Endre kontotype i Windows 11 og 10

Vil vi bytte til en Microsoft-konto eller en lokal konto på Windows? Vil vi bli administratorer? La oss se hvordan du gjør det.

Windows-brukere kan finne forskjellige typer kontoer på datamaskinen.

Den lokale kontoen det er den mest brukte og lar deg bruke datamaskinen din uten Microsoft-relaterte tjenestermen vi vil ikke ha tilgang til noen avanserte funksjoner som OneDrive-sikkerhetskopi, sikkerhetskopiering av innstillinger og tilbakestilling av passord via Microsoft (alle fordeler til stede hvis vi bruker Microsoft-kontoen for å få tilgang til Windows).

I tillegg til denne underavdelingen kan vi også finne to andre typer kontoer: standard bruker og administrator. Standardbrukeren kan bruke eksisterende programmer, men kan ikke installere andre eller gjøre avanserte endringer i systemet, mens administratorkontoen kan gjøre eventuelle endringer på datamaskinen.

For å virkelig få mest mulig ut av datamaskinen vår i denne guiden vil vi vise deg hvordan endre kontotype i Windows 11 og 10som viser deg både hvordan du bytter fra en lokal konto til en Microsoft-konto (og vice versa) og hvordan du bytter fra en standard brukerkonto til en administratorkonto (og omvendt).

Hvordan bytte fra lokal konto til Microsoft-konto

Å bytte til en Microsoft-konto fra en lokal konto er veldig enkelt, gitt at Microsoft ofte presser i denne retningen. For å fortsette på Windows 11 er alt vi trenger å gjøre å høyreklikke på Start-menyen, klikk på menyen Innstillingertrykk på menyen Kontoeråpne menyen Din informasjon og trykk på Logg på med en Microsoft-konto.

Hvis vi ikke ønsker å miste den lokale kontoen, kan vi godt opprette en ny konto med Microsoft-tilgang for å følge den; for å fortsette i denne retningen vil det være nok å åpne banen Innstillinger -> Kontoer -> Familie og andre brukeretrykk på knappen Legg til konto (under seksjonen Andre brukere) og skriv inn legitimasjonen til Microsoft-kontoen du vil legge til.

De som bruker Windows 10 kan raskt logge på Microsoft-kontoen sin ved å trykke WIN+I på tastaturet, åpne menyen Kontoer og umiddelbart klikke på Logg på med en Microsoft-konto.

Hvordan bytte fra Microsoft-konto til lokal konto

Hvis vi allerede har en Microsoft-konto knyttet til PC-en vår med Windows 11, men vi også ønsker å legge til en lokal konto (for testing eller for å prøve ut programmer), åpner du bare menyen Innstillingertrykk på menyen Kontoerklikk på Familie og andre brukerevelg elementet Legg til konto under seksjonen Andre brukeretrykke på Jeg har ikke denne personens påloggingsinformasjonvelg elementet Legg til en bruker uten Microsoft-konto og fyll til slutt ut de nødvendige feltene (kontonavn, passord og passordgjenopprettingssystemer).

På Windows 10 er trinnene mer eller mindre de samme: la oss komme på banen Innstillinger -> Kontoer -> Familie og andre brukeretrykker vi på Legg til en annen bruker til denne PC-en (i seksjonen Andre brukere) og følg de samme trinnene som på Windows 11 for å legge til en lokal konto.

Hvordan bytte fra administrator til standardbruker

På alle PC-er med Windows 11 og 10 den primære kontoen er alltid administratortype: det er nødvendig å installere programmer og gjøre vesentlige endringer i systemet. Hvis vi legger merke til det med administratorkontoen vi får for mange virus eller vi har tilbakestilt systemet for ofte kan være en god idé bytte til en standard brukerkontouten å slette administratorkontoen som er i bruk frem til det tidspunktet.

For å opprette en standard brukerkonto på Windows 11 og 10 kan vi legge til en sekundær lokal bruker som vist i de forrige kapitlene (som begrensede tillatelser vil bli tildelt umiddelbart) eller handle direkte fra ledeteksten.

For å følge banen til ekspertbrukere åpner vi Start-menyen, se etter Ledetekstenvi trykker på den med høyre museknapp på appen, vi trykker på Kjør som administrator og kjør følgende kommando:

net user nomeaccount password /add

I stedet for brukernavn Og passord vi må skrive inn navn og passord som skal knyttes til standardbrukerkontoen, slik at vi kan bruke dem neste gang Windows logger på.

Hvis vi imidlertid allerede har opprettet flere administratorkontoer og ønsker å konvertere dem til standard brukerkontoer, la oss ta veien Innstillinger -> Kontoer -> Familie og andre brukere som primær administratorbruker trykker vi på administratorkontoen som skal endres, klikk på knappen Endre kontotype og vi velger Standard bruker fra rullegardinmenyen.

Etter endringen, trykk OK og prøv å få tilgang til den endrede kontoen: vi vil ha færre tillatelser og vil kunne forårsake mindre skade på datamaskinensiden installering eller endring av ting krever passordet til den primære administratorkontoen.

Hvordan bytte fra standard brukerkonto til administrator

Hvis vi derimot bruker en standard brukerkonto (med begrensede tillatelser) kan vi "opphøye" oss til administratorer, men bare hvis vi har tilgang til den primære administratorkontoen (enten det er en lokal konto eller en Microsoft-konto).

For å fortsette, avslutter vi gjeldende konto, logger på med den primære administratorkontoen, åpner Start-menyen, se etter ledeteksten, høyreklikker på den, velg Kjør som administrator og start følgende kommando:

net localgroup administrators nomeaccount /add

La oss erstatte brukernavn med standard brukerkontonavn som vi ønsker å forvandle oss til administrator og vi presser på Tast inn eller Sender for å bekrefte endringene; neste gang vi starter PC-en på nytt logger vi på kontoen som er brukt tidligere og sjekker at vi har administrasjonsrettigheter.

Alternativt kan vi bruke samme prosedyre som i forrige kapittel: la oss gå til den primære administratorkontoen og gå til banen Innstillinger -> Kontoer -> Familie og andre brukereklikk på standardkontoen vi ønsker å endre, trykk på Endre kontotype og i rullegardinmenyen velger vi Administrator.

Når endringene er fullført, trykk på OKla oss logge ut av den primære administratorkontoen og prøve å få tilgang til målkontoen, slik at vi kan bekrefte tilstedeværelsen av administrasjonstillatelser.

Konklusjoner

Å administrere kontotyper er ganske enkelt på Windows, gitt at vi kan stole på både operativsysteminnstillingene og praktiske ledetekstkommandoer. Grafiske metoder er veldig populære blant nybegynnere, men La oss ikke undervurdere kraften til kommandoprompten: med den kan vi opprette nye standard brukerkontoer på farten og forvandle standardkontoene som allerede finnes på PC-en til administratorer.

Å legge til Microsoft-kontoen din er viktig for å få tilgang til enkelte funksjonermens tilstedeværelsen eller fraværet av administratorkontoer utelukkende avhenger av hvem som skal bruke PC-en: for eksempel kan vi bare la oss være administratorer og sette opp enkle lokale kontoer for barna våre eller for alle som bruker PC-en mindre nøye.

For å lære mer kan vi lese guidene våre på Hvorfor bruke Microsoft-kontoen din i Windows 10 og 11 og hvordan gjenopprett brukerprofil i Windows 10 og 11.

Fortsatt om temaet Windows-kontoer kan vi lære mer ved å lese artiklene om hvordan du raskt bytter konto i Windows 11 og hvordan slette en brukerkonto i Windows.

Index
  1. Hvordan bytte fra lokal konto til Microsoft-konto
  2. Hvordan bytte fra Microsoft-konto til lokal konto
  3. Hvordan bytte fra administrator til standardbruker
  4. Hvordan bytte fra standard brukerkonto til administrator
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up