DPC_WATCHDOG_VIOLATION 133 - TechQuack

DPC_WATCHDOG_VIOLATION er en av de mer vanlige blåskjerm-feilene som finnes på Windows-datamaskiner og kan enten føre til tap av data eller låsing av PC-en. Det kan forårsake uopprettelig skade hvis det ikke behandles og kan hindre tilgang til filer på harddisken.

Å fikse denne feilen bør ikke være for utfordrende; vanligvis er det forårsaket av korrupte enhetsdrivere eller programvarekonflikter. Vår guide nedenfor kan hjelpe deg med å få ting tilbake til det normale!

Index
  1. Fører til
  2. Symptomer
  3. Løsninger
  4. Konklusjoner

Fører til

Feilkode 133 kan ofte spores tilbake til utdaterte eller upassende enhetsdrivere for ditt grafikkort og SSD, som Windows-brukere ofte opplever ved overgang mellom operativsystemer.

Programvarekonflikter kan også bidra til denne feilen, selv om dette er mindre vanlig.

Defekte maskinvareenheter eller applikasjoner kan også forårsake Blue Screen of Death (BSOD). Start derfor arbeidsstasjonen i sikkermodus og bruk et effektivt Windows PC-reparasjonsverktøy for å erstatte ødelagte filer eller gjenopprette funksjonaliteten til operativsystemet.

Hvis du mistenker at kilden til problemet ligger i en skadet disksektor, bruk Check Disk-verktøyet for å skanne og reparere det. Denne kommandoen vil identifisere og løse eventuelle logiske problemer som kan forårsake DPC Watchdog Violation Errors på harddisken.

Symptomer

Windows Server 2012 og 2012 R2 har en DPC-vakthund-timer som varsler hvis en enhetsdriver har brukt for lang tid på å kjøre DPC-rutiner; dette kan skje under oppstart, programvareinstallasjon eller oppdatering eller ved bruk av visse programmer eller enheter.

Typiske symptomer på DPC_WATCHDOG_VIOLATION-feil inkluderer Blue Screen of Death (BSOD), med DPC_WATCHDOG_VIOLATION-feilmeldingen og STOPP-koden på 0x00000133 som vises regelmessig i løpet av dagen, noe som potensielt kan forstyrre produktiviteten og effektiviteten.

En av hovedkildene til problemer med enhetsdrivere er utdaterte, ødelagte eller inkompatible drivere. For å løse problemet, oppdater alle enhetsdrivere til de mest oppdaterte versjonene.

En annen mulig kilde er maskinvare- eller programvarekonflikter. Installering av to antivirusprogrammer kan for eksempel være årsaken til problemer.

Prøv å koble fra alle eksterne enheter og start PC-en på nytt for å se om det hjelper til med å lindre eventuelle feil som kan oppstå. Koble hver tilbake én om gangen til den startes på nytt for å se om det oppstår flere feil.

Løsninger

Feilkode 133 er en av de mest utbredte Windows-systemfeilene, som ofte fører til tap av data eller til og med låse systemet i en endeløs omstartsløyfe.

Hvis du støter på en feil, finnes det ulike løsninger for å rette opp den. Før du begynner å feilsøke, er det imidlertid avgjørende at du vet hva som forårsaket det i utgangspunktet.

Feil oppstår ofte som et resultat av korrupte drivere; det kan være alt fra skjermkortdrivere eller lagringsenhetsdrivere, blant andre.

Derfor er det sterkt tilrådelig å oppdatere enhetsdrivere regelmessig. Dette vil sikre at de er kompatible med operativsystemet ditt og gir optimal ytelse.

En annen årsak til denne feilen kan være utdatert fastvare på SSD-en din, for å løse dette vil det være lurt å laste ned og installere en fersk fastvareversjon fra SSD-produsentens nettsted.

Konklusjoner

dpc_watchdog_malfunction (også referert til som dpcwm) er en asynkron hendelsesbehandler som overvåker utsatte prosedyreanrop og avbruddsrutiner i systemet for å hjelpe til med å forsvare seg mot skadelig programvare. I tillegg utfører denne behandleren andre nyttige funksjoner, inkludert overvåking av maskinvare på maskinen din for å finne ut om det er trygt å slå den på igjen.

Start her når du prøver å forstå hvorfor PC-en din gir feil: dpc_watchdog_malfunction-feilen. Takket være Microsofts verktøy som Windows Update og Security Center, bør denne prosessen gjøres enklere for deg – resultatet er mer stabile operativsystemer med klarere forståelse av hvorfor så mange bisarre feil har dukket opp; i tillegg er et godt antivirusprogram og sikkerhetskopiering av filer viktige krav; til slutt vær tålmodig og utholdende for å gjenopprette systemet fullt ut!

Visninger av innlegg: 43

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up