Endre posisjonen og retningen til den andre PC-skjermen

La oss se hvordan du konfigurerer posisjonen og orienteringen til to skjermer koblet til samme PC, spesielt hvis vi har en annen plassering

Når vi kobler en ekstra skjerm til PC-en, krever standardkonfigurasjonen at den er det plassert til høyre for hovedskjermen: på denne måten, når vi bruker utvidet skrivebordsmodus, er alt vi trenger å gjøre å flytte musen forbi høyre kant av skrivebordet for å kunne kontrollere hva som skjer på den andre skjermen.

Imidlertid er ikke alle monitorer plassert til høyre for hovedskjermen: på mange kontorer finner vi dem også to skjermer over hverandre og guder skjermer plassert vertikaltved siden av hovedskjermen (plassert både til høyre og venstre).

I disse scenariene flytt musen mot høyre kant (for å bytte til den andre skjermen) det kan føles unaturligspesielt hvis den andre skjermen er plassert over eller til venstre for hovedskjermen, uten å glemme tap av proporsjoner hvis vi bruker vertikale skjermer.

I den følgende guiden vil vi vise deg hvordan du konfigurerer posisjonen og orienteringen til den andre skjermen koblet til PC-enslik at vi kan nå den nye skjermen ved å bevege oss mot kanten av skjermen nærmest den og også opprettholde sideforholdet for vertikalt plasserte skjermer.

1) Endre posisjonen til den andre skjermen

Hvis vi har plassert den andre skjermen over eller til venstre for hovedskjermen, kan vi endre "tilgangskanten" til utvidet modus på Windows ved å trykke på VINN+P på tastaturet ved å velge Forlenge fra listen, og så snart den andre skjermen er aktiv, flytter vi musen over den, høyreklikker på det utvidede skrivebordet og velger elementet Skjerminnstillinger.

I det nye vinduet kan vi endre posisjonen til skjermen ved å holde nede venstre museknapp på den andre skjermen (alltid angitt med Nummer 2) og dra den til ønsket posisjon; vi kan plassere den sekundære skjermen over den første, til venstre for den eller i en skrå posisjon, basert på den faktiske fysiske plasseringen av skjermen.

Når du slipper venstre museknapp tilgangsgrensen til den utvidede skjermen vil bli endret: hvis vi har plassert den andre skjermen over den første, må vi flytte musen over den øvre kanten for å bruke den utvidede skjermen, mens hvis vi har plassert skjermen til venstre, må vi bruke venstre kant.

2) Endre retningen på den andre skjermen

Har vi plassert den andre skjermen vertikalt? I dette tilfellet, i tillegg til å endre posisjoneringen (som vist i første kapittel), Det er også en god idé å endre retningen til den andre skjermengitt at det er få modeller som er i stand til automatisk å gjøre endringen (avanserte skjermer utstyrt med et gyroskop).

For å endre retningen på skjermen manuelt, høyreklikk på et tomt sted på skrivebordet og klikk på Skjerminnstillingertrykker vi på skjermen identifisert som Nummer 2bla nedover siden og endre alternativet Skjermretningåpne rullegardinmenyen ved siden av elementet og velge elementet Vertikal.

Hvis den andre skjermen er plassert opp ned (ved en feiltakelse eller fordi vi kan styre lengden på kablene bedre) kan vi fortsatt bruke skjermen i riktig retning ved å velge alternativet Vertikal (opp ned).

3) Tips for riktig styring av de to monitorene

Nå som vi har korrigert posisjonen og orienteringen til den andre skjermen som er koblet til PC-en, vil vi vise deg noen gyldige tips for å få mest mulig ut av konfigurasjonen med dobbel skjerm, ved å bruke alternativene som vises i banen Innstillinger -> System -> Skjerm:

 • Vedtak: For å unngå at vinduer blir uforholdsmessige (når vi bytter fra en skjerm til en annen) bruker vi samme oppløsning for begge skjermene. Hvis den ene skjermen har lavere maksimal oppløsning enn den andre bruker vi den maksimale oppløsningen som forventes fra den eldre skjermentilpasser den nye skjermen (som derfor vil ha en lavere oppløsning enn den opprinnelige).
 • Oppdateringsfrekvens: oppdateringsfrekvensen bør også tilpasses på begge skjermene, selv om det ikke er en hard og rask regel å respektere. Faktisk er det ikke uvanlig at den andre skjermen støtter en høyere oppdateringsfrekvens (spesielt hvis vi kobler til skjermer monitor ved 144 Hz); i dette tilfellet kan vi bruke den "raskere" skjermen til å spille av eller se filmer, og la den "tregere" skjermen fungere.
 • Skalering: i de fleste tilfeller er det å foretrekke å forlate innstillingen anbefalt av systemet, og endres bare hvis vi merker et avvik mellom størrelsen på vinduene og teksten mellom den første skjermen og den andre.
 • Oppgavelinje: åpner innstillingene til Windows oppgavelinje vi kan velge om vi skal skjule linjen på den andre skjermen (ofte overflødig) eller om vi skal beholde linjen på begge skjermene (for de som foretrekker å administrere de to skjermene som om de var to forskjellige enheter).
 • Identifiser skjermen: hvis vi ikke forstår hvilken skjerm vi bruker, trykker du bare på knappen Identifisere for å vise et vindu med numrene som er tildelt monitorene.
 • Hovedskjermen: når som helst kan vi endre hovedskjermen ved å trykke på den sekundære skjermen og aktivere haken på elementet Angi som startskjermog dermed utveksle de tildelte numrene mellom monitorene.

Andre gyldige triks for å bruke to skjermer på din PC kan du se i vår guide Doble skjerminnstillinger i Windows 10 og 11 for å bruke to skjermer.

Konklusjoner

De som jobber mye på PC bruker nesten alltid to skjermer, men de er ikke alltid plassert ved siden av hverandre; Heldigvis lar Windows deg det endre posisjonen til den andre skjermenfor å bruke høyre kant til å bytte mellom skjermer (i utvidet modus) og også endre orienteringen (når vi bruker skjermer vertikalt).

Hvis vi ennå ikke har valgt vår andre skjerm å koble til PC eller bærbar PC, kan vi lese guidene våre på hvordan velge den nye skjermen.

Hvis vi har problemer med å velge eller koble til kablene til den andre skjermen, kan vi lære mer ved å lese veiledningene ovenfor hvordan koble en skjerm til en bærbar datamaskin kom igjen hvilken videokabel du skal bruke til PC-en.

Index
 1. 1) Endre posisjonen til den andre skjermen
 2. 2) Endre retningen på den andre skjermen
 3. 3) Tips for riktig styring av de to monitorene
  1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up