Endre standard sidelayout i Word

Vil vi tilpasse skrivesiden på Word? La oss sammen se hvordan du endrer marger, mellomrom, dimensjoner i Word

Standard sideoppsett i Word er utmerket i de fleste tilfeller, men hvis skolen eller selskapet vårt krever en spesifikk margin, orientering eller størrelse på siden, må vi være flinke til å tilpasse Word til arbeidet eller studioet, slik at å alltid generere perfekte dokumenter.

I den følgende guiden vil vi vise deg Hvordan endre standard sideoppsett i Word, bruke de nødvendige endringene for å tilpasse hvert dokument og hvert ark vi skal skrive. Endringer kan lagres som en mal, og om nødvendig kan vi også raskt angre dem med en registerredigering.

1) Endre sidestørrelse

Den første endringen vi kan gjøre for å tilpasse oppsettet er størrelsen på siden, som skal tilpasses typen dokument som skal løses inn eller type arbeid som skal gjøres.

For å endre sidestørrelsen, trykk på øverst i menyen Oppsetttrykker vi på knappen Dimensjoner og velg en av de forhåndsdefinerte størrelsene som finnes i Word.

Hvis standardmålene ikke tilfredsstiller våre behov, trykker du bare på elementet Andre arkstørrelser og endre formen i seksjonen Formatogså velge de tilpassede dimensjonene om nødvendig (ved å handle på parametrene Lengde Og Høyde).

For å gjøre disse endringene standard hver gang du åpner Word, trykk ganske enkelt på knappen nederst Satt som standard.

2) Endre papirretningen

En annen nyttig tilpasning for å endre sideoppsettet til Word er orienteringendvs. plassering av arket i rommet (vertikalt eller horisontalt).

I de fleste tilfeller vil det horisontale arket alltid bli spurt, men hvis vi trenger å endre retningen er alt vi trenger å gjøre å trykke på menyen øverst Oppsettklikk på knappen Orientering og velg Horisontal for å snu papiret helt.

3) Endre margene på dokumentet

En annen svært hyppig forespørsel på kontoret og på skolen er bruken av personaliserte marginerfor å kunne tilpasse seg utskriftssystemet som er i bruk og få homogene dokumenter i ethvert scenario.

for å endre margene på dokumentet, trykk på øverst i menyen Oppsettklikk på knappen Marginer og velg en av standardmarginene som tilbys av Word (egnet for de fleste kontorscenarier).

Også i dette tilfellet kan vi tilpasse margene til dokumentet vårt ved å trykke på elementet Tilpassede marginer og velge margavstander i seksjonen Marginer, også velge retningen på arket, velge antall sider som skal vises og holde øye med forhåndsvisningen nederst; for å bruke de nye margene på alle nye dokumenter, trykk ganske enkelt på Angi som standard-knappen nederst

For å lære mer kan vi lese vår guide på hvordan kontrollere marginer i word.

4) Andre avanserte layoutendringer

Fra menyen Oppsett av Word kan vi gjøre andre interessante endringer, alle rettet mot å oppnå den perfekte layouten for arbeid eller for å lage dokumenter for skole eller universitet.

Ved å åpne menyen kan vi faktisk endre antall kolonner med tekst på et enkelt ark ved å trykke på knappen Kolonner og velge antall kolonner som skal vises.

Fra samme meny kan vi tilpasse brudd, sidetall, orddelinger, samt endre innrykk (venstre og høyre) og tekstavstand (før og etter).

Andre tilpassede endringer kan brukes ved å klikke på Layout-menyen Marginerså opp Egendefinerte marger og åpne fanen Oppsetthvor du kan trykke på Borders-knappen for å endre kantene på siden eller hele dokumentet.

5) Lagre din egendefinerte layout

Vi har endelig skapt vår egen tilpasset layout av Word men vi frykter å miste den på grunn av en oppdatering eller bytte av PC? Word lar deg lagre tilpassede layoutmaler, slik at du kan bruke dem på hvilken som helst datamaskin og gjenopprette dem i tilfelle formatering eller reinstallering av Microsoft Office.

For å lagre det tilpassede oppsettet, trykk på øverst i menyen Filvelger vi stemmen Lagre med navnvelg stedet der du vil lagre den egendefinerte layoutmalen, trykk på filformatlinjen (umiddelbart under filnavnlinjen) og velg Word-mal (*.dotx).

Nå som malfilen er lagret kan vi huske det når som helst for å skrive nye dokumenter med oppsettet vi har lagetuten å forstyrre alle Word-alternativene hver gang vi bruker en ny PC eller trenger å skrive fra et annet sted enn vårt.

6) Gjenopprett standard Word-layout

Selv vi husker ikke alle endringene vi gjorde i Words layout vi kan fortsette med gjenopprettingen fra Registerredigering, men bare etter å ha utført en sikkerhetskopiering av registret og opprettet en systemgjenopprettingspunkt.

For å fortsette med gjenopprettingen, trykk VINN+R på tastaturet skriver vi regedit og bekreft der det er nødvendig for å åpne System Registry Editor. I registeret tar vi følgende vei:

Computer\HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office

Vi velger nummeret som tilsvarer Office-versjonen installert på PC-en (16.0 for nyeste Office, men vi kan også finne lavere tall), vi identifiserer mappen Ordklikk på den og trykk på Slett.

Etter å ha slettet mappen, åpner vi Word igjen fra Start-menyen for å se den første veiviseren vises, et tydelig tegn på at Word har blitt gjenopprettet til de opprinnelige innstillingene.

Konklusjoner

Med rådene gitt i de foregående kapitlene vil vi endelig kunne endre standard sidelayout i Word og tilpasse det til vårt arbeid eller prosjekt. Words avanserte funksjoner lar deg lage sider med tilpassede oppsett for ethvert behov og lagre oppsettet som en malslik at du kan gi den videre til venner eller klassekamerater.

For mer informasjon kan vi lese våre guider operasjoner å vite hvordan du gjør når du arbeider med Word og Excel kom igjen hvordan flytte bilder i word.

Index
  1. 1) Endre sidestørrelse
  2. 2) Endre papirretningen
  3. 3) Endre margene på dokumentet
  4. 4) Andre avanserte layoutendringer
  5. 5) Lagre din egendefinerte layout
  6. 6) Gjenopprett standard Word-layout
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up