Endre skrivebordsmiljø og grensesnitt til Windows 11 med Kairo

Vil vi fullstendig endre grensesnittet til Windows 11? La oss se hvordan du installerer et nytt, enklere og mer produktivt skrivebordsmiljø

Windows 11 introduserer ulike nye funksjoner fra et grafisk synspunkt, med en totalt revidert oppgavelinje med apper i sentrum, ny Start-meny og flere nye taster til bruk for virtuelle skrivebord og for integrert søk.

Det nye utseendet og følelsen til Windows 11 appellerer kanskje ikke til alle: Dessverre er tilpasningen av linjen begrenset til å flytte ikonene nederst til venstre (som på Windows 10) og lite annet, noe som etterlater en dyp følelse av skuffelse for de som elsker å tilpasse alle aspekter av systemet sitt.

I den følgende guiden vil vi vise deg hvordan endre skrivebordsutseendet på Windows 11 med Kairoved hjelp av et innovativt skrivebordsmiljø fullt av tilpasninger.

1) Last ned og installer Cairo Desktop

For å laste ned det nye skrivebordet for Windows 11 åpner vi side dedikert til Cairo Desktoptrykker vi på elementet CairoSetup_64bit.exe og vent til nedlastingen er ferdig. Avhengig av hvilken nettleser som brukes, kan et advarselsvindu vises angående faren: vi ignorerer rolig enhver advarsel og godkjenner at filen startes uten problemer.

På slutten av nedlastingen, dobbeltklikk på den kjørbare filen, bekreft alle vinduene som vises (spesielt la haken stå på Kjør ved oppstart) og start installasjonen ved å trykke på Installere.

Nå som installasjonen er fullført, la oss umiddelbart starte skrivebordsmiljøet og la haken være på Start Cairo Desktop Environment og trykker opp Bli ferdig; vi vil dermed få tilgang tilgrensesnittet til det nye skrivebordsmiljøet, fullstendig oversatt til italiensk.

2) Grensesnittpresentasjon

Grensesnittet har en topplinje og en dokkingstasjon i Mac-stil: i øvre del finner vi hovedmenyen (øverst til venstre) men også hurtigtilgangsmenyer (bestående av Programmer, Dokumenter Og Nedlastinger) og fra den uunngåelige systemlinjen (øverst til høyre).

Skrivebordet er helt tilpassbart: vi kan både lagre app-snarveier og lagre allerede åpne filer og programmer i den øverste linjen eller i den nederste dokken, og skifte sømløst fra ett skrivebord til et annet.

Den virkelige nyheten til grensesnittet er absolutt den nedre dockbarensom har mange av funksjonene til dokken til stede i Mac, men legger til mange av funksjonene som er sett i Windows 10 og Windows 7: med den kan vi faktisk legge til hurtigkoblinger til apperfå noen kategoriserte vinduer og åpne en liste over nylige aktiviteter med appen, slik at du kan organisere arbeidet ditt bedre.

3) Tilpass grensesnittet

Den første tilpasningen som Cairo-skrivebordet tillater å utføre, gjelder appene som finnes i Programmer-menyen: vi kan derfor velge hvilke programmer som skal vises og hvilke programmer som skal skjules (sistnevnte vil imidlertid alltid være tilgjengelig via knappen Skrivebordssøk øverst til høyre).

Etter å ha valgt appene som skal inkluderes i menyen Programmer miljøet vil tilby oss kategoriene for programmene, for å skape en viss rekkefølge blant applikasjonene som finnes (i stil med skrivebordsmiljøer for Linux).

4) Hvordan tilpasse skrivebordet

Etter å ha fullført den første konfigurasjonen er det på tide å tilpasse det faktiske skrivebordet: skrivebordet som tilbys av Kairo er dynamiskdet vil si at den kan knyttes til en eller flere mapper på PC-en for umiddelbart å se filene vi trenger (i tillegg til hurtigtastene).

For å tilpasse skrivebordet ditt trykk på mappeikonet i den flytende linjen og velg hvilken mappe som skal vises. Ved å trykke hver gang kan vi åpne flere mapper som skrivebord for systemet, navigere mellom dem ved å bruke piltastene som alltid er tilstede i den flytende linjen.

For å gå tilbake til hovedskrivebordet (den med snarveiene) er det bare å trykke på det husformede ikonet, alltid til stede på den flytende linjen (som vi kan plassere på hvilken som helst del av skjermen).

Hvis vi vil legge til et skrivebord på den øverste linjen, trenger vi bare å trykke på høyre knapp på et tomt sted på skrivebordet og bruke elementet Legg til stablerslik at den vises øverst (for raskere tilgang til mapper vi bruker ofte).

5) Hvordan bruke dokken i Mac-stil

For å legge til programmer og apper til den nedre dokken kan vi følge to veier:

  • Åpne programmet fra menyen Programmerhøyreklikk på forhåndsvisningen av programmet i dokken og velg Legg til hurtigstart;
  • Åpne Programmer-menyen, høyreklikk på ønsket applikasjon og trykk Legg til hurtigstart.

I begge tilfeller vil vi kunne tilpasse den nedre dokken med favorittappene våre, og umiddelbart skille snarveiene fra de åpne appene (som har en stil som er veldig lik den som er sett på Windows 7).

Hvis vi er interessert i å bruke dokken på Windows kan vi lese vår guide på Alternative Start-menyer og programstartlinjer for Windows.

Konklusjoner

Cairo Desktop er definitivt en velkommen nyhet for de som elsker å tilpasse Windows 11 til det ekstreme: skrivebordet ligner mye på de grafiske miljøene som er sett på GNU/Linux, med mange elementer hentet fra Mac-miljøet. Skrivebordet er veldig lett og ganske stabilt, til det punktet at det også kan anbefales til daglig bruk og for på kontoret ( forutsatt at du liker stilen på skrivebordet!).

For å lære mer kan vi lese guidene våre om hvordan endre Start-menyen i Windows 11 og gjenopprett den fra Windows 10 eller 7 og til de beste triks for å organisere vinduer på Windows-skrivebordet.

Index
  1. 1) Last ned og installer Cairo Desktop
  2. 2) Grensesnittpresentasjon
  3. 3) Tilpass grensesnittet
  4. 4) Hvordan tilpasse skrivebordet
  5. 5) Hvordan bruke dokken i Mac-stil
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up