DPC Watchdog Violation - Hvordan fikse DPC Watchdog Violation-feilen på Windows

DPC Watchdog-bruddfeilen er en av de mest frustrerende problemene du kan oppleve med Windows-datamaskinen din. Ikke bare fører det til tap av data, men det kan også låse deg ute i en oppstartssløyfe som hindrer deg i å starte opp i systemet.

Den mest sannsynlige årsaken til denne feilen er utdaterte eller feil enhetsdrivere for ditt grafikkort og SSD. Programvarekonflikter kan også ha skylden.

Index
  1. 1. Ødelagte eller skadede systemfiler
  2. 2. Utdaterte drivere
  3. 3. Programvarekonflikter
  4. 4. Inkompatibel maskinvare

1. Ødelagte eller skadede systemfiler

Ødelagte eller skadede systemfiler er et utbredt problem som kan føre til at Windows krasjer og blir ubrukelig. De kan være forårsaket av virus og skadelig programvare, fysisk skade på harddisker eller inkompatibilitet med programvare.

Disse problemene kan enkelt rettes med en rekke metoder, for eksempel å skanne med et DISM-verktøy eller kjøre en chkdsk-kommando for å identifisere og fikse korrupsjon på stasjonen. I noen tilfeller kan disse skanningene til og med være i stand til å gjenopprette manglende eller ødelagte filer.

Filer kan bli ødelagt av mange årsaker, fra de lagres til de åpnes. Noen typer filer er mer tilgivende enn andre, selv om korrupte filer fortsatt vil bli utilgjengelige hvis de ikke blir reparert.

Noen filer er avgjørende for driften av et program, og hvis de blir ødelagt kan det føre til alvorlige problemer som programfeil, BSOD-er (Blue Screen of Death) og datakrasj. Selv om dette er de mest alvorlige typene filkorrupsjon, kan de fortsatt repareres på forskjellige måter.

2. Utdaterte drivere

Drivere er viktige programmer som gjør at Windows-operativsystemet kan kommunisere med ulike maskinvarekomponenter. Uten oppdaterte drivere kan ikke brukere få tilgang til PC-ens maskinvarekomponenter.

Utdaterte drivere kan forårsake problemer med frysing av datamaskiner, Blue Screen of Death-feil (BSOD), skjermproblemer og andre maskinvareproblemer. For å løse disse problemene, sørg for at du regelmessig oppdaterer enhetsdriverne.

Hvis du opplever en DPC Watchdog-bruddfeil på din Windows-PC, er det første du må gjøre å sjekke om du har utdaterte drivere installert.

Du kan gjøre dette ved å gå til Enhetsbehandling i Windows.

Dette vil gi deg muligheten til å laste ned og installere eventuelle manglende drivere.

Noen ganger kan utdaterte drivere være forårsaket av en rekke ting, inkludert ny programvare installert nylig på PC-en din. Avinstallering av slike applikasjoner som kan forårsake denne feilen kan gi midlertidig lindring.

3. Programvarekonflikter

Programvarekonflikter er en hyppig årsak til datamaskinproblemer og kan betydelig forringe ytelsen og stabiliteten til systemet ditt. Videre kan de føre til tap av data eller korrupsjon, så det er viktig at du identifiserer og fikser dem umiddelbart.

Støter du på en blåskjermfeil med DPC Watchdog-brudd? En av de mest sannsynlige årsakene er utdaterte drivere eller maskinvare som ikke fungerer med Windows. Heldigvis tilbyr Windows verktøy for å oppdage og løse disse problemene.

Du kan sjekke om det er en programvarekonflikt ved å kjøre Enhetsbehandling, som viser all maskinvaren din og lar deg endre eller avinstallere drivere som er i konflikt. Alternativt vil en ren oppstart fjerne alle oppstartsprogrammer og drivere fra PC-en.

4. Inkompatibel maskinvare

Maskinvareinkompatibilitet med en datamaskin kan forhindre at den starter opp riktig, noe som kan føre til krasjer eller blåskjermfeil.

Når dette skjer, er det viktig å handle raskt og løse situasjonen før den forverres eller forårsaker mer skade. Det er noen måter å utføre denne oppgaven på.

En måte å oppgradere lagringsstasjonsdriverne på er manuelt eller automatisk å bruke et tredjeparts driveroppdateringsverktøy.

En annen tilnærming er å kjøre en systemfilsjekk (SFC). Dette kan hjelpe med å identifisere eventuelle ødelagte filer på PC-en din.

Et DPC Watchdog-brudd i Windows 10 kan skyldes inkompatibel maskinvare, for eksempel defekte SATA AHCI-kontrollere, Bluetooth- og WiFi-adaptere eller andre problemer.

Innleggsvisninger: 32

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up