med lyder.

3) Hvordan desinfisere telefonen (bakterier, bakterier og virus)

Den enkleste måten å desinfisere telefonen på innebærer bruk av ultrafiolette (UV) stråler. Ultrafiolett lys kan faktisk drepe bakterier og rense en telefon på bare noen få minutter, uten å skade telefonen (spesielt ved korte eksponeringer).

For å bruke denne metoden må vi få en UV sterilisator for telefonhelt trygt å bruke på hvilken som helst telefon.

For å bruke den, sett bare telefonen inn i enheten (når den er slått av), koble den bærbare sengen til stikkontakten og start desinfeksjonssyklusen; på slutten av prosessen vi vil få telefonen desinfisert fra eventuelle bakterier eller mikroorganismer.

For øyeblikket er dette det eneste virkelig effektive middelet for å eliminere virus som lett skjuler seg på telefonens overflater: vi anbefaler å bruke denne rengjøringssyklusen minst en gang i uken.

Konklusjoner

Rengjøring av telefonen vil tillate deg å beholde den skinnende og skinnende i lang tid og vil tillate deg å avverge mikroorganismer som er farlige for menneskers helse. Hvis vi har et silikondeksel som beskytter telefonen, er det også best å vaske det under rennende vann, også bruke et hånddesinfeksjonsmiddel for å fjerne gjenstridig smuss eller smuss som kan dannes etter flere år; hvis dekselet er mer enn ett år gammelt, er det best å bytte det direkte, for å få en telefon så ren som ny.

På temaet renhold kan vi også lese våre guider rengjør viftene og internt støv fra innsiden av datamaskinen.

Index
  1. 1) Hva du ikke skal bruke når du rengjør telefonen
  2. 2) Hvordan rengjøre telefonen
    1. Rengjør samtalehøyttaleren
  3. 3) Hvordan desinfisere telefonen (bakterier, bakterier og virus)
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up